Címlap Repülőjegy foglalás, repjegy keresés, hasznos információk légiutazáshoz Repülőjegy vásárlás menete, online repjegy foglalás lépései

Repülőjegy vásárlás menete, online repjegy foglalás lépései

1. Keress repülőjegyet pillanatok alatt, néhány kattintással

1. Oda-vissza vagy egyirányú: Válaszd ki, hogy oda-vissza (retúr) vagy csak egyirányú repülőjegyet szeretnél foglalni!

2. Honnan – hova: Válaszd ki, hogy honnan hova szeretnél repülni. A repülőjegy foglalás második lépésében a kiinduló repülőteret és a célállomást is kiválaszthatod a mezők feletti gyorslinkek segítségével, ha ezek közt nem találod a kívánt városokat/repülőtereket, kezdd el begépelni a mezőbe a város (pl. Budapest, London, Párizs, stb.), vagy a repülőtér (Ferihegy, Heathrow, Gatwick, stb.) nevét, vagy ha ismered, a repülőtér hárombetűs IATA kódját (pl. BUD, LHR, CDG, stb.). Három betű begépelése után a kereső egy lenyíló menüben kiadja a találatokat, innen válaszd ki a neked megfelelőt!

3. Odaút és visszaút dátuma: Válaszd ki az Odaút és a Visszaút dátumát. Ha csak egyirányú repülőjegyet foglalsz és az első pontban az egyirányú opciót választottad, a Visszaút mező eltűnik, csak az Odaút dátumát kell kiválasztani. Kattints az Odaút, majd a Visszaút mezőbe és a megnyíló dátum választó ablakban válaszd ki a megfelelő dátumokat. A hónapok között a dátumválasztó ablak tetején elhelyezett jobbra és balra nyilakkal navigálhatsz. Az odaút és visszaút dátumát kézzel is megadhatod, vagy korrigálhatod, de figyelj arra, hogy a dátum ilyen formátumban legyen beírva: éééé-hh-nn például: 2015-01-01

4. Utasok száma: A legördülő menüből válaszd ki, hogy hányan utaztok, először add meg a felnőtt utasok számát, amely 1 és 9 között lehet. Ha utazik veled 2-11 év közötti korú gyerek, azt a második legördülő mezőben add meg. Ha utazik veled 0-23 hónapos korú csecsemő, azt a harmadik legördülő mezőben add meg, de figyelj arra, hogy csak annyi csecsemő utazhat, ahány felnőtt, mert ilyenkor a csecsemők nem külön ülésen, hanem a felnőtt ölében utaznak.

5. Repülőjegy keresés: Ha mindennel megvagy, ellenőrzd le, hogy minden adatot helyesen adtál-e meg, majd nyomd meg a Repülőjegy keresés gombot! Ezt követően a találati oldal egy új ablakban nyílik meg. Ha a kereső hibaüzenetet ír ki pirossal, kérjük korrigáld az adott mező tartalmát, majd ismét kattints a Repülőjegy keresés gombra.

2. Válaszd ki a számodra legkedvezőbb útvonalat és árat

A találati oldalon a rendszer listázza az általad beállított keresési paramétereknek megfelelő repülőjegy ajánlatokat. A találati oldalon így találhatod meg a számodra legmegfelelőbb / legkedvezőbb repülőjegy ajánlatot:

1. Találatok rendezése: A keresésedre kiadott találatokat három féle szempont alapján rendezheted: Ár szerint (alapesetben így van rendezve), az utazás teljes hossza (idő) szerint és indulási idő szerint. A lista rendezését a találati lista tetején található gombok segítségével rendezheted.

2. Találatok szűrése: A keresésedre kiadott találatokat több szempont szerint szűrheted a találati lista bal oldalán található szűrő segítségével.

Fapados járatok kiszűrése: A keresési eredményekből egyetlen kattintással kiszűrheted a diszkont/low-cost légitársaságok ajánlatait, azaz ha nem szeretnél fapados járattal utazni, csak hagyományos légitársasággal, vedd ki a pipát a „Fapados járatok megjelenítése” mezőből.

Éjszakázós járatok kiszűrése: Hasonlóan kiszűrheted azokat a találatokat is, amelyek esetében az átszállási időben egy repülőtéren egy éjszakát el kell tölteni. Lehetnek olyan ajánlatok, amik kedvezőbbek a normál jegyáraknál, ha az ember bevállalja azt, hogy két járat között egyet éjszakázik egy repülőtéren, az ár a szállás és transzfer költséget nem tartalmazza, ezt külön kell lefoglalni és kifizetni, így már nem biztos, hogy annyira kedvező az „éjszakázós” ajánlat. „Kérem az éjszakázós találatokat” mezőből vedd ki a pipát, amennyiben nem szeretnéd látni ezeket a találatokat.

Közvetlen vagy átszállás: Szűkítheted a találatokat aszerint, hogy közvetlenül, átszállás nélkül szeretnél eljutni a kívánt célállomásra, vagy bevállalod, hogy átszállsz valahol. A közvetlen járatok természetesen kényelmesebbek, de sokszor egy vagy két átszállással sokkal olcsóbban lehet közlekedni két város között, mint ha közvetlen járatot választ az utas. Ilyenkor mindig érdemes megnézni, hogy a járatok között elegendő legyen az átszállási idő (nagy reptéren, pl. London, Párizs, Frankfurt akár 1,5 óra is szűkös lehet), de arra is érdemes figyelni, hogy ne legyen túl hosszú a járatok közti idő, mert 3-4 óránál hosszabb várakozás egy hosszabb út során igen kimerítő lehet egy zsúfolt reptéren.

