Címlap Légiközlekedési hírek, cikkek

Légiközlekedési hírek, cikkek

Le tudták tölteni a felvételeket a januárban tengerbe zuhant indonéz repülőgép fedélzeti hangrögzítő berendezésének (CVR) március végén megtalált memóriaegységéből.

Hatalmas állami mentőövet kap az Air Canada

A kanadai kormány visszafizetendő kölcsönök formájában jelentős támogatást ad a járvány miatt nehéz helyzetbe került légitársaságnak, amely cserébe fontos vállalásokat tett.

Gatwick után Heathrow-n, de akár még Franfurtban és Münchenben is megvetheti a lábát az Easyjet, amelynek flottájába ősszel új repülőgépek érkezhetnek.

Tízből négy európai üzletember kevesebbet utazna a járvány után

Egy felmérés szerint a pandémia tartósabban megváltoztathatta a légiközlekedés egyik szegmensét: a megkérdezett üzletemberek 40 százaléka hosszabb távon is kevesebbet kíván utazni.

Mozgalmas évet zárt az Air France

A légitársaság összeállítása szerint tavaly több mint kétezer repatriációs járatot teljesített és 3 millió visszatérítési igényt dolgozott fel, valamint 400 ezer tonnával csökkentette szén-dioxid-kibocsátását.

Az oslói bíróság is áldását adta a csődvédelem alatt működő Norwegian átalakítási programjára, miután március végén Írországban is szabad utat kapott a terv, és a hitelezők is bizalmat szavaztak neki.
A francia nemzetgyűlés megszavazta a törvényt, egy újabb, formális szavazás után ezzel hamarosan megszüntetik a vasúttal könnyedén helyettesíthető útvonalakat.
Akkora népszerűségnek örvend a vásárlók körében, hogy továbbfejleszti több mint tízéves, közepes üzleti repülőgépét a gyártó.

IT biztonsági szakértő

HungaroControl Zrt.

AMP Task Card Engineer

Lufthansa Technik AG

Műszaki mentesítő és flottakezelő

Budapest Airport Zrt.

Főállású repülőgép üzemanyag-kiszolgáló

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Component Life Time Control Engineer

Lufthansa Technik AG

Toborzási és kiválasztási specialista

Aeroplex of Central Europe Kft.

Charter Sales

Jet-Stream Kft.
Hirdetés
Minden eddigi rekordot megdöntött a Budapest Airport cargo-forgalma márciusban és 2021 első negyedévében, utasból viszont alig több mint hatvanezer volt.
A rovat szakmai partnere

AIRportal.hu rovatok

AIRportal.hu napi hírarchívum

2021. április
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

AIRportal.hu Archívum