Budapest Airport: Fejlesztések és fenntarthatóság
a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A Budapest Airport szeptemberben megkezdi a 2A Terminál poggyászkiadó területének bővítését, emiatt több légitársaság érkező utasainak a poggyászkiadás átmenetileg a 2B-n történik.
Az idei első félévben már 5,3 milliárd forintot fordított az üzemeltető különböző infrastrukturális fejlesztésekre, és zajlanak a továbbiak előkészületei.
A 7,4 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat részeként gurulóutakat szélesítenek, és kétszer annyi cargo-gépet lesz képes fogadni az áruszállító bázis.

A Budapest Airport környezetvédelmi és fenntarthatósági fejlesztései

Budapest Airport: Képgalériák a repülőtérről

Harminc százalékkal növelte a munkavállalói béreket egy év alatt a Budapest...

A BUD-csoport dolgozói az újabb emelés révén a tavaly őszi bérükhöz képest átlagosan több mint 17 százalékkal magasabb fizetést visznek haza.

Július végén távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Chris Dinsdale augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjénrk elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

Európa legjobbja lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Az utasok véleménye alapján a budapesti lett a legjobb európai légikikötő a 15 és 25 millió közötti utasforgalmú létesítmények között, a díjat a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa ítélte oda.

Saját tűzoltóságot hoz létre a Budapest Airport

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője jogszabályváltozás miatt létesítményi tűzoltóságot alapít, nagy létszámú csapattal és Európa egyik legjobban felszerelt bázisával - tudta meg az AIRportal.hu.

Újabb területek bevonásával folytatódik a Budapest Airport zajvédelmi programja

A március 1-jén induló második ütemben a X., XVII. és a XVIII. kerület, valamint Vecsés és Üllő újabb területeinek ingatlantulajdonosai élhetnek az ingyenes vagy költségmegosztásos lehetőséggel.

Újabb fejlesztések növelik az utasok kényelmét Ferihegyen

Az 1-es utasmólón új gyermekjátszót alakítottak ki, a utasbiztonsági ellenőrzés várakozási ideje a Budapest Airport honlapján is megtekinthető, a 2B terminálon pedig már gyógyszerek is kaphatók.

Akár 12 órával a járatindulás előtt feladható a poggyász a Wizz...

A Wizz Air utasainak akár a járatindulást előtt 12 órával, hajnali 3:00 és este 22:00 óra között elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetősége.

Applikáció segíti a látássérült utasokat a budapesti reptéren

Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a budapesti repülőtéren jelentősen könnyebbé vált a kísérő nélküli tájékozódás az érintettek számára.

Új mobiltöltő pontok és javuló utaselégedettség Ferihegyen

A 2-es terminál földi oldalán mobiltöltőket helyezett ki a Budapest Airport, a reptér a negyedéves utaselégedettségi felmérés 5-ös skáláján 4,11 pontot ért el, eközben viszont a forgalom visszaépülése megtorpant.

Konténerdepó nyílt a budapesti repülőtéren

Harmincezer négyzetméteres, akár 2800 TEU konténer tárolására alkalmas depót nyitott a Mahart Container Center a légikikötőben, ezzel egy lépéssel közelebb kerül az intermodális csomóponti szerephez.

Már fogadja az utasokat a 2B terminál tranzitterületének terasza

A budapesti reptéren a nem-schengeni övezetbe tartó, a biztonsági és útlevél-ellenőrzésen átesett utasokat is várja kilátó- és dohányzóterasz.

Elismerést kapott a budapesti reptér Greeanairport programja

Kiadta első, a 2021-es évről szóló fenntarthatósági jelentését a Budapest Airport, a cég Greeanairport programja pedig Effekt 2030 díjban részesült.

Rendkívüli béremelést kapnak a Budapest Airport dolgozói

A BUD-csoport munkavállalói már jövő hónapban 10 százalékkal több fizetést kapnak, miután megegyezés született a szakszervezeti tagokkal.

Szakmai lap díjazta a Budapest Airport légiáru-szállítási üzletágát

A Budapest Airport kapta az év cargo-repülőtere címet az Air Cargo News légiáru-szállítással foglalkozó portál díjátadóján.

Közel 1,3 millió utas és 15 ezer tonna áru fordult meg...

A járvány előtti utasszám 80 százalékát hozta a nyár utolsó hónapjában a Liszt Ferenc repülőtér, ahol a kezelt légiáru mennyisége újra 15 ezer tonna fölé került.

Tizedszer vették birtokba a futók a reptéri betont, ezúttal naplementében

A repülőtér-üzemeltető Runway Run futóversenyének többmillió forintos bevételét idén is jótékony célra fordítja.

