Címlap Címkék BUD-közlemény

Címke: BUD-közlemény

Felavatták a budapesti reptéren a Cargo City bővítését

A tízezer négyzetméternyi új raktárterület, irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 ezer tonnára növeli a Liszt Ferenc reptér légiáru-kezelő kapacitását.

Történetének egyik legsikeresebb évét zárta a Budapest Airport

Kihívásokkal teli időszakon van túl a Budapest Airport, 2023 mégis az egyik legsikeresebb év volt a repülőtér történetében, az utasforgalom túlszárnyalta az előzetes várakozásokat, a légiáru mennyisége rekordot döntött, és eközben a repülőtér a nemzetközi szakma és az utasok véleménye alapján számos elismerést kapott.

Jelentős hatással van az ország teljesítményére a budapesti repülőtér

A teljes magyar GDP 2,7 százalékára tehető a Liszt Ferenc légikikötő makrogazdasági hatása egy kutatás szerint, amely a hazai gazdaságban és turizmusban betöltött szerepét vizsgálta.

Átadta a Runway Runon összegyűlt adományt a Budapest Airport

Az immár 11. alkalommal létrejött sporteseményen befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány között.

Nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét a budapesti reptér egy kutatás szerint

Egy reprezentatív, a magyar utasok körében végzett felmérés alapján öt év alatt jelentősen nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér színvonala, a válaszadók tiszta, tágas, emberi léptékű és biztonságos légikikötőnek tartják.

Hangszigetelt fülkéket helyezett el termináljain a Budapest Airport

A Budapest Airport és az utasok kiszolgálásában résztvevő partnerei megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztésekkel biztosították a nyári csúcs gördülékeny kezelését, az elmúlt hónapokban pedig további újításokkal javították utazási élményt.

Idén már tíz elismerést kapott a Liszt Ferenc repülőtér

Az elmúlt évek több mint százmilliárd forintos fejlesztéssorozatát és a légikikötő közösségének kiemelkedő színvonalú munkáját számos, az utasok véleménye és a szakma értékelése alapján odaítélt elismerés igazolta vissza - közölte a Budapest Airport. 

Szeptember 2-án rendezi meg 11. reptéri futóversenyét a Budapest Airport

Idén is birtokba vehetik a sportolók szeptember első szombatján a budapesti repülőtér 1-es futópályáját, a 11. Runway Run nevezési lehetőségét pedig a korábbinál szélesebb körben nyitja meg a szervező Budapest Airport.

Tippeket adott a stresszmentes nyári utazáshoz a Budapest Airport

Megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztések sorával biztosítja a csúcsidőszak gördülékeny kezelését a Budapest Airport partnereivel, emellett ötleteket is összegyűjtött a gördülékeny utazás érdekében.

Készen áll az Európa Liga döntőjére érkezők fogadására a budapesti reptér

Várhatóan több tízezer szurkoló és VIP-járatok is érkeznek a május 31-i UEFA Európa Liga döntőre, a repülőtéren és környékén megnövekedett forgalomra és a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni.

Bogáts Balázs lett a Budapest Airport kereskedelmi vezérhelyettese

Kereskedelmi vezérigazgató-helyettessé léptette elő Bogáts Balázst a magyar főváros légikikötőjének üzemeltetője.

Négycsillagos minősítést kapott a budapesti repülőtér a Skytrax-től

Újabb elismerést kapott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Skytrax háromnapos audit eredményeképp háromról négycsillagosra emelte a légikikötő minősítését.

Ünnepélyesen köszöntötték a Sichuan Airlines áruszállító járatát Ferihegyen

Szecsuán tartomány fővárosát, Csengtut és Budapestet köti össze a Sichuan Airlines hetente háromszor közlekedő, menetrend szerinti áruszállító járata Airbus A330F típussal.

Nemzetközi minősítést kapott a budapesti reptér egészségvédelmi programja

Az üzemeltető megszerezte a WELL Health-Safety Rating igazolást, amely szerint mindent megtesz az utasok és a személyzet biztonsága, egészségük védelme érdekében.

Harminc százalékkal növelte a munkavállalói béreket egy év alatt a Budapest Airport

A BUD-csoport dolgozói az újabb emelés révén a tavaly őszi bérükhöz képest átlagosan több mint 17 százalékkal magasabb fizetést visznek haza.

Július végén távozik a Budapest Airport vezérigazgatója

Chris Dinsdale augusztustól a Calgary Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjénrk elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be Kanadában.

Európa legjobbja lett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Az utasok véleménye alapján a budapesti lett a legjobb európai légikikötő a 15 és 25 millió közötti utasforgalmú létesítmények között, a díjat a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa ítélte oda.

Saját tűzoltóságot hoz létre a Budapest Airport

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője jogszabályváltozás miatt létesítményi tűzoltóságot alapít, nagy létszámú csapattal és Európa egyik legjobban felszerelt bázisával - tudta meg az AIRportal.hu.

Újabb területek bevonásával folytatódik a Budapest Airport zajvédelmi programja

A március 1-jén induló második ütemben a X., XVII. és a XVIII. kerület, valamint Vecsés és Üllő újabb területeinek ingatlantulajdonosai élhetnek az ingyenes vagy költségmegosztásos lehetőséggel.

Újabb fejlesztések növelik az utasok kényelmét Ferihegyen

Az 1-es utasmólón új gyermekjátszót alakítottak ki, a biztonsági ellenőrzés várakozási ideje a Budapest Airport honlapján is megtekinthető, a 2B terminálon pedig már gyógyszerek is kaphatók.

Akár 12 órával a járatindulás előtt feladható a poggyász a Wizz Air járataira

A Wizz Air utasainak akár a járatindulást előtt 12 órával, hajnali 3:00 és este 22:00 óra között elérhető az önkiszolgáló poggyászfeladás lehetősége.

Applikáció segíti a látássérült utasokat a budapesti reptéren

Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a budapesti repülőtéren jelentősen könnyebbé vált a kísérő nélküli tájékozódás az érintettek számára.

Új mobiltöltő pontok és javuló utaselégedettség Ferihegyen

A 2-es terminál földi oldalán mobiltöltőket helyezett ki a Budapest Airport, a reptér a negyedéves utaselégedettségi felmérés 5-ös skáláján 4,11 pontot ért el, eközben viszont a forgalom visszaépülése megtorpant.

Konténerdepó nyílt a budapesti repülőtéren

Harmincezer négyzetméteres, akár 2800 TEU konténer tárolására alkalmas depót nyitott a Mahart Container Center a légikikötőben, ezzel egy lépéssel közelebb kerül az intermodális csomóponti szerephez.

Már fogadja az utasokat a 2B terminál tranzitterületének terasza

A budapesti reptéren a nem-schengeni övezetbe tartó, a biztonsági és útlevél-ellenőrzésen átesett utasokat is várja kilátó- és dohányzóterasz.
Hirdetés
Translate »