Címlap Címkék Járattörlés

Címke: járattörlés

Időszakosan csökkenti Budapest és Szöul közötti járatai számát a LOT

A heti négy helyett csak három járatot üzemeltet a dél-koreai és a magyar főváros között a lengyel légitársaság június 3. és július 21. között.

Lefújták a sztrájkot a francia irányítók, mégis járatok százait törölték a légitársaságok

Több, Párizs és Budapest közötti járat sem közlekedik csütörtökön a francia légiforgalmi irányítók túl sokáig lebegtetett sztrájkfelhívása miatt.

Bocsánatot kért a dubaji káosz miatt az Emirates elnöke

Tim Clark elismerte, hogy a rendkívüli helyzetre nem tökéletesen reagáltak, és bár szombat reggelre helyreállt a járathálózat, még napokba telik az összes utast és a feltorlódott 30 ezer poggyászt eljuttatni céljukra.

Esőzés miatt nagy fennakadások vannak a dubaji repülőtéren

Víz árasztotta el a Dubaji Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterét és gurulóútjait a szokatlanul nagy mennyiségű csapadék miatt, budapesti járatok is érintettek.

Sztrájkfenyegetés miatt törli járatait az Austrian Airlines

Az osztrák légitársaság nem tudott megegyezni a pilótáit és légiutas-kísérőit képviselő szakszervezetekkel, ezért a március 28-29-i lehetséges munkabeszüntetés miatt 400 járatot törölt, köztük budapestieket is.

Újabb sztrájk a Lufthansánál, törölték az összes keddi budapesti járatot

Február 19-én este 8 órától 21-én reggel 7:10-ig újabb sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében, a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik majd.

Huszonegy romániai útvonalát felfüggeszti a Wizz Air

A Pratt & Whitney-hajtóművek gondjai miatt átmenetileg nem üzemelteti járatait huszonegy romániai útvonalán a Wizz Air.

Összes szerdai budapesti járatát törölte a Lufthansa

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálói körében február 7-én és 8-án, a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik szerdán.

A Pratt & Whitney hajtóművek hibái miatt ritkítja járatait a Lufthansa tavasszal

Hajtóműproblémák következtében felmerült karbantartási igények miatt járatokat töröl tavaszi menetrendjéből a Lufthansa.

Folytatódnak a járattörlések Frankfurtban a téli körülmények miatt

Csütörtökön további Frankfurt és Budapest közötti járatait törölte a Lufthansa a legnagyobb németországi repülőtér működését akadályozó intenzív havazás miatt.

Több mint 1 millió font kártérítést fizetett az utasoknak a Wizz Air UK

A brit légiközlekedési hatóság vizsgálata révén 2022 márciusáig visszamenőlegesen több mint 25 000 kárigényt vizsgáltak újra a Wizz Air UK-nél, ez mintegy 6000 esetben további kifizetéseket eredményezett.

Budapesti járatokat is töröltek a németországi időjárás miatt

Erős havazás és ónos eső ígérkezik a frankfurti és müncheni reptéren január 17-én és 18-án, a várható fennakadások miatt a Lufthansa ritkította menetrendjét, négy-négy budapesti érkező és induló járatot is töröltek szerdán.

Rekordbírságot kapott a tavaly karácsonyi káosz miatt a Southwest

A fennakadások következtében több mint 2 millió utas nem érte el időben úticélját, sokan a repülőtereken töltötték a karácsonyt is.

Bővítené a légiutasok jogait és jobb tájékoztatást szorgalmaz az Európai Bizottság

A javasolt módosítások erősebb és egyértelműbb jogokat biztosítanak az utazók számára, és egyértelművé teszik az utazásszervezők kötelezettségeit és felelősségi körét.

Egész Európa légiforgalmára hatással volt a francia irányítók sztrájkja

Jelentős késéseket okozott hétfőn a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja: több francia repülőteret bezártak, a munkabeszüntetés egész Európában éreztette hatását, budapesti járatot is töröltek.

Budapesti járatokat is törölt a KLM a Ciarán vihar miatt

November 2-án vonul át Hollandia felett a száz kilométer per órásnál is erősebb széllökésekkel érkező Ciarán viharciklon, emiatt tömeges járattörléseket jelentett be a KLM, ami három érkező és induló budapesti járatot is érint.

Tűz volt a lutoni reptér parkolóházában, leállt a légiforgalom

Hatalmas tűz ütött ki szerdára virradó éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott, a Wizz Air törölte több lutoni járatát.

A magyar légierő két gépe 215 embert menekített ki Izraelből

Az egyik Airbus végül még egyszer fordult, összesen 325 embert hoztak Magyarországra, a Wizz Air törölte járatait, de a Ryanair és az izraeli légitársaságok vasárnap még közlekedtek Tel-Aviv és Budapest között.

Ritkítja idei téli menetrendjét a Ryanair

A Boeing 737-es repülőgépek átadásainak késése miatt visszavágja járatai számát október végétől az ír fapados.

Kapacitáscsökkentésre kényszerül a héten a Gatwick repülőtér

A légiforgalmi irányítók körében előforduló megbetegedések miatt naponta maximum 800 gépmozgást kezel a dél-londoni repülőtér ezen a héten, ezért számos járatot töröltek a légitársaságok.

Botrány a Qantasnál, azonnal távozott a vezér

A tervezett novemberi visszavonulása előtt két hónappal távozik Alan Joyce, miután az ausztrál fogyasztóvédelem vizsgálatot indított az utasok megtévesztését gyanítva.

Banális hiba vezetett a brit légiforgalom múlt heti összeomlásához

Az Egyesült Királyság léginavigációs szolgáltatójának előzetes jelentése szerint egy benyújtott repülési terv okozta a rendszer összeomlását, a Ryanair vezére mindezt mosakodásnak tartja, kártérítést és vezetők menesztését követeli.

Leállította budapesti járatait a román Air Connect

A regionális légitársaság törölte a Bukarest és Budapest közötti járatait, az egyik tulajdonos a napokban azt közölte, hogy kezdeményezte a cég fizetésképtelenné nyilvánítását.

Hajtóművizsgálatok miatt a Wizz Air átszervezi őszi menetrendjét

Szeptemberben és októberben járatokat kényszerül törölni a Wizz Air, mert a Pratt & Whitney gyorsított eljárásban ellenőrzi az új generációs Airbus-keskenytörzsűek hajtóműveit.

Lecsapott a Wizz Airre a brit légügyi hatóság

A törölt és késett járatok miatti kártérítésekkel és visszatérítésekkel kapcsolatos folyamatai megváltoztatására, valamint ezek utólagos kifizetésére kötelezték a Wizz Airt.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »