Címlap Repülés hírek: Kisgépes- és sportrepülés, helikopterek, drónok, katonai repülés

Repülés hírek: Kisgépes- és sportrepülés, helikopterek, drónok, katonai repülés

Ötven különleges jármű, köztük tűzoltóautók, régi rendőr- és mentőautók, helikopterek érkeznek szombaton a ferihegyi repülőmúzeumba, a Kéklámpás találkozóra, amelyen számtalan eszközt kipróbálhatnak a látogatók, és testközelből kóstolhatnak bele a különféle szolgálatok munkájába.

Csak 2026-ban szállhat fel először az új Air Force One

Az USA légierejének közlése szerint további 16 hónapos késéssel szállhat fel először az amerikai elnök szállítására rendelt különleges VC-25B.

Szeptember 13-án és 14-én mások mellett olyan világhírű csapatokat láthat a közönség, mint a háromgépes romániai műrepülő formáció, az Aerobatic Yakers, a lengyel Flying Dragons csoport vagy a szlovákiai Retro Sky Team.

Már épül a Magnus Aircraft kínai üzeme

Októberre szerkezetkész állapotba kerülnek a Sanghaj közelében lévő Vuhszi (Wuxi) város határában azok a gyáregységek, amelyekben a magyar tulajdonú Magnus Aircraft az ázsiai országban is repülőgépeket gyárthat.

Budapesten képzik a német haditengerészet műszaki személyzetét

A Boeing 737-esen alapuló P-8A Poseidon járőrgép üzemeltetésére a Lufthansa Technik Budapestnél kaptak munkahelyi képzést Németország haditengerészetének repülőgép-szerelői.

Az emírségekbeli Rász el-Haima közlekedési hatósága és turisztikai hivatala szándéknyilatkozatot írt alá a Skyports Infrastructure vállalattal az elektromos légitaxi szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra fejlesztéséről, a fenntartható turizmus és közlekedés érdekében.
Október végéig tekinthető meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlata, az ott kiállított Antonov An-2-esen az Aeroplex csapata teljes külső felújítást végzett el, és a belterét is frissítették.
Több mint harminc országból érkező, száznál is több hőlégballon színezi be Szeged fölött ez eget szeptember 8-14. között, a 25. alkalommal megrendezett Hőlégballon Világbajnokságon.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Ground Operations Safety and Compliance Manager

Wizz Air Hungary Ltd.

Navigációs rendszerek támogató mérnök

HungaroControl Zrt.

Elektrikus csoportvezető

Budapest Airport Zrt.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Ügyeletes műszaki üzemvezető

Budapest Airport Zrt.

Terminálüzemeltetési és információs munkatárs

Budapest Airport Zrt.

Képzési specialista

HungaroControl Zrt.

ChangeAir gyakornoki program

HungaroControl Zrt.

EASA B1 repülőgép-szerelő – forgalmi karbantartás

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Fénytechnikai rendszerek csoportvezető

Budapest Airport Zrt.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »