A napokban készült el a külső csomagosztályozó csarnok, amely a Sky Court épületben található rendszer bővítését szolgálja. Mostantól megindulhat a technológia kialakítása, hogy szeptember végétől már az új berendezések segítségével bővülhessen a csomagok osztályozása és vizsgálata – adta hírül közösségi oldalán a Budapest Airport.

Az acélszerkezetű csarnok a Sky Court szomszédságában épült: a helyszínválasztás adott volt, hiszen az új csarnokot és a belső csomagosztályozót fizikai kapcsolattal kellett ellátni, hogy a rendszer bővítését szolgáló új körszalag a meglévőre tudjon csatlakozni.

A fejlesztésnek köszönhetően a 2A és 2B check-in csarnokokban feladott poggyászok hamarosan már három körszalagon keresztül juthatnak el a megfelelő járatokhoz. A csarnokon belül nemcsak a csomagok osztályozása, hanem azok vizsgálata is történik.

Mind a csarnok tervezése, mind a kivitelezése nagy kihívás volt a projektben résztvevőknek, a környezetéhez illeszkedő, funkcionálisan megfelelő épületet kellett létrehozni a forgalmi előtéren, a forgalom folyamatos biztosítása mellett.

A csomagtechnológia kialakítását követően jelentősen növekszik a teljes rendszer kapacitása, több járat kiszolgálása történhet meg egy időben, ami jól tükrözi a Budapest Airport hosszútávú fejlesztési stratégiáját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.