Címlap Repülőgép radar, élő repülő radar, Budapest online radarkép, repülőjárat-követés, BUD/LHBP FlightRadar

Repülőgép radar, élő repülő radar, Budapest online radarkép, repülőjárat-követés, BUD/LHBP FlightRadar

A Flightradar24 virtuális radar és a hasonló internetes repülőgép követő alkalmazások a világszerte elhelyezett több ezer ADS-B vevőegység adatait aggregálják, amelyek veszik a repülőgépek által leadott digitális jeleket. Ezen adatok alapján azonosítják be a repülőgépet és a járatot, rendelnek hozzá saját adatbázisukból rengeteg egyéb információt, valamint helyezik el a repülőgépet a térképen, azaz élő online radarképen. Kiírják a magasság, sebesség és irány (heading) adatokat. Az online repülőgép követő alkalmazások remekül használhatók a leszálló és felszálló repülőgépek, valamint a repülőjáratok útvonalának követésére, Magyarország területe, vagy éppen Budapest felett zajló légiforgalom, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, Ferihegyre érkező és induló repülő járatok megfigyelésére. 

A sokak által ismert Flightradar24 mellett remekül működik és jó lefedettséget biztosít az AirNav RadarBox, az amerikai Flightaware, de mutatja az fr24-en nem megjelenő vagy letiltott magán- és katonai gépeket az ADSB Exchange oldal, valamint az ADSB Flight Tracker Android alkalmazás.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ezek az oldalak nem hivatalos adatokkal dolgoznak, így pontatlanságok, téves adatok előfordulhatnak, a megjelenített információkat ennek figyelembe vételével érdemes kezelni.

A lengyel légitársaság kivár a regionális és szélestörzsű flottájának megújításával, a 2025 nyaráig megérkező MAX-ok nagy része már az újfajta fedélzeti berendezéssel érkezik.

Lecserélte a 737-es program vezetőjét a Boeing

Az amerikai gyártó azonnali hatállyal menesztette a 737-es program vezetőjét, aki a Rentonban működő üzem felsővezetői szerepét is ellátta.

A vállalatnál ezzel nem csak az elhunytak emlékét őrzik, de arra is visszatérően figyelmeztetnek: a repülésbiztonság és a munkabiztonság kéz a kézben járó részei a mindennapoknak, amiből soha nem lehet alább adni.

További A220-asokat rendelt a Breeze Airways

Az amerikai diszkont légitársaság még 10 darab A220-300-as megrendelését jelentette be, és az idei év végére megválik lízingelt Embraereitől.

Airbus szélestörzsűeket rendelt a Starlux Airlines

A tajvani légitársaság öt Airbus A350F áruszállító és három A330-900neo kötelező érvényű megrendelését jelentette be a szingapúri légi szalonon.

Elkezdődött a Singapore Air Show, a Thai Airways és a Royal Brunei Airlines Dreamliner-megrendelései mellett a kínai Comac kötött még üzleteket.
A magyar fővárosban tartott sajtótájékoztatóján a Ryanair vezére bejelentette a légitársaság nyári menetrendjét, amely a már ismertté vált 6 új útvonallal együtt 66 célállomást kínál Budapestről.
Csatlakozott a 200. Airbus a diszkont légitársaság flottájához, a vadonatúj A321neo a lutoni bázison szolgál majd.

Műszaki Szolgáltatások Adminisztrátor

Budapest Airport Zrt.

Biztonságtechnikai hibaelhárító

Budapest Airport Zrt.

Légiforgalmi irányító

HungaroControl Zrt.

Terminálüzemeltetési és információs munkatárs

Budapest Airport Zrt.

Ops asszisztens, diszpécser

TrustAir Aviation Kft.

Repülőgép szerelő / műszerész

Aeroplex of Central Europe Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Raktáros, raktárvezető

BASe Airlines Zrt.

Hulladékgazdálkodási koordinátor

Budapest Airport Zrt.

Commercial Mobility Services Specialist

Budapest Airport Zrt.

Repüléstájékoztató

HungaroControl Zrt.

IT Project koordinátor

Budapest Airport Zrt.

Épületgépész menedzser

Budapest Airport Zrt.

Repülőtéri utas- és poggyászátvizsgáló

Bud Security Kft.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Production trainer (gyakorlati oktató)

Aeroplex of Central Europe Kft.

IT projekt asszisztens

Budapest Airport Zrt.
Hirdetés
Február 19-én este 8 órától 21-én reggel 7:10-ig újabb sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében, a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik majd.
A szerb légitársaság járatát teljesítő Embraer E195-ös jóval a futópálya végét elhagyva emelkedett el, a pályafények és navigációs berendezések oszlopainak ütközött.
Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor.
Napi 490 járatán 215 ezer adag ételt oszt ki utasainak az Emirates, a légitársaság dubaji catering-központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.
Krezinger-Lloyd Zita, a HungaroControl légiforgalmi irányítója beszélt arról, hogy az irányítói hivatás miként egyeztethető össze a gyermekvállalással és a családi élettel.
Már az átadáskor hiányoztak a vészkijáratot lezáró elemet rögzítő biztosítócsavarok a januári balesetben érintett 737 MAX 9-esről, és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság bizonyítékai szerint ezeket a Boeing gyárában felejtették el visszahelyezni.
Napi 490 járatán 215 ezer adag ételt oszt ki utasainak az Emirates, a légitársaság dubaji catering-központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.
A Flying Blue és az Etihad Guest hűségprogram tagjai bármelyik légitársasággal repülve mérföldeket gyűjthetnek és válthatnak be.
A légitársaság átalakított A380-asainak és Boeing 777-eseinek belső anyagaiból születnek használati tárgyak, a bevételt jótékony célokra fordítják.
Ingyenes lesz az üzenetküldő appok használata, a nagyobb igényeket kielégítő tarifacsomagok árát pedig megfelezi a német légitársaság a rövid és közepes távú járatain 2024. január közepétől.
A rovat szakmai partnere
A rovat szakmai partnere

Ne maradj le a legfrissebb hírekről!

Translate »