Címlap Légijármű események, balesetek

Légijármű események, balesetek

Légijármű események, légiközlekedési balesetek: repülőgép-balesetek, katasztrófák hírei, repülésbiztonság, a bekövetkezett balesetek, katasztrófák, események kivizsgálása, vizsgálati jelentések, repülésbiztonsági fejlesztések

Balesetet szenvedett egy L-410-es

A leszálláskor összecsuklott a Kongói Demokratikus Köztársaságban egy Let L-410-es főfutóműve, többen megsérültek, a repülőgépben jelentős károk keletkeztek.

Lezuhant az orosz légierő egyik Il-76-os szállítógépe

Gyakorlórepülés során lezuhant az orosz légierő egyik Iljusin Il-76-osa a Moszkvától mintegy 250 kilométerre, Ivanovo közelében lévő Szevernij légibázis közelében.

Ötven ember megsérült a LATAM egyik járatán

A légitársaság közlése szerint műszaki ok miatt került hirtelen süllyedésbe a Sydney-ből Aucklandbe tartó Boeing 787-es, ennek következtében számos utas és a személyzet több tagja is megsérült.

Balesetet szenvedett a United Boeing 737 MAX repülőgépe

Kicsúszott a gurulóútról a houstoni reptéren a United Airlines Boeing 737-8-asa, egyik főfutóműve becsuklott, személyi sérülés nem történt. 

Tíz éve nem találják a Malaysia Airlines Boeing 777-esét

Pontosan tíz éve tűnt el a maláj légitársaság MH 370-es járatát teljesítő repülőgép, amelyet nem sikerült megtalálni, de a több ezer kilométerre sodródott roncsdarabokról bebizonyosodott, hogy a 777-eshez tartoznak.

Figyelmeztetés ellenére szállt fel a túl rövid pályaszakaszról Belgrádban az E195-ös

A szerb balesetvizsgálók jelentése szerint a légiforgalmi irányító figyelmeztette a Marathon Airlines február 18-án túlfutott Embraer gépének pilótáit, hogy csak 1273 méter pályahossz áll rendelkezésre a felszálláshoz.

Felszálláskor túlfutott az Air Serbia járatát teljesítő E195-ös Belgrádban

A szerb légitársaság járatát teljesítő Embraer E195-ös jóval a futópálya végét elhagyva emelkedett el, a pályafények és navigációs berendezések oszlopainak ütközött.

Rálőttek egy leszálló utasszállítóra Indonéziában

Egy lövedék átszakította egy leszálláshoz készülő ATR-72-es törzsét az indonéziai Dekai reptérének megközelítésekor, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Két áruszállító repülőgép farokrésze is súrolta a futópályát a napokban

Az EAT Leipzig Airbus A300F gépének farokrésze Lipcsében átstartolás közben, egy másiknak pár nappal korábban a varsói leszállása közben súrolta a futópályát.

Autópályán ért földet egy üzleti jet Floridában

Egy autópályán ért földet, egy járműnek ütközött és kigyulladt egy üzleti jet a floridai Naples város repülőtere közelében, ketten életüket veszítették a balesetben.

Balesetet szenvedett egy MD-82-es Dél-Szudánban

A futópálya előtt, túl keményen ért földet az African Express Airways McDonnell Douglas MD-82-ese, főfutóművei kitörtek a helyükről, sérültekről nincs hír.

Elveszítette főfutója egyik kerekét egy Airbus A319-es

A LATAM Brasil Airbus A319-100-asa vélhetően felszállásakor elhagyta bal oldali fő futóművének belső kerekét, a repülőgép később biztonságosan leszállt.

A Boeing gyárában felejtették ki az Alaska 737 MAX rögzítőcsavarjait

Már az átadáskor hiányoztak a vészkijáratot lezáró elemet rögzítő biztosítócsavarok a januári balesetben érintett 737 MAX 9-esről, és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság bizonyítékai szerint ezeket a Boeing gyárában felejtették el visszahelyezni.

Veszélyesen alacsonyra süllyedt a Genfi-tó felett egy A320neo

Jelentősen a siklópálya alá süllyedt az Easyjet Edinburgh–Genf járatát teljesítő Airbus személyzete, ezután átstartoltak, a svájci hatóságok vizsgálják az eseményt, a pilótákat felfüggesztette a légitársaság.

Kicsúszott a futópályáról egy A320-as Vilniusban

A leszállás után kicsúszott a sárba az Avion Express Airbus A320-200-as a litván fővárosban, a repülőgép megállás nélkül a terminálhoz gurult az eseményt követően.

Madarakkal ütközött egy A320-as, mindkét hajtóműve megsérült

A phoenixi felszállása közben több madárral ütközött az Allegiant Air A320-asa, és noha mindkét hajtómű megsérült, biztonságosan le tudott szállni.

Madárral ütközött és visszafordult Budapestre a Eurowings repülőgépe

A felszállás után visszafordult a Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata január 30-án, kedden reggel, madárral történt ütközés miatt.

Kényszerleszállást hajtott végre a török légierő C-160-as szállítógépe

Műszaki hiba miatt egy gyakorlórepülés során a török légierő egyik Transall C-160 szállítógépe kényszerleszállást hajtott végre a közép-törökországi Kayseriben.

Lezuhant egy BAe Jetstream 32-es Kanadában

Röviddel a felszállást követően lezuhant egy BAe Jetstream 32 Kanadában, a fedélzeten utazó 7 emberből csak egy élte túl.

Lezuhant az orosz légierő Il-76-os szállítógépe

Az ukrán határtól mintegy 50 kilométerre, az oroszországi Belgorod régióban lezuhant az orosz légierő Iljusin Il-76-os szállítógépe január 24-én.

Elhagyta orrfutója egyik kerekét a Delta Boeing 757-ese

Atlantában felszállás előtt a futópályára felállás során elgurult a Delta Air Lines Boeing 757-200-asának orrfutójáról az egyik kerék.

Túlfutott és kettétört egy katonai szállítógép Indiában

A leszállást követően túlfutott a mianmari hadsereg Senhszi Y-8F-200W típusú gépe az indiai Lengpui repülőtéren, többen súlyosan megsérültek.

Súrolta a futópályát az Air France egyik A350-esének farokrésze Torontóban

A torontói leszállás során elpattant az Air France Airbus A350-900-as repülőgépe, farokrésze pedig a futópályának ütközött.

Lezuhant egy Moszkvába tartó Falcon 10-es repülőgép

Afganisztán hegyvidéki területén lezuhant egy Dassault Falcon 10 business jet, a fedélzeten hatan utaztak, a legfrissebb hírek szerint négyen túlélték a balesetet.

Országúton hajtott végre kényszerleszállást egy Grand Caravan

Vészhelyzetet jelentett és egy forgalmas úton hajtott végre kényszerleszállást egy Cessna 208B Grand Caravan típusú repülőgép a Washington-Dulles reptér közelében, személyi sérülés nem történt.

Építs karriert a Lufthansa Technik Budapestnél!

A vállalat egyedülálló, repülőgép-szerelői (CAT-A) karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek és pályaváltóknak, amellyel elsajátíthatják a szakma fortélyait, egészen az alapoktól.
Hirdetés
Translate »