Közel félmilliárd forint értékben modernizálták az Aeroplex gépműhelyét, ezzel a vállalat tovább erősítette háttérbázisát, amellyel egyedülálló képességekkel rendelkezik az európai repülőgép-karbantartási piacon.

Vadonatúj maró- és esztergagépek, korszerű munkaeszközök, nagy teherbírású daru és egy komplett CNC megmunkáló központ: jelentős felújításon esett át az Aeroplex gépműhelye, ahol repülőgépes alkatrészek és szerszámok készítését, illetve megmunkálását végzik – közölte a cég.

A repülőgép-karbantartó (MRO) vállalatok jellemzően a könnyű és gyors javításokra, ápolásokra rendezkednek be, ezért általában a szűk tevékenységre optimalizált infrastruktúrát tartanak fent. De a nyolc éve töretlenül növekvő Aeroplex kiterjedt műhelybázist üzemeltet, amellyel az átlagosnál összetettebb, komolyabb ipari háttértámogatást igénylő repülőgép-karbantartási projekteket is képes végrehajtani – tették hozzá.

Ilyen komplex munkák egyebek mellett a fém és kompozit szerkezetjavítás, a kabinbelső javítása, a festés és felületkezelés, vagy a berendezések karbantartása az elektromos rendszerektől a repülőgépek kerekeiig.

Forrás: Aeroplex

Ezt a széles körű képességet, amelyet több mint három évtizedes történelme során felépített, az Aeroplex a hazai légi ipari stratégiai szerepét szem előtt tartva nemhogy csökkentette, hanem épp modernizálta az elmúlt években. E sikeresnek bizonyult stratégia része a gépműhely felújítása is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég gépműhelye lehetővé teszi a repülőgépipari szabványok szerinti anyagmegmunkálást és gyártást, a modernizálásnak köszönhetően pedig bővültek a képességek e területen.

A műhelyben első sorban gyártói engedélyek szerinti alkatrészgyártás, illetve egyedi szerkezeti javítóelemek készítése történik, emellett szerszámokat és más repülőgép-berendezések szereléséhez szükséges elemeket állítanak elő.

Forrás: Aeroplex

Keresztes-Tóth Norbert, az Aeroplex Hangárkarbantartás üzletág igazgatója a közlemény szerint azt hangsúlyozta, hogy a gépműhely felújítása értéknövelő, értékteremtő beruházás, és nincs kétség, hogy hamar megtérül. Mint hozzátette, a hosszú távú stratégiájuk részeként képesek lesznek európai szinten is jelentős hátteret biztosítani nemcsak saját működésük kiszolgálására, hanem akár külsős megrendelők felé is teljesíteni.

Az Aeroplex a teljes műhelyinfrastruktúra modernizálásának részeként folytatja a gépműhely fejlesztését is a következő években. Az eddigi beruházások értéke megközelítette a félmilliárd forintot. Cél, hogy az európai MRO mezőnyben a magyar cég megőrizze versenyelőnyét, és tovább erősítse a magyar légi ipart a régióban.

Forrás: Aeroplex