Felhasználási feltételek

Az airportal.hu weboldal bármelyik oldalára történő belépéssel egyidejűleg a látogató automatikusan elfogadja az AIRportal.hu és az azt kiadó AIRportal Média Kft. felhasználási feltételeit, amely az alábbiakban olvasható:

Az airportal.hu webcím alatt megjelenő tartalom (szöveges információk, logó, design, oldalszerkezet, fotók, képek, multimédia, stb.) az AIRportal.hu-t üzemeltető AIRportal Média Kft. (Kiadó) szellemi tulajdona. Ez alól kivételt képeznek a belinkelt oldalak, beágyazott közösségi média tartalmak (pl. Facebook, Twitter, Youtube, Vimeo, stb.), ill. minden olyan fotó, multimédia és szöveges tartalom ahol külön jelölésre került a szerző vagy a tartalom tulajdonosa.

Az AIRportal.hu kiadójának és szerkesztőségének előzetes, írásos hozzájárulása nélkül tilos a website egyes részeinek (oldalak, hírek, cikkek, szövegek, szövegrészletek, fotók, multimédia) vagy egészének terjesztése, másolása, tükrözése, feldolgozása, értékesítése.

Az AIRportal.hu oldalai teljes egészében, szerzői jogvédelem alatt állnak, azt a nemzetközi és magyar jogszabályok védik. A lap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – magánszemély a merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. Az AIRportal.hu követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Az AIRportal.hu összes oldalán tárolt szöveges, képi és multimédia információkat, hozzászólásokat, felhasználókra vonatkozó információkat kizárólag az oldal használatával kapcsolatos tevékenységük során, az oldal felhasználói használhatják. Bármilyen az előzőekben leírt céltól eltérő céllal (pl. direkt marketing, média, stb.) történő információgyűjtés, illetve ezen információk felhasználása TILOS.

Az AIRportal.hu-tól értesüléseket, híreket, cikkeket, szövegrészeket eseti jelleggel átvenni, szemlézni csak és kizárólag a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő a lapra utaló egyértelmű és jól látható hivatkozást (név+link, pl.: „Forrás: AIRportal.hu” és/vagy „- írja az AIRportal.hu” – a link az átvett cikk/hír oldalára mutat az AIRportal.hu-n belül) az átvett cikk/hír bevezetőjében és/vagy az átvett szövegrész első részében minden egyes közlésnél feltünteti. 

A hírek, cikkek, oldalak tartalmának egy az egyben történő, manuális vagy automatikus átmásolása, egy/több kiválasztott rovat állandó jellegű, szisztematikus másolása/tükrözése még a fentiekben részletezett korrekt forrásmegjelöléssel is TILOS, kivéve ha arra az AIRportal.hu kiadója előzetes írásos megállapodás alapján arra kifejezetten engedélyt ad.

Az airportal.hu domainnév, az AIRportal/AIRportal.hu név és az AIRportal.hu logó használata az airportal.hu oldalra történő hivatkozás kivételével – kizárólag az AIRportal.hu kiadójának előzetes és írásos hozzájárulásával lehetséges.

Az AIRportal.hu oldalon megjelenő képek, illusztrációk, fotók átvétele – függetlenül attól, hogy szerepel-e azon az AIRportal.hu vízjele – csak a kiadó előzetes, írásos hozzájárulás esetén, forrásmegjelöléssel lehetséges.

Az AIRportal.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a téves vagy pontatlan tájékoztatásból, vagy forrásokból fakadó esetleges károkért, valamint a felhasználók által beküldött hozzászólások és a belinkelt oldalak tartalmáért felelősséget nem vállal.

Az AIRportal.hu közösségi média oldalain a felhasználók által írt hozzászólások, kommentek írásához nem szükséges tagság, vagy regisztráció, előzetesen nem ellenőrizhető vagy szűrhető, hogy milyen felhasználó ír kommentet. Ezeken a közösségi média felületeken a moderáció eszközei korlátozottak, a nagy számú közösségi aktivitás miatt ezek folyamatos figyelése, azonnali szűrése nem megoldható a rendelkezésre álló erőforrásokkal. A vonatkozó jogszabályok értelmében a hozzászólások, kommentek felhasználói tartalomnak minősülnek, azok nem azonosak a szerkesztőség álláspontjával, értük az AIRportal.hu kiadója és a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem folyamatosan, de időről időre ellenőrzi, a kifogásolható hozzászólásokat eltávolíthatja. Kifogás esetén forduljon panaszával írásban az AIRportal.hu szerkesztőségéhez (elérhetőség az Impresszumban található), vagy írjon üzenetet az adott közösségi média oldal üzenetküldő felületén. Az AIRportal.hu szerkesztői-moderátorai minden egyes panaszt kivizsgálnak, indokolt esetben a kifogásolt tartalmat/hozzászólást eltávolíthatják/törölhetik az oldalról és az érintett felhasználó(ka)t figyelmeztethetik, és indokolt esetben időszakosan vagy tartósan kitilthatják az oldalakról, amennyiben erre az adott közösségi média oldal technikai lehetőséget biztosít.

Az AIRportal.hu bármely oldalán, hozzászólásában más weboldalt, valamint termék és/vagy szolgáltatás kereskedelmi értékesítését kizárólag az oldal üzemeltetőjének (kontakt az Impresszumban található) előzetes, írásos hozzájárulásával szabad reklámozni/hirdetni/bemutatni.

Az AIRportal.hu kiadója az AIRportal Média Kft.
Az AIRportal.hu adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-82649/2015.
Az AIRportal.hu oldalai a Tárhely.eu szerverein üzemelnek, az oldal a WordPress szerkesztőségi rendszert használja.