Címlap Címkék Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.

Címke: Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft.

Az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (Aeroplex of Central Europe Ltd.) – a hazai repülőgép-karbantartó vállalat hírei.

Látványos videó az ACE berendezéskarbantartó központjáról

A magyar vállalat októberben nyitja meg Maglódon épülő berendezéskarbantartó központját, amelyet egy izgalmas rövidfilmben mutat be.

Újabb repülőgépszerelők vizsgáztak le az Aeroplexnél

Összesen 15 repülőgép-szerelő és -műszerész tett szakmai vizsgát a héten az Aeroplex bázisán.

Együttműködésre lép az Aeroplex és a Romaero

A magyar és a román repülőgép-karbantartó vállalat megállapodása lehetővé teszi az Aeroplex számára, hogy a bukaresti Băneasa repülőtéren végezzen munkát megrendelői részére, a Romaero infrastruktúráját, eszközparkját és szakembereit bevonva.

Megújulva látható a Közlekedési Múzeum An-2-es gépe

Október végéig tekinthető meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlata, az ott kiállított Antonov An-2-esen az Aeroplex csapata teljes külső felújítást végzett el, és a belterét is frissítették.

Az első nő Magyarországon, aki A320-asok hajtóműpróbázását végezheti

Ferenczik Barbara, az Aeroplex repülőgép-szerelője az első nő, aki megszerezte az A320 család hajtóműpróbázásához szükséges jogosítást Magyarországon, a szakmai életútjáról mesélt az AIRportal.hu-nak.

Harminc éve történt balesetről emlékezett meg az Aeroplex

A vállalatnál ezzel nem csak az elhunytak emlékét őrzik, de arra is visszatérően figyelmeztetnek: a repülésbiztonság és a munkabiztonság kéz a kézben járó részei a mindennapoknak, amiből soha nem lehet alább adni.

Megújította gépműhelyét az Aeroplex

Közel félmilliárd forint értékben modernizálták az Aeroplex gépműhelyét, ezzel a cég tovább erősítette háttérbázisát, amellyel egyedülálló képességekkel rendelkezik az európai repülőgép-karbantartási piacon.

Nagy átalakulás az Aeroplexnél: dinamikusabb és rugalmasabb, mint valaha

Az Aeroplex hangárkarbantartási területének idei eredményeiről és kihívásairól Keresztes-Tóth Norberttel, az üzletág vezetőjével beszélgettünk.

Építőipari Nívódíjban részesült az Aeroplex új hangárja

Az ország első, széles törzsű repülőgépek fogadására is alkalmas, 8200 négyzetméteres óriáshangárja elnyerte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és az Építéstudományi Egyesület kitüntetését.

Új repülőgép-berendezésjavító központot hoz létre az Aeroplex

A régió legnagyobb légijármű-karbantartója repülőgépes berendezések javításait végzi majd a tervek szerint 2024 tavaszára Maglódon felépülő, 7000 négyzetméteres központban, a közel kétmilliárd forintba kerülő projekttel 120 munkahely jön létre.

Először érkezett karbantartásra Airbus A300-as az Aeroplexhez

A típusra való felkészülés kihívásai mellett a logisztika és a globális ellátási lánc szerepéről Bóta Kornél, az Aeroplex logisztikai és beszerzési igazgatója beszélt az AIRportal.hu-nak.

A BKIK és az Aeroplex repülőgép-karbantartó felnőttképzéseket indít Ferihegyen

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a régió legnagyobb repülőgép-karbantartó vállalata, az Aeroplex repülőgép-fényező és felületkarbantartó, valamint karbantartó mechanikus felnőttképzést indít.

Közel negyven diák vett részt az Aeroplex nyári gyakorlatán

A fiatal repülőgép-szerelő és műszerész növendékek 1-2 éven belül helyezkedhetnek el a légiiparban, ezen belül akár az Aeroplexnél, ahol folyamatos bővítéssel számolnak, így biztos helyük lesz a frissen végzett szakembereknek.

Újabb két évig az Aeroplex marad a Wizz Air forgalmi karbantartója

Meghosszabbították 2026-ig a Wizz Air és az Aeroplex szerződését, így Budapesten és Debrecenben a magyar cég végzi a flotta forgalmi karbantartását és biztosítja az alkatrész-logisztikai támogatást.

Újra repül a Cargolux balesetet szenvedett Boeing 747-ese

A szerkezeti sérüléseket szenvedett Boeing 747-400F repülőgép javításáról a közösségi médiában megjelent képek alapján Gerendás Ferencet, az Aeroplex vezető szerkezetjavítóját kérdeztük.

Speciális szerkezetjavítási feladatot hajtott végre az Aeroplex

Egy Airbus A320-as pilótafülkéje alatti és az orrfutóakna körüli részén mintegy 8 méter hosszú, 200 kilogrammos törzshéj panelt kellett kicserélni. Videó.

Az Aeroplexnél vizsgáztak a pályakezdő repülőgépszerelők

Több mint 20 év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

Először végez hangárkarbantartást A321neo gépen az Aeroplex

A napokban érkezett első alkalommal Airbus A320neo családba tartozó repülőgép az Aeroplexhez hangárkarbantartásra.

Szárnyashajót javított az Aeroplex

Az Aeroplex sietett a MAHART segítségére: egy különleges megbízatásban a repülőgép-karbantartó cég két szárnyashajó javításában vett részt, a légiiparban alkalmazott technológiával.

A régió élvonalában versenyez az Aeroplex

Hat év alatt megnégyszerezte bevételét az Aeroplex, amely hangárkapacitása megduplázásával és többi üzletága fejlesztésével szintet lépett, a nemzeti stratégiai vállalat tavalyi eredményeiről és idei célkitűzéseiről Demény Árpád ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Speciális szerkezetjavítást hajtott végre az Aeroplex

Egy Airbus A320-as pilótafülkéje ablakkeretének repedése miatt nem mindennapi feladatot végeztek el a magyar karbantartócég szakemberei.

Új festőműhellyel bővült az Aeroplex

A helyszínen csúcstechnológiás festőkamra, festékkeverő konyha és elszívós csiszolóasztal biztosítja a még magasabb minőségű kivitelezést és a gyorsabb teljesítést.

Boeing 747-es vendégeskedett az Aeroplexnél

Az Aerotranscargo légitársaság Jumbója az Aeroplex Liszt Ferenc repülőtéren működő műszaki bázisán járt, első alkalommal a karbantartó cég történetében.

Az új hangár még csak a kezdet

Az Aeroplex hangárterülete a duplájára nőtt idén, emellett a termelés új alapokra helyezésével az ACE képes lesz mindenkit meglepni: Keresztes-Tóth Norbert hangárkarbantartási vezetővel beszélgettünk a fejlesztésekről és a vállalat előtt álló kihívásokról.

Hangáron innen és túl – Aeroplex, a munkahely

Mi az ACE-titok, ami több generációnyi tudást és tapasztalatot kovácsol össze, és képes mindig megújulni? Az Aeroplex HR igazgatójával, Vasas Anikóval beszélgettünk.
Hirdetés
Translate »