ICAO Level 4

Repülés-szakmai angol nyelvtanfolyam

indul 2017. augusztus 7-én
Farkas Vulkán légiforgalmi irányító és
Köteles Dóra angol nyelvtanár vezetésével.


A tanfolyamról általában

Tanfolyamunk kiscsoportos tantermi foglalkozás, 3-4, maximum 5 tanuló részvételével. Fő célunk a hatékony, gördülékeny és biztonságos kommunikáció gyakorlása repülési környezetben. A kifejezetten beszédcentrikus, interaktív feladatokra épülő felkészítő képzés révén az ICAO Level 4/5/6 vizsga letétele könnyebbé válik. A foglalkozásokra csütörtök és hétfő délutánonként 17.30-20.45 között kerül sor, összesen tíz egymást követő alkalommal.

Mi az a repülés-szakmai angol?

Az ICAO a szakszolgálati engedélyekkel foglalkozó függeléke szerint azok akik nemzetközi légtérben vagy repülőtéren rádióznak, azoknak tisztában kell lenniük a repülés különböző területeinek kifejezéseivel, rendelkezniük kell a megfelelő szakmai szókinccsel. Magyarul kevés a fónia néhány száz szavas szókincse olyan helyzetekben, amelyekre nincsenek szabályos rádiótávbeszélő kifejezések előírva. Repülésbiztonsági szempontból olyan közös nyelvet kell beszélnie az ugyanazon légtérben dolgozó pilótának és légiforgalmi személyzetnek, amely kevésbé kötött, mint a fónia. Ez a nyelv a repülési szakkifejezésekkel bővített angol.

Miből áll a tanfolyam?

Repülés-szakmai angol tanfolyamunk 40 órás, amely végigvezeti a hallgatókat a navigáció, a meteorológia, a repülőgép ismeret, a technológia, az egészségügy, az emberi tényezők, a repülőterek valamint a váratlan helyzetek repüléssel kapcsolatos területein. Színes feladatokon keresztül bővíti a szakmai szókincset, fejleszti a hallott szöveg értését, miközben a hallgatókat a beszéd gyakorlására ösztönzi. Alkalmanként 4 tanóra (egy tanóra 45 perc) kerül megtartásra, olyan módon, hogy 1,5 óra oktatás – 15 perc szünet – 1,5 óra oktatás.

LEVEL 4 vizsga felkészítés

Magyar pilótaként más ország légterében való repüléshez minimálisan ICAO Level4 nyelvvizsga megléte szükséges. E nélkül csak Magyarország légterében lehet repülni, függetlenül attól, hogy az illető milyen más nyelvvizsgával rendelkezik. Ennek oka, hogy egy általános angol nyelvvizsga nem méri fel a repüléssel kapcsolatos szakkifejezések ismeretét. Azon légiforgalmi szakszemélyzetek számára, akik nemzetközi légtérben vagy nemzetközi repülőtéren dolgoznak, szintén kötelező. A jövőben a magyar légtérben is csak az repülhet, aki rendelkezik ilyen nyelvi kiterjesztéssel a szakszolgálati engedélyében.

Az ICAO nyelvi vizsgáknak három elfogadható szintje van, a 4-es, az 5-ös és a legmagasabb 6-os. Minél jobban tud valaki, annál magasabb osztályzatot szerezhet. Hasonlóan a repülésben oly sok más jogosításhoz, ezeket a nyelvvizsgákat is meg kell újítani időről időre. A 4-es szintűt négyévente, az 5-öst hatévente, míg a 6-ost kilencévente.
Vizsga felkészítő kurzusaink kifejezetten ezen vizsgákon alkalmazott feladattípusok begyakoroltatására fókuszálnak.

Tanáraink

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Helyszín

Tantermünk Budapesten, a III. kerületi Szentendrei út 95. szám alatt található. Gépkocsival érkezők számára a környező utcákban a parkolás díjmentes, de lehetőség van fizetős parkolásra is zárt területen. A tömegközlekedés kiváló, számos buszjárat és HÉV megálló van a közelben, ahonnan pár perc sétával megközelíthetőek vagyunk.

Időpont

A tanfolyam kezdési időpontja: 2017. augusztus 7.

A képzés díja

Kurzusunk minimálisan 3 fő részvétele esetén indul. A részvételi díj is ennek megfelelően került meghatározásra, amely egységesen, személyenként 2.500 forint/tanóra, azaz a 40 órás tanfolyam esetén ez 100.000 forint. Természetesen ez már a végső számlás ár, egyéb költség nincs. Amennyiben nem jönne össze a tanfolyamhoz szükséges minimális létszám, lehetőség van ennél kisebb létszámú résztvevővel is elindulni, egyedi kalkuláció alapján.

Elérhetőségeink és jelentkezés

Farkas Vulkán
Telefon: +36304457526
Email: foniaonline@gmail.com
Facebook: Fónia Online