Tizennégy százalékkal növelte utasforgalmát az év második hónapjában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az előző évihez viszonyítva, a gépmozgások és a kezelt áru mennyisége is meghaladta az egy évvel korábbi szintet – derül ki a Budapest Airport honlapján közölt statisztikából.

A számok azt mutatják, hogy februárban 683 ezer utast kezelt a repülőtér, egy évvel korábban viszont “csak” 599 ezren fordultak meg Ferihegyen. Az évi összesített utasforgalom két hónap után 1 millió 385 ezer volt február végén, 13 százalékkal magasabb, mint a tavaly első kéthavi 1 millió 225 ezer.

A gépmozgások száma is felfelé változott februárban, összesen 6390 fel- és leszállást regisztráltak, 5,9 százalékkal többet, mint tavaly februárban. Eddig az évben 13 ezer gépmozgás volt, míg egy évvel korábban 12 ezer 400, ez 4,4 százalékos bővülés.

Fotó: Budapest Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Budapest Airport


Emelkedett a kezelt áru mennyisége is, az év második hónapjában 7246 tonna áru érkezett, vagy indult Budapestről, az előző évben 6919 tonna volt az árumennyiség. Idén összesen 14 ezer 62 tonna áru fordult meg a repülőtéren, 7,4 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!