Aeroplex Közép-Európai Kft.
A hazai repülőgép-karbantartó vállalat hírei

Az ország első, széles törzsű repülőgépek fogadására is alkalmas, 8200 négyzetméteres óriáshangárja elnyerte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület kitüntetését.
A régió legnagyobb légijármű-karbantartója repülőgépes berendezések javításait végzi majd a tervek szerint 2024 tavaszára Maglódon felépülő, 7000 négyzetméteres központban, a közel kétmilliárd forintba kerülő projekttel 120 munkahely jön létre.
A típusra való felkészülés kihívásai mellett a logisztika és a globális ellátási lánc szerepéről Bóta Kornél, az Aeroplex logisztikai és beszerzési igazgatója beszélt az AIRportal.hu-nak.

Aeroplex képgaléria

A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a régió legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata, az Aeroplex repülőgép-fényező és felületkarbantartó, valamint karbantartó mechanikus felnőttképzést indít.

Közel negyven diák vett részt az Aeroplex nyári gyakorlatán

A fiatal repülőgép-szerelő és műszerész növendékek 1-2 éven belül helyezkedhetnek el a légiiparban, ezen belül akár az Aeroplexnél, ahol folyamatos bővítéssel számolnak, így biztos helyük lesz a frissen végzett szakembereknek.

Újabb két évig az Aeroplex marad a Wizz Air forgalmi karbantartója

Meghosszabbították 2026-ig a Wizz Air és az Aeroplex szerződését, így Budapesten és Debrecenben a magyar cég végzi a flotta forgalmi karbantartását és biztosítja az alkatrész-logisztikai támogatást.

Speciális szerkezetjavítási feladatot hajtott végre az Aeroplex

Egy Airbus A320-as pilótafülkéje alatti és az orrfutóakna körüli részén mintegy 8 méter hosszú, 200 kilogrammos törzshéj panelt kellett kicserélni. Videó.

Az Aeroplexnél vizsgáztak a pályakezdő repülőgépszerelők

Több mint 20 év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

Először végez hangárkarbantartást A321neo gépen az Aeroplex

A napokban érkezett első alkalommal Airbus A320neo családba tartozó repülőgép az Aeroplexhez hangárkarbantartásra.

Szárnyashajót javított az Aeroplex

Az Aeroplex sietett a MAHART segítségére: egy különleges megbízatásban a repülőgép-karbantartó cég két szárnyashajó javításában vett részt, a légiiparban alkalmazott technológiával.

A régió élvonalában versenyez az Aeroplex

Hat év alatt megnégyszerezte bevételét az Aeroplex, amely hangárkapacitása megduplázásával és többi üzletága fejlesztésével szintet lépett, a nemzeti stratégiai vállalat tavalyi eredményeiről és idei célkitűzéseiről Demény Árpád ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Speciális szerkezetjavítást hajtott végre az Aeroplex

Egy Airbus A320-as pilótafülkéje ablakkeretének repedése miatt nem mindennapi feladatot végeztek el a magyar karbantartócég szakemberei.

Új festőműhellyel bővült az Aeroplex

A helyszínen csúcstechnológiás festőkamra, festékkeverő konyha és elszívós csiszolóasztal biztosítja a még magasabb minőségű kivitelezést és a gyorsabb teljesítést.

Boeing 747-es vendégeskedett az Aeroplexnél

Az Aerotranscargo légitársaság Jumbója az Aeroplex Liszt Ferenc repülőtéren működő műszaki bázisán járt, első alkalommal a karbantartó cég történetében.

Az új hangár még csak a kezdet

Az Aeroplex hangárterülete a duplájára nőtt idén, emellett a termelés új alapokra helyezésével az ACE képes lesz mindenkit meglepni: Keresztes-Tóth Norbert hangárkarbantartási vezetővel beszélgettünk a fejlesztésekről és a vállalat előtt álló kihívásokról.

Hangáron innen és túl – Aeroplex, a munkahely

Mi az ACE-titok, ami több generációnyi tudást és tapasztalatot kovácsol össze, és képes mindig megújulni? Az Aeroplex HR igazgatójával, Vasas Anikóval beszélgettünk.

Szeretsz szerelni? Tanulj a legjobbaktól!

Kevesen tudják, hogy jó műszaki érzékkel akár nagy utas- és áruszállító repülőgépek karbantartásán is lehet dolgozni Magyarországon, ehhez a szükséges tudás megszerezhető itthon, az Aeroplexnél pedig akár a legmagasabb szakmai szint is elérhető.

Bővül, fejlődik és munkát kínál az Aeroplex

Az Aeroplex tevékenysége közel sem csak a repülőgépek szereléséről szól, a magyar vállalat ma az egyik legizgalmasabb munkahely, ha valaki repülők között szeretne a szakmájában dolgozni, vagy akár új képességeket szerezni.

Európa legnagyobb szakmai rendezvényén bővíti kapcsolatait az Aeroplex

Az idén Londonban rendezett MRO Europe kiállításon az iparág összes fontos szereplője összegyűlt, ott van az Aeroplex csapata is.

Megkezdte az első szélestörzsű A330-as karbantartását új hangárjában az Aeroplex

Szintet lépett az Aeroplex: megérkezett az időszakos nagykarbantartásra az első Airbus A330-as szélestörzsű repülőgép a magyar vállalat új hangárjába.

Harminc éves az Aeroplex, a magyar repülőgép-karbantartó vállalat

A cég a 2016-ban indult reorganizációnak köszönhetően mára több stabil és növekvő üzletágával, szélestörzsű repülőgépek fogadására is képes új hangárjával a magyar légiipar alapkövévé, a régió repülőgép-karbantartási piacának egyik legerősebb szereplőjévé vált.

Együttműködésről állapodott meg az Aeroplex és az Embraer

Szándéknyilatkozatot írt alá az Aeroplex a brazil gyártóval a Magyar Honvédség leendő KC-390-es szállítógépeinek műszaki támogatásáról, a magyar repülőgép-karbantartó vállalat más Embraer-típusokhoz is megszerezheti a képességeket.

Demény Árpád: Az Aeroplex minden dolgozója a magyar légiipar jövőjét építi

Minden célkitűzését elérte 2021-ben az Aeroplex, idén folytatódik üzletágak további fejlesztése, az új hangár megnyitásával a repülőgép-karbantartó vállalat kapacitásai a duplájára nőnek, a gyors bővülés nagy kihívás elé állítja a szervezetet, ugyanakkor a cég összes dolgozója nap mint nap a magyar légiipar jövőjét építi.

Ukrajnai kórházaknak és menekülteknek segít adományokkal az Aeroplex

A magyar repülőgép-karbantartó vállalat dolgozóinak tárgyi adományait zaporizzsjai kórházakba és Kárpátaljára juttatták el egy segélyszervezet közreműködésével.

Átadták az Aeroplex új karbantartó hangárját

Az egyszerre négy keskenytörzsű vagy egy szélestörzsű repülőgép befogadására képes épülettel jelentősen bővül a magyar légijármű-karbantartó vállalat kapacitása és szolgáltatásportfóliója.

Translate »