Megkezdődött a Budapest Airport legnagyobb zajvédelmi programja

Három évre elosztva, mintegy 1,2 milliárd forintból minden idők legtöbb zajcsökkentő megoldást nyújtó lakossági programját indította el szeptember 1-jén a reptérüzemeltető.

Növekvő utasszám mellett is gördülékenyen zajlik a forgalom Budapesten

Júliusban csaknem 1,3 millió utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, de a légiáru-szállítás bővülése mérséklődött.

Története eddigi legnagyobb ablakszigetelési programját indítja a Budapest Airport

Három évre elosztva mintegy 1,2 milliárd forint összegben, történetének legnagyobb és legtöbb szolgáltatást nyújtó lakossági zajvédelmi programját indítja el szeptemberben a Budapest Airport.

Fontos fejlesztésekkel várják a kisgyermekkel utazókat a Liszt Ferenc reptéren

Baba-mama szobákkal és a terminálokon ingyenesen használható babakocsikkal várja a kisgyermekkel utazókat a Budapest Airport.

Mini reptér nyílt Budapest belvárosában

Május utolsó napjától a gyerekek megismerhetik a légikikötő működését, a folyamatokat, és reptéri dolgozóként is kipróbálhatják magukat a pesti Minipoliszban.

Növekvő forgalom és bevétel mellett ismét veszteséges évet zárt a Budapest...

Az utasforgalom 20, a légiáru mennyisége pedig 36 százalékkal növekedett tavaly 2020-hoz képest a Liszt Ferenc reptéren, az üzemeltető árbevétele elérte a 143 millió eurót, amely 25 millióval több az előző évinél, eközben 22 millióval 87,6 millióra csökkent a vesztesége.

Három év alatt 176 töltőállomást épít ki elektromos reptéri járműveknek a...

Az üzemeltető a földi kiszolgálók, egyéb repülőtéri járművek és a partnervállalatok itteni járművei számára részben saját, részben EU-s forrásból növeli a töltőpontok számát.

Minőség és fenntartható fejlődés: két év után ismét díjazta partnereit a...

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője az elmúlt két év teljesítménye alapján kiemelkedő partnereinek adott át elismeréseket, a legjobb médiapartner az AIRportal.hu lett.

Húsz éve repül Budapestre a Cargolux

Együttműködésének 20 éves évfordulóját ünnepli a Budapest Airport és a Cargolux, az elmúlt két évtizedben több mint 3700 járatot teljesített a magyar fővárosba a luxemburgi áruszállító légitársaság.

Kiemelkedő munkáltatói minősítést kapott a Budapest Airport Zrt.

A repülőtér-üzemeltető 2022-ben ismét megkapta az Investors in People arany fokozatú minősítését.

Szeptember 3-án naplementében rendezi a 10. Runway Runt a Budapest Airport

Szeptember 3-án tizedik alkalommal szervezi meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amely idén a megszokott, délelőtti rajttól eltérően a délutáni órákban indul.

A Budapest Airport is segíti a Merzse-mocsár megmentését

A Rákosmentén található Merzse-mocsarat a kiszáradás fenyegeti, a legfontosabb feladat a vízpótlás megteremtése, a rehabilitációs terv elkészítését a XVII. kerületi önkormányzat és a reptérüzemeltető közösen finanszírozza.

Megszűnt minden beutazási korlátozás, maszk sem kell már Ferihegyen

Megszűnt a kötelező maszkviselés és 24 hónap után a járványügyi ellenőrzés a beléptetésnél, az ukrajnai háború miatt pedig már több mint 8000 külföldi utazott el repatriációs járatokkal Budapestről.

Zavartalan Ferihegy forgalma, az 1-es terminálon kezelik a menekítő járatokat

A felfüggesztett ukrajnai és orosz járatok kivételével minden budapesti járat a menetrendje szerint közlekedik, az Ukrajnából menekülőket az 1. terminálról szállítják el, speciális ellátást és eljárásrendet dolgoztak ki számukra.

Légiközlekedési állások, képzések

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Repülőgépszerkezet-inspektor

Aeroplex of Central Europe Kft.

Gyakorlati oktató (Production trainer)

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Légiforgalmi irányító

HungaroControl Zrt.

Létesítményi Beosztott Tűzoltó

Budapest Airport Zrt.

Kompozit mérnök

Magnus Aircraft Zrt.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Repülésvégrehajtási koordinátor

PHARMAFLIGHT Aviation Academy Kft.

Szerkezetjavító

Skyways Technics

Szerkezeti elem fényező

Skyways Technics

Sheet Metal Shop Supervisor

Skyways Technics

Senior Composite Technician

Skyways Technics
Translate »