Augusztus 31-én rendezik meg a Budapest Airport futóversenyét, a Runway Runon indulók a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér I. futópályáján teljesíthetik a kiválasztott távot, a nevezési díjakat jótékony célra ajánlják fel.

A megmérettetés évente több mint ezer futót vonz, és az elmúlt 11 évhez hasonlóan idén is nemes célt szolgál. A repülőtér-üzemeltető a verseny teljes bevételét a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! alapítvány, valamint a beteg gyermekek gyógyulását előmozdító Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatására fordítja.

Az eddig átadott adományok összege a verseny első, 2013-as megrendezése óta meghaladja a 100 millió forintot.

A Runway Run a légiközlekedési szakemberek egyik legkedveltebb sporteseménye, amelyen a két alapítvány képviselői is részt vesznek.

Forrás: Budapest Airport

Mivel a különleges helyszín miatt a verseny széles körben vonzza az érdeklődőket, a Budapest Airport idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a légiközlekedési iparágon kívülről érkező sportolók is nevezhessenek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Erre a tavalyihoz hasonlóan az üzemeltető online felületein meghirdetett felhívás alapján van lehetősége az érdeklődőknek.

A verseny szervezői kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a sportolás élményét mindenki átélhesse, ezért változatos kategóriákban nyílik lehetőség a nevezésre.

A hagyományos felnőtt (5 vagy 10 km) és gyerek (1 km a 6-8 éveseknek, valamint 2-2 km a 9-11 és a 12-14 éves korosztályoknak) távok mellett egy kilométeres örömfutás kategória is elérhető, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan vagy szülők kíséretében állhatnak rajthoz. A résztvevők számára a Budapest Airport a felkészülést segítő hathetes edzéstervet állít össze.