Budapest Airport: Fejlesztések és fenntarthatóság
a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Az utolsó negyedévben jelentős árumennyiségre és egy újabb távol-keleti cargo-járat elindulására számít a Budapest Airport, ahol 2023 végére a légiáru-kapacitás évi 300 000 tonnára bővül - nyilatkozta lapunknak Kossuth József cargo-igazgató.
A Budapest Airport és az utasok kiszolgálásában résztvevő partnerei megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztésekkel biztosították a nyári csúcs gördülékeny kezelését, az elmúlt hónapokban pedig további újításokkal javították utazási élményt.
Tíz hónappal a munkálatok megkezdése után átadták a Budapest Airport légiáru-kezelő központjának duplájára bővített forgalmi előterét, ahol egyszerre már négy Boeing 747-es kiszolgálása is végezhető.

A Budapest Airport környezetvédelmi és fenntarthatósági fejlesztései

Budapest Airport: Képgalériák a repülőtérről

Segítőpontokat alakított ki a hosszan késő járatok utasainak a Budapest Airport

Dedikált várakozóterületet jelölt ki 2A és 2B terminálokon a Budapest Airport a hosszú késés és járattörlés miatt a reptéren veszteglő utasoknak, ahol az üzemeltető szükség esetén ételt és italt oszt, információkkal látja el az utasokat és pihenni is lehet.

Felkészült a magyar EU-elnökségre a budapesti reptér

A delegációk nagy része a műemlék 1-es terminált használja majd, a Budapest Airport részéről több mint 100 szakember vett részt a feladatokra való felkészülésben a hatóságok és reptéri partnerek mellett.

Tényleg a belgrádi reptér vezetője lett a Budapest Airport új vezérigazgatója

A több mint két évtizedes nemzetközi légiközlekedési tapasztalattal rendelkező François Bérisot lett a Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

Óriási nyereséggel zárta a tavalyi évet a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője 337,8 millió euró (131,3 milliárd forint) nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró (28,77 milliárd forint) nyereséget ért el 2023-ban, és a járvány alatt felhalmozott veszteségét az elmúlt két év alatt 47 millió euróra csökkentette.

Augusztus utolsó napján tartják a 12. Runway Runt

A Budapest Airport futóversenyén indulók a Liszt Ferenc reptér I. futópályáján teljesíthetik a kiválasztott távot, a nevezési díjakat jótékony célra ajánlják fel.

Új területeken folytatódik a Budapest Airport zajszigetelési programja

Budapest X., XVII. és XVIII. kerületeinek, illetve Üllő további részeinek bevonásával folytatódik a Budapest Airport zajvédelmi programja.

Folytatódnak a nagyszabású fejlesztések Ferihegyen

Felújítják a műemlék 1-es terminált, a 2-es terminálnál parkolóház épül, valamint új repülőgép-állóhelyeket és beszállókapukat alakítanak ki, a Cargo City pedig dedikált bekötőutat kap a Budapest Airport 17 milliárd forintos beruházása részeként.

Kiválasztották a Budapest Airport borait

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének második borversenyén közel 300 magyar bor közül választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország fő légikikötőjét.

Remekelt az utaselégedettségi felmérésen Ferihegy

Rekord magas értéket ért el a Liszt Ferenc reptér a legutóbbi nemzetközi utaselégedettségi felmérésen, emellett meghosszabbították a 2-es terminál egészségügyi biztonsági minősítését és díjazták az üzemeltető PR-tevékenységét is.

Zöldárammal biztosítják a repülőgépek energiaellátását Ferihegyen

A Budapest Airport 14 repülőgép-állóhelyet szerelt fel elektromos áramátalakítóval, amelyekkel a kiszolgálócégek a dízel-üzemanyaggal működő földi áramforrásoknál környezetkímélőbb módon biztosíthatják az energiaellátást.

Új szintre lép a digitalizációban a BUD cargo és a repülőtéri...

A Budapest Airport a Kale Info Solutions felhőalapú Cargo Közösségi Rendszerének bevezetését kezdi meg áprilisban, ennek célja, hogy a légiáru-fuvarozási értéklánc valamennyi szereplője számára hatékonyabbá tegye az üzleti folyamatokat.

Két év alatt átlagosan 55 százalékkal emelkedtek a bérek a Budapest...

Márciustól átlagosan 15,5 százalékkal megemelt fizetést kapnak a BUD-csoport munkavállalói, így 2022 tavasza óta már összesen 55 százalékkal nőtt alapbérük, amit különféle jutalmak és támogatások is kiegészítenek.

