Az év első 9 hónapjában 12%-kal többen, mintegy 129 000-en használták Magyarország második legforgalmasabb légikikötőjét, a Debrecen Airportot.

Kapcsolódó cikk, előzmény Bázist nyit a Wizz Air Debrecenben

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy folyamatosan növekszik a beutazó angol és németalföldi turisták száma, és a kelet-magyarországi régióban eltöltött vendégéjszakák száma is. A kedvező árú parkolás és a gyors, ügyfélorientált kiszolgálás mellett az utasokat a repülőtéren VIP Lounge szolgáltatás is várja térítés ellenében.

A 2015-ös év utolsó három hónapjában jelentős forgalom bővülésre számít a repülőtér stratégiai partnere, a Wizz Airnek köszönhetően, amely vasárnaptól, október 25-től hetente 2-szer repül Milánó-Bergamo útvonalon Debrecenből.

A debreceni repülőtér kínálatában további három új úti cél kerül bevezetésre 2015 decemberében, amikor a Wizz Air megnyitja új bázisát a Debrecen Airporton és így már heti 21 járattal köti össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag hat fontos gazdasági és turisztikai központjával. Ennek megfelelően a forgalom exponenciálisan fog nőni és jövőre az idei közel duplája lesz menedzselve a repülőtéren.

MEGOSZTÁS