Címlap Repülőgépgyártók, légiipar, repülőgép-karbantartás

Repülőgépgyártók, légiipar, repülőgép-karbantartás

Repülőgépgyártók, légiipar, repülőgép-karbantartás (MRO) hírei: Új típusok, új technológiák, innováció. Airbus, Boeing, Bombardier, Embraer és az összes nagy gyártó, hajtóműgyártó, légiipari beszállítói lánc, repülőgép-karbantartás hírei.

Nem megfelelő összeszerelést fedeztek fel több Boeing 787-esnél

Újabb vizsgálat indult az amerikai gyártónál, miután még átadásra váró Dreamliner repülőgépek törzsén százával találtak rosszul meghúzott kötőelemeket, az FAA beismerte, hogy "túl lazán kezelte" a Boeing felügyeletét.

Új A320neo gyártósort épít Toulouse-ban az Airbus

Az európai repülőgépgyártó az A380-asok egykori gyártócsarnokában hoz létre modern összeszerelő sort az A320neo család számára, amellyel a volt Concorde-hangárban lévő régebbi üzemét váltja ki.

Harminc éve szállt fel a Boeing 777-es

Pontosan 30 éve, 1994. június 12-én hajtotta végre szűzrepülését a Boeing 777-es prototípusa.

Forgalomba állt a hatodik Airbus Beluga XL

Forgalomba állította a repülőgépek szerkezeti elemeinek szállítására kifejlesztett speciális típus, a Beluga XL hatodik, egyben utolsó példányát az Airbus.

Egyelőre nem növelheti a 737 MAX gyártási rátáját a Boeing

Az amerikai gyártó bemutatta a Szövetségi Légügyi Hivatalnak (FAA) a repülésbiztonság és a minőség javítására készített tervét, ám egyelőre a hatóság nem enyhít a cég szigorú felügyeletén.

Végső fázisba lépett az A321XLR tanúsítása

Az A321neo nagy hatótávú változatának hatósági tanúsítása a harmadik negyedévben lezárul, az első példány még idén forgalomba áll az Iberiánál.

Újabb repülőgépszerelők vizsgáztak le az Aeroplexnél

Összesen 15 repülőgép-szerelő és -műszerész tett szakmai vizsgát a héten az Aeroplex bázisán.

Együttműködésre lép az Aeroplex és a Romaero

A magyar és a román repülőgép-karbantartó vállalat megállapodása lehetővé teszi az Aeroplex számára, hogy a bukaresti Băneasa repülőtéren végezzen munkát megrendelői részére, a Romaero infrastruktúráját, eszközparkját és szakembereit bevonva.

Még öt évet kaphat a 767F gyártására a Boeing

Az USA szenátusa által már jóváhagyott törvénytervezet szerint a Boeing 2033 elejéig gyártásban tarthatná a most több mint 40 éves típust.

C939: Boeing 777 és Airbus A350 méretű gépet tervez a Comac

A South China Morning Post értesülése szerint a kínai gyártó megkezdte egy új, nagy méretű szélestörzsű repülőgép előzetes terveinek kidolgozását.

Kihagytak előírt ellenőrzéseket a 787-eseken a Boeing üzemeiben

Újabb ügyben indított vizsgálatot a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) az amerikai gyártónál, mert fontos ellenőrzés elmaradt egyes Dreamlinereken, az ezzel kapcsolatos dokumentációt pedig meghamisították.

Még egy Boeing ellen tanúskodó volt dolgozó halt meg

A 45 éves férfi egy hirtelen és súlyos fertőzésben hunyt el, kevesebb mint két hónappal azután, hogy a gyártó ellen tanúskodó volt Boeing-dolgozó állítólag öngyilkos lett.

Hatvan éve állt szolgálatba a Vickers VC10

A brit repülőgépipar legendás típusa, a négy hajtóműves, nagy hatótávú, remek teljesítménye miatt dicsért VC10-es 1964. április 29-én teljesítette első kereskedelmi járatát.

Újabb minőségi aggályok merültek fel a Boeing háza táján

A 787-esek és 777-esek gyártásánál történt hibákat jelentett az amerikai hatóságnak a Boeing egy alkalmazottja, a cég visszautasította a vádakat, de az FAA vizsgálatot indított.

Az Airbus nőtt, a Boeing nagyot zuhant az első negyedévben

Az idei első három hónapban a Boeing 83 kereskedelmi repülőgépet adott át, míg az Airbus 142-t, és az értékesítésben is az európai cég teljesített jobban.

Felszállt az első áruszállítóvá alakított Embraer E190-es

Végrehajtotta szűzrepülését a brazil gyártó utasszállítóból átalakított E190F cargo repülőgépe.

Az első nő Magyarországon, aki A320-asok hajtóműpróbázását végezheti

Ferenczik Barbara, az Aeroplex repülőgép-szerelője az első nő, aki megszerezte az A320 család hajtóműpróbázásához szükséges jogosítást Magyarországon, a szakmai életútjáról mesélt az AIRportal.hu-nak.

Belebukott a botrányokba a Boeing három legfontosabb vezetője

Dave Calhoun vezérigazgató az év végével lemond posztjáról, a kereskedelmi repülőgépek üzletágának vezetőjét, Stan Dealt pedig azonnali hatállyal Stephanie Pope váltja, és távozik az igazgatótanács elnöke is.

Végrehajtotta szűzrepülését a Boom Supersonic kicsinyített demonstrátora

Az XB-1 "Baby Boom" végrehajtotta szűzrepülését a kaliforniai Mojave sivatagban.

Az Airbus VR-alapú megoldásával képzi pilótáit a Wizz Air

Az európai repülőgépgyártó a Wizz Air budapesti oktatási központjában mutatta be virtuálisvalóság-alapú pilótaképzési termékét. 

Vákuumkemencével bővítette kisvárdai üzemét az Aero Space Power

Mintegy félmilliárd forintot fordított a repülőgép-hajtómű alkatrészek és ipari gázturbina alkatrészek javításával foglalkozó cég a fejlesztésre, ami újabb piacokat nyit meg.

Újabb késés várható a Boeing 777X és 737 MAX 10 tanúsításánál

Két fontos ügyfél nyilatkozata szerint a 777-9 forgalomba állítása 2026-ra, a 737-10-esé 2027-re csúszhat, az amerikai hatóság újabb légialkalmassági direktíva kiadására készül a 737 MAX-ra, a Boeing ellen tanúskodó volt minőségellenőr pedig a napokban valószínűleg öngyilkos lett.

Hiányosságokat tárt fel a hatóság a Boeing és a Spirit minőségellenőrzésében

A Szövetségi Légügyi Hivatal az Alaska 737-esének januári balesete kapcsán folytatott ellenőrzése során több olyan esetet is dokumentált, amikor a Boeing és beszállítója, a Spirit Aerosystems vélhetően nem tartották be a minőségellenőrzési követelményeket.

Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing

Megerősítették az érintettek, hogy tárgyalásokat folytat a Boeing a Spirit Aerosystems felvásárlásáról, a cég az Airbus számára is készít szerkezeti elemeket.

Harminc éve történt balesetről emlékezett meg az Aeroplex

A vállalatnál ezzel nem csak az elhunytak emlékét őrzik, de arra is visszatérően figyelmeztetnek: a repülésbiztonság és a munkabiztonság kéz a kézben járó részei a mindennapoknak, amiből soha nem lehet alább adni.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Hangármester

Jet Stream Charter Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.
Hirdetés
Translate »