Címlap Repülőjegy foglalás, repjegy keresés, hasznos információk légiutazáshoz Drón szállítása repülőgépen, Budapest Airport szabályok

Drón szállítása repülőgépen, Budapest Airport szabályok

Gyakran felmerülő kérdés a drónokkal, vagy kisebb-nagyobb távirányítású repülőeszközökkel kapcsolatban, hogy repülős utazás esetén azok hogyan szállíthatók.

Az egyes repülőterek és légitársaságok gyakorlata eltérhet a drónok és távirányítású repülőeszközök kezelésével és azok szállításával kapcsolatban.

Így minden utazás előtt érdemes ellenőrizni, a légitársaság szabályait, amelynek a járatára az utas repülőjegye szól, valamint azt is, hogy az induló reptér (visszaúti induló reptér is!) és az esetleges átszálló repülőterek miként szabályozzák a drónok szállítását.

A Budapest Airport 2019. április 1-től nem tiltja a drónok szállítását a kézipoggyászban, de az utasbiztonsági ellenőrzéskor azokat ki kell venni a táskából és külön a szalagra helyezni.

A legfontosabb, hogy minden utazás előtt tájékozódni kell az érintett légitársaságok, repülőterek és országok szabályairól az erre szolgáló hivatalos csatornákon.

A drónokhoz tartozó akkukat viszont csak a kézipoggyászban lehet szállítani.

A drónok szállítását biztonságos, erre szolgáló csomagolásban javasolják a légitársaságok és a repülőtér-üzemeltetők.

Mindig ellenőrizd a célországok szabályzásait

Utazás előtt a dróntulajdonosoknak érdemes ellenőrizni azt is, hogy a cél- és tranzitországokban milyen jogszabályok, helyi szabályok vonatkoznak a pilóta nélküli eszközök birtoklására és azok üzemeltetésére.

A szabályok és megszegésük esetén a szankciók mértéke országonként eltérő lehet.

Szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy a drónt az érkezési reptéren végzett csomagvizsgálatnál elkobozzák, vagy egyes országokban, területeken az eszközök használatát magas összegű pénzbírságokkal és/vagy akár még ennél komolyabban is szankcionálhatják.

Kézipoggyász szabályok (kézi csomagként a repülőgép fedélzetére vihető tárgyak, tiltott tárgyak) itt olvashatók!

Hirdetés

Néhány hasznos infó, mielőtt repülőre szállsz

Translate »