Új járat indulását jelentheti be csütörtökön a Wizz Air a debreceni bázisról, ha minden igaz, Moszkva lehet a következő célállomás.

Az orosz főváros felé nyitást támasztja alá egy július 17-én kelt dokumentum a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (mint a Nemzeti Közlekedési Hatóság utódja) honlapján, amely szerint az államközi szerződéssel szabályozott Magyarország és Oroszország közötti légi összeköttetésen belül a még ki nem szolgált Debrecen és Moszkva közötti járatra valaki igényt jelentett be.

Emellett olvasóink jelezték, hogy a Wizz Air honlapján egy időre megjelent debreceni indulással a moszkvai útvonal is, bár menetrend és árak nélkül.

Az AIRportal.hu érdeklődésére a Wizz Air azt közölte, hogy számos repülőtérrel folytat egyeztetéseket a hálózatfejlesztési lehetőségekről, és minden ezzel kapcsolatos hírt időben bejelent.

Váradi József az AIRportalnak egy más témában tartott telefonos interjú során korábban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket. Annyit mondott, hogy folyamatosan vizsgálják a debreceni bázis fejlesztési lehetőségeit, a moszkvai útvonalat szintén vizsgálják, de elköteleződés semmilyen döntés formájában nem történt egyelőre.

A légitársaság csütörtökön tart sajtótájékoztatót az ügyben.

MEGOSZTÁS
 • Chestcontrol

  azt tudni h a ryanair mit akar arrafele? ugye tavaly elv voltak ott targyalni, de amint latom sikertelenul(?) , nagyvaradon meg az 5dik ryan utvonal nyilik osszel. akkor gondolom ott ez le lesz(tt) osztva h az FR varadon a wizz meg DEB et hasznalja majd

  • acheter7

   A Ryanair nem szereti, ha szórakoznak vele, már pedig Debrecenben valószínűleg ez történt, ment a huzavona, az írek meg gondolom megunták, hogy nem akar adni nekik ingyen semmit a reptér, áthúztak gyorsan Nagyváradra, aki a felújított kifutójával örült, hogy valaki arra tévedt, és ha beledöglenek, akkor is fogadják O’Learey gépeit. 😀 Szépen bele is húztak Nagyváradon, március óta megy Girona és Bergamo heti 2-2 járattal. Sajnos a Wizz DEB-BGY járatán meg is látszott a konkurencia hatása, visszaesett a töltöttség, de a nyárra szerencsére újra magához tért. Az ősszel induló STN és FMM rendben lesz, de a heti 3 Eindhoven nagy baromságnak tűnt, hiszen még Debrecenből is visszavágja a WizzAir heti kettőre a téli időszakban. Na, mire ezt leírtam, rá is néztem a Ryanair honlapjára, csak volt egy kis eszük, a 3 EIN helyett heti 3 Weeze lett, de a heti 3 téli menetrendben szerintem sok lesz.

 • acheter7

  Éppen néhány nappal ezelőtt hirdette meg a 2018-as debreceni nyári menetrendjét a Wizz. Ebből nagyon szépen összerakható a lego. A hétfő és péntek reggeli első járat ugyanis üresen tátong a menetrendben, szinte biztos hogy ide kerül be a heti két Moszkva. Ugyanakkor az is látható, hogy a moszkvai nyitás ellenére nem zárnak be az eddigi DEB-ből elérhető desztinációkból egyet sem. Utána lehet nézni, a szerdai és vasárnapi bergamoi járatot ugyanis nem a debreceni gép fogja teljesíteni, hanem egy vilniusi bázisú repülő kapta meg, aki W-ben fogja repülni a járatot (VNO-BGY-DEB-BGY-VNO). Ez azért örömteli hír, mert végre egy új járat bejelentése nem lesz egyenlő egy másik járat beszüntetésével, ami az utasszám tényleges emelkedését hozhatja majd magával.