Tizenhat kategóriában díjazta partnereit a Budapest Airport

Csütörtökön rendezték meg a Budapest Airport Éves Díjátadó Gáláját, amely idén – tükrözve a repülőtéri közösség és a partnerek összehangolt munkájának fontosságát – a „szimfónia” tematikára épült.

Felavatták a budapesti reptéren a Cargo City bővítését

A tízezer négyzetméternyi új raktárterület, irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 ezer tonnára növeli a Liszt Ferenc reptér légiáru-kezelő kapacitását.

Történetének egyik legsikeresebb évét zárta a Budapest Airport

Kihívásokkal teli időszakon van túl a Budapest Airport, 2023 mégis az egyik legsikeresebb év volt a repülőtér történetében, az utasforgalom túlszárnyalta az előzetes várakozásokat, a légiáru mennyisége rekordot döntött, és eközben a repülőtér a nemzetközi szakma és az utasok véleménye alapján számos elismerést kapott.

Jelentős hatással van az ország teljesítményére a budapesti repülőtér

A teljes magyar GDP 2,7 százalékára tehető a Liszt Ferenc légikikötő makrogazdasági hatása egy kutatás szerint, amely a hazai gazdaságban és turizmusban betöltött szerepét vizsgálta.

Átadta a Runway Runon összegyűlt adományt a Budapest Airport

Az immár 11. alkalommal létrejött sporteseményen befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány között.

Nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét a budapesti reptér egy kutatás...

Egy reprezentatív, a magyar utasok körében végzett felmérés alapján öt év alatt jelentősen nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér színvonala, a válaszadók tiszta, tágas, emberi léptékű és biztonságos légikikötőnek tartják.

Hangszigetelt fülkéket helyezett el termináljain a Budapest Airport

A Budapest Airport és az utasok kiszolgálásában résztvevő partnerei megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztésekkel biztosították a nyári csúcs gördülékeny kezelését, az elmúlt hónapokban pedig további újításokkal javították utazási élményt.

Idén már tíz elismerést kapott a Liszt Ferenc repülőtér

Az elmúlt évek több mint százmilliárd forintos fejlesztéssorozatát és a légikikötő közösségének kiemelkedő színvonalú munkáját számos, az utasok véleménye és a szakma értékelése alapján odaítélt elismerés igazolta vissza - közölte a Budapest Airport. 

Szeptember 2-án rendezi meg 11. reptéri futóversenyét a Budapest Airport

Idén is birtokba vehetik a sportolók szeptember első szombatján a budapesti repülőtér 1-es futópályáját, a 11. Runway Run nevezési lehetőségét pedig a korábbinál szélesebb körben nyitja meg a szervező Budapest Airport.

Tippeket adott a stresszmentes nyári utazáshoz a Budapest Airport

Megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztések sorával biztosítja a csúcsidőszak gördülékeny kezelését a Budapest Airport partnereivel, emellett ötleteket is összegyűjtött a gördülékeny utazás érdekében.

Készen áll az Európa Liga döntőjére érkezők fogadására a budapesti reptér

Várhatóan több tízezer szurkoló és VIP-járatok is érkeznek a május 31-i UEFA Európa Liga döntőre, a repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra és a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni.

Bogáts Balázs lett a Budapest Airport kereskedelmi vezérhelyettese

Kereskedelmi vezérigazgató-helyettessé léptette elő Bogáts Balázst a magyar főváros légikikötőjének üzemeltetője.

Négycsillagos minősítést kapott a budapesti repülőtér a Skytrax-től

Újabb elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Skytrax háromnapos audit eredményeképp háromról négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését.

Ünnepélyesen köszöntötték a Sichuan Airlines áruszállító járatát Ferihegyen

Szecsuán tartomány fővárosát, Csengtut és Budapestet köti össze a Sichuan Airlines hetente háromszor közlekedő, menetrend szerinti áruszállító járata Airbus A330F típussal.

Nemzetközi minősítést kapott a budapesti reptér egészségvédelmi programja

Az üzemeltető megszerezte a WELL Health-Safety Rating igazolást, amely szerint mindent megtesz az utasok és a személyzet biztonsága, egészségük védelme érdekében.

Harminc százalékkal növelte a munkavállalói béreket egy év alatt a Budapest...

A BUD-csoport dolgozói az újabb emelés révén a tavaly őszi bérükhöz képest átlagosan több mint 17 százalékkal magasabb fizetést visznek haza.

Július végén távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Chris Dinsdale augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjénrk elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

Európa legjobbja lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Az utasok véleménye alapján a budapesti lett a legjobb európai légikikötő a 15 és 25 millió közötti utasforgalmú létesítmények között, a díjat a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa ítélte oda.

Translate »