Jegyár szerinti szűkítés: Tovább szűkítheted a találatokat a legolcsóbb jegyár szerint, ehhez mozgasd a csúszkákat a megfelelő értékhez.

Egyéb szűkítési lehetőségek: Szűkítheted a találatokat az odaút és a visszaút indulási időpontjai (reggel-délelőtt/délután/este-éjszaka) szerint, valamint légitársaság szerint is.

3. Új keresés vagy a keresés finomítása: Ha a találati oldalon nem sikerült megtalálni a legmegfelelőbb ajánlatot, az oldal tetején elhelyezett keresővel módosíthatod a keresésed. Ha rugalmasak az indulási/érkezési dátumok, akkor érdemes pár nappal a kívánt dátum előtt/után is keresni a legmegfelelőbb ár megtalálása érdekében. Erről bővebben az olcsó repülőjegy foglalási tippek-trükkök oldalunkon olvashatsz!

4. Járat kiválasztása/Foglalás: Ha megtaláltad a számodra megfelelő ajánlatot, kattints a találati listában a „Foglalás” gombra, vagy a „Járat részletei” linkre. A következő oldalon megtekintheted részletes információkat a kiválasztott járatról és le is foglalhatod azt!

3. Járat részleteinek ellenőrzése és a repülőjegy lefoglalása

1. Járat részleteinek ellenőrzése: Ezen az oldalon a legfelső részen megtekintheted a kiválasztott járat indulási, érkezési időpontjait, a járatszámokat és egyéb szükséges információkat. Amennyiben minden megfelel az elképzelésednek, gördess lejjebb és add meg az adataidat.

2. Utasadatok megadása: Add meg az összes felnőtt/gyermek/csecsemő utas adatait, annak megfelelően, hogy a keresésnél hány utas számára kezdeményezted a repülőjegy foglalást. FONTOS, hogy a neveket pontosan add meg, úgy ahogy az adott utas útlevelében vagy személyi azonosító igazolványában szerepel. Hiba, pontatlan névmegadás esetén a légitársaságok megtagadhatják a beszállást a repülőgépbe, vagy plusz költség ellenében korrigálják az utas nevét. Figyelj az adatok pontos megadására!

3. Biztosítás: Válaszd ki, hogy szeretnél-e a repülőjegy mellé útlemondási és/vagy utasbiztosítást kötni. Ennek a repülőjegy árán felül plusz költsége van.

4. Kapcsolattartó adatai: Töltsd ki a kapcsolattartó adatait, aki a repülőjegy vásárlással kapcsolatban értesíthető.

5. Fizetés és számlázás: Válaszd ki, hogy a repülőjegyről kérsz-e céges/áfás számlát illetve válaszd ki a fizetési módot! Az alábbiakból választhatsz: Bankkártya (kezelési költség: 1,3%), Átutalás (díjmentes), Készpénzes befizetéssel bármelyik Raiffeisen Bankfiókban (ingyenes), Készpénzzel vagy bankkártyával az utazom.com irodájában (személyes ügyintézés felára: 2 500 Ft/fő).

6. Szabályzatok, tudnivalók elfogadása és Foglalás: Fogadd el a szabályzatot, majd ha minden adatot megfelelően kitöltöttél nyomd meg a Foglalás gombot!

4. Ellenőrző oldal, fizetés

Ezen az oldalon ismét ellenőrizheted a kiválasztott járat adatait és az általad megadott utasadatokat és kapcsolattartó adatokat, valamint a végleges, fizetendő díjakat. Ha minden megfelelő, kattints a Repülőjegy kifizetése, foglalás gombra, majd a kiválasztott fizetési módnak megfelelően kövesd az oldalon szereplő utasításokat.

Online bankkártyás fizetési mód választása esetén a fizetési szolgáltató (PayU) oldalán töltsd ki a bankkártyás fizetéshez szükséges adatokat (Kártyaszám, lejárat, CVC kód, kártyatulajdonos neve), majd kattints a Rendelés befejezése gombra. A fizetési tranzakció eredménéről ezt követően kapsz értesítést.

5. Kérdésed van, problémába ütköztél?

Ha a foglalás során bármilyen kérdésed merült fel, vagy problémába ütköztél, keresd az AIRportal.hu partnerét, az Weco-Travel Kft. (repjegy.hu) utazási irodát, aki a repülőjegy keresőt üzemelteti, az alábbi elérhetőségeken:

Weco-Travel Kft.
1053 Budapest, Szép utca 2. 9. em
Telefon: 06 1 510 0550
Email: info@repjegy.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-065625
Regisztrálva a Fővárosi Bíróság Cégbíróságánál
Adószám: 10331615-2-41
Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal engedélyszám:
R-00095
A IATA (Nemzetközi Légifuvarozási Szövetség) tagja
Utazási irodai vagyoni biztosíték: Colonnade Biztosító
Panaszkezelés:
Telefonos ügyfélszolgálat:
06 1 510 0550
Hétfő – péntek 8.00-20.00
Szombat: 9.00-15.00
Iroda:
1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 7-9.
Hétfő – péntek: 09.00 – 17.30
Hirdetés

Néhány hasznos infó, mielőtt repülőre szállsz

Translate »