Címlap Budapesti repülőtér - Ferihegy, magyar légiközlekedés

Budapesti repülőtér - Ferihegy, magyar légiközlekedés

Magyarországi légiközlekedés hírei: Budapest Airport, Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – Ferihegy hírek, repülőtér-fejlesztés, járatnyitások, útvonalhálózat

Különjáratokat indít a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság magyar meccseire a Wizz Air

A különjáratok a futballmeccseket követően haza is hozzák a szurkolókat - emelte ki közleményében a Wizz Air.

Szkiathosz szigetére indít járatot Budapestről a Ryanair

Jövő június eleje és szeptember vége között hetente két alkalommal, a hétfői és pénteki napokon repülnek majd Budapest és Szkiathosz között a Ryanair járatai.

Tényleg francia részvétellel vásárolja meg az állam a Budapest Airportot

Az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent közlés szerint a francia Vinci Airports vállalattal közösen veszi meg a magyar állam a Budapest Airportot, a repteret eddig irányító, kanadai tulajdonú AviAlliance pedig egy másik hirdetmény szerint az athéni reptér teljes irányítását szerzi meg.

Cáfolja a minisztérium, hogy december 1-ig fizetni kellene a reptér visszavásárlásáért

Megalapozatlannak és hamisnak nevezte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a magyar sajtóban vasárnap megjelenteket, miszerint december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak.

Repítsd magasba a karriered a Lufthansa Technik Budapestnél!

Jövő év márciusában újra elindul a Lufthansa Technik Budapest repülőgép-szerelő képzése, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat és a válaszokat a gyakori kérdésekre a lehetőséggel kapcsolatban.

Már működik a Budapest Airport létesítményi tűzoltósága

A Liszt Ferenc reptér létesítményi tűzoltósága közel száz, saját állományú szakemberrel és Európa egyik legjobban felszerelt bázisával látja el feladatait.

Rekord árumennyiséggel zárta októbert a Budapest Airport

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége.

Csak elektromos eszközökkel szolgálják ki a Wizz Air egyes járatait Ferihegyen

A Menzies Aviation párhuzamosan két Wizz Air-repülőgép földi kiszolgálását képes ellátni teljesen elektromos meghajtású berendezéseivel a budapesti reptéren.

Átadta a Runway Runon összegyűlt adományt a Budapest Airport

Az immár 11. alkalommal létrejött sporteseményen befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány között.

Kezdődik a második hotel építése a budapesti reptéren

Az Accor-csoporthoz tartozó, 167 szobás Tribe a 2018-ban megnyílt Ibis Styles mellett épül fel, átadása 2025-ben várható.

Közel 11 millió utas és 140 ezer tonna áru Ferihegyen az...

Az ősz beköszöntével az utasforgalom és a gépmozgások száma némileg mérséklődött, a cargo terület viszont az év eddigi legerősebb hónapját zárta.

Repteret vált Stockholmban október végétől a Wizz Air

A téli menetrend kezdetétől Skavsta helyett Svédország legnagyobb forgalmú nemzetközi repülőterére, Arlandára repül a diszkont légitársaság Budapestről.

A téli menetrendben 36 légitársasággal 107 úti cél érhető el Budapestről

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője mintegy 14,3 millió utasra számít idén, és piaci igényt lát a lehetséges új útvonalak között Malé, Delhi és Addisz-Abeba felé is  - hangzott el a Budapest Airport csütörtöki workshopján.

Nincs hatással a reptér napi működésére a bírósági döntés a zajgátló...

A Budapest Airport lapunknak adott válasza szerint a reptér környezetvédelmi engedélye és a zajgátló védőövezetről szóló határozat hatályon kívül helyezése nincs hatással a mindennapi működésére.

Adventi járatokat indít Budapestre a Jet2 is

A brit légitársaság meghirdette év végi menetrendjét, amelyben Berlin, Bécs, Koppenhága, Köln, Krakkó és Prága mellett a budapesti karácsonyi vásárra is kínál járatokat.

Birminghambe és Alicantébe is repül Budapestről a téli menetrendben a Ryanair

Az ír fapados két új útvonalat tett elérhetővé a foglalási rendszerében október végétől Budapestről, cserébe kettőt viszont bezárt: jön Birmingham és Alicante, távozik East Midlands és Göteborg.

A francia Vinci Airports lehet a kormány partnere a reptér visszavételében

A kormány a 13 országban 65 reptér fejlesztésében vagy üzemeltetésében érdekelt Vinci Airports céggel együtt venné meg a Budapest Airportot sajtóértesülés szerint.

Nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét a budapesti reptér egy kutatás...

Egy reprezentatív, a magyar utasok körében végzett felmérés alapján öt év alatt jelentősen nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér színvonala, a válaszadók tiszta, tágas, emberi léptékű és biztonságos légikikötőnek tartják.

Kilenc budapesti útvonalán növeli a járatok számát a Wizz Air

A megnövekedett kereslet miatt 9 útvonalán heti 14 járattal bővít, a Sarm es-Sejk-i indulását pedig néhány héttel előrébb hozta a diszkont légitársaság.

A budapesti karácsonyi vásárra kínál járatot az Air Corsica

Az Air Corsica december közepén egy járatpárt indít a magyar fővárosba, másik három népszerű adventi úti cél mellett.

Újabb másfél milliós hónapot zárt a Budapest Airport

A Liszt Ferenc repülőtéren 2023 augusztusában is közel 1,5 millió utast fogadtak.

Ajánlatot tett a Budapest Airport visszavásárlására a kormány

Magyarország a Budapest Airport részvényeinek 51 százalékát vásárolná meg egy állami befektetési cégén keresztül, a fennmaradó 49 százalékot pedig egy másik repülőtér-üzemeltető vállalat venné meg a Bloomberg forrásai szerint.

Több mint ezren vettek részt a budapesti reptér jótékonysági futóversenyén

Szeptember 2-án rendezték meg a 11. Runway Runt, amelyen 1060 futó állt rajthoz, és a hagyományokhoz híven idén is nemes célt szolgált.

Két és fél hónapig Dortmund helyett Kölnbe repül a Wizz Air

Október 1. és december 17. között Budapestről a Köln-Bonn (CGN) repülőtérre közlekednek a diszkont légitársaság járatai Dortmund helyett.

Jövő nyáron is heti háromszor repül Budapestre az Air Baltic

Közzétette 2024-es nyári menetrendjét az Air Baltic, 11 úti céllal bővíti hálózatát a balti országokból, a magyar fővárosba a téli menetrendben heti kétszer, jövő nyáron pedig háromszor repül.
Hirdetés
Translate »