Címlap Légitársaságok

Légitársaságok

Légitársaságok hírei: hagyományos, low-cost légitársaságok, légiszövetségek hírei, útvonalahálózat- és flottafejlesztés, üzletfejlesztés, pénzügyi eredmények, trendek

» A cargo légitársaságok, légiáru-szállítás hírei 2021-től új kategóriában jelennek meg!

A jövő év első felében indítaná járatait Indiába a Wizz Air

A diszkont légitársaság a magyar, az olasz és az osztrák hatóságoktól is megkapta a kijelölést a közvetlen indiai útvonalakra, az ázsiai ország jóváhagyását követően indulhatnak el a járatok a 2025 első negyedévében érkező A321XLR-ekkel.

Az Air France mesterséges intelligenciával javítja hatékonyságát

A generatív mesterséges intelligencián alapuló projektek segítenek a naponta több mint ezer járat és több mint 100 ezer utas által generált hatalmas mennyiségű adat feldolgozásában, javítva ezzel a hatékonyságot és az utasélményt.

Húsz Embraer E2-est rendelt a Mexicana

A 2023-ban újraindult állami tulajdonú mexikói légitársasága tíz E190-E2 és tíz E195-E2 kötelező érvényű megrendeléséről állapodott meg a brazil gyártóval.

Rekordszámú utas mellett sovány profitra számítanak a légitársaságok

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a korábbi előrejelzéséhez képest növelte a légitársaságok 2024-es profitkilátását, ugyanakkor a rekordbevétel ellenére az egy utasra jutó nyereségesség még mindig nagyon alacsony szinten lehet. 

A Oneworld teljes jogú tagja lesz a Fiji Airways

Tizenöt tagúra bővül a Oneworld, az IATA Dubajban megrendezett 80. közgyűlésén bejelentették, hogy a Fiji Airways belép az idén 25 éve alapított légiszövetségbe.

Folyamatosan növekszik a légiutazás iránti kereslet

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai alapján az elmúlt 36 hónap mindegyikében bővült a légiutazás iránti kereslet világszerte, Európában az év eddigi részében 10 százalék feletti az érték.

Az Emirates is csatlakozott a turbulenciát előrejelző platformhoz

A légörvények repülésre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében létrehozott IATA Turbulence Aware valós idejű információkat nyújt, a programot a dubaji légicég elsőként a világon integrálja a Lufthansa Systems Lido mPilot mobil navigációs alkalmazásának legújabb verziójába.

Bemutatta olimpiai festésű repülőgépét a Wizz Air

A légitársaság a Magyar Olimpiai Bizottsággal közös sajtótájékoztatóján leplezte le Team Hungary arculatú repülőgépét, amely a 2024-es nyári olimpiai játékokra szállítja a hazai sportolókat és szurkolókat.

Sztrájk lesz a Wizz Air olaszországi bázisain

Május 28-án, kedden 13 és 17 óra között sztrájkot tart a Wizz Air Malta olaszországi bázisain dolgozó személyzet, közölte a közlekedési szakszervezet.

Elhunyt a leghosszabb ideig dolgozó légiutas-kísérő

Bette Nash közel 70 éven át szolgálta az utasok kényelmét és biztonságát az American Airlines járatain.

Üzleti osztályt vezet be a rekordnyereséget jelentő Indi Go

Az indiai diszkont légitársaság rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét, és business osztályú szolgáltatást indít a legforgalmasabb, a legtöbb üzleti utazó által használt útvonalain.

Idén is a tavalyival azonos kapacitással számol a Wizz Air

Bevételeit csaknem harmadával növelte, veszteségét pedig nyereségbe fordította nemrég zárult pénzügyi évében a diszkont légitársaság, amely 80 százalékra javítaná pontosan közlekedő járatai arányát.

Harmadával több profitot termelt a Ryanair

A fapados légitársaság csaknem 184 millió utast szállított a 2024. március 31-ig tartó pénzügyi évében, és 25 százalékos bevételnövekedés mellett 34 százalékkal több nyereséget, 1,9 milliárd eurót ért el.

Több mint 100 keskenytörzsű Airbust rendelt a Saudia-csoport

Összesen 105 A320neo típuscsaládba tartozó repülőgépet rendelt a Saudia és diszkont leányvállalata, a Flyadeal.

Az Iberia lesz az A321XLR indító légitársasága

Az IAG-csoporthoz tartozó spanyol nemzeti légitársaság lesz az A321neo nagy hatótávú változatának első üzemeltetője a világon.

Húsz éve szállt fel a Wizz Air első járata

Pontosan 20 éve, Katowicéből London-Lutonba repült a diszkont légitársaság első Airbus A320-asa, mára a Wizz Air négy légitársasága több mint 200, többségében új generációs repülőgéppel rendelkezik, és több mint 800 útvonalat üzemeltet.

Minden rekordját megdöntötte az Emirates

Az Emirates-csoport nemrég zárult üzleti évében 5,1 milliárd USA-dolláros nyereséget ért el, bevételei 15 százalékkal 37,4 milliárd dollárra nőttek, az elmúlt két év összesített nyeresége pedig meghaladja a 2020-2022-es veszteséget.

A Korean Air Boeing 747-8-asai lesznek az USA ítéletnapi repülőgépei

Öt Boeing 747-8-as utasszállítóját adja el a kiöregedő E-4B Nightwatch gépek utódjait készítő amerikai cégnek a koreai nemzeti légitársaság, amely nemrég egy 13 éves A380-asát szétbontotta.

Új generációs Embraereket állít forgalomba a LOT

A lengyel légitársaság három E195-E2-es repülőgépet lízingel, az első példány már júliusban megérkezik a flottába.

Júniusban érkezik a horvát légitársaság első A220-asa

A Croatia Airlines 15 példányt állít forgalomba az Airbus A220-as mindkét változatából, az első júniusban, a második novemberben csatlakozik a flottához.

Szeptember közepén áll forgalomba az Emirates első A350-ese

A dubaji légitársaság Airbus A350-900-as repülőgépei kezdetben a közel-keleti térségen belül repülnek majd, a téli menetrend kezdetétől pedig Indiába, majd Európába is közlekednek.

Tömeges rosszullét a Condor Mauritius-Frankfurt járatán

Mintegy hetven utas kapott gyomorrontást a német szabadidős légitársaság Mauritiusról Frankfurtba tartó járatán, úgy tudjuk, a személyzet mérlegelte a budapesti útmegszakítást is, de végül továbbrepültek a célállomásra.

A China Southern is rendelt száz Comac C919-est

Az Air China után a kantoni központú China Southern Airlines szintén vásárol a kínai gyártású, keskenytörzsű, közepes hatótávú típusból, a repülőgépek átadása 2031-ig folyamatosan történik majd.

Közel száz millió eurós állami támogatást kap a Tarom

Az Európai Bizottság 95,3 millió eurós állami támogatást hagyott jóvá a román állami légitársaság számára.

Szeptembertől lesz a Sky Team szövetség tagja a SAS

A skandináv légitársaság aláírta a csatlakozási megállapodást, amely szerint szeptember 1-jén belép a Sky Team légiszövetségbe.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.
Hirdetés
Translate »