Felhasználási feltételek

Az airportal.hu weboldal bármelyik oldalára történő belépéssel egyidejűleg a látogató automatikusan elfogadja az AIRportal.hu felhasználási feltételeit, mely az alábbiakban olvasható:

Az airportal.hu webcím alatt megjelenő tartalom (szöveges információk, logó, design, szerkezet, fotók, képek, multimédia, stb.) az AIRportal.hu-t üzemeltető AIRportal Média Kft. szellemi tulajdona. Ez alól kivételt képeznek a belinkelt oldalak ill. minden olyan fotó, multimédia és szöveges tartalom ahol külön jelölésre került a szerző vagy a tartalom tulajdonosa.

Az AIRportal.hu kiadójának és szerkesztőségének előzetes, írásos hozzájárulása nélkül tilos a website egyes részeinek (oldalak, szövegek, fotók, multimédia) vagy egészének terjesztése, másolása, tükrözése, feldolgozása, értékesítése.

Az AIRportal.hu oldalai teljes egészében, szerzői jogvédelem alatt állnak, azt a nemzetközi és magyar törvények védik. A lap tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – magánszemély a merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után. Az AIRportal.hu követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

Az AIRportal.hu összes oldalán tárolt szöveges és képi és multimédia információkat, hozzászólásokat, felhasználókra vonatkozó információkat kizárólag az oldal használatával kapcsolatos tevékenységük során, az oldal felhasználói használhatják. Bármilyen az előzőekben leírt céltól eltérő céllal (pl. direkt marketing, média, stb.) történő információgyűjtés, illetve ezen információk felhasználása TILOS.

Az AIRportal.hu-tól értesüléseket, híreket, cikkeket eseti jelleggel átvenni csak és kizárólag a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt és a lapra utaló egyértelmű és jól látható hivatkozást (név+webcím/link, pl.: “Forrás: AIRportal.hu” és/vagy “- írja az AIRportal.hu“) minden egyes közlésnél feltünteti.

Híreink, cikkeink rendszeres, szisztematikus, gyakori másolása/átvétele/tükrözése még forrásmegjelöléssel is TILOS, kivéve ha arra az AIRportal.hu kiadója írásban, kifejezetten engedélyt ad.

Az airportal.hu domainnév, az AIRportal/AIRportal.hu név és az AIRportal.hu logó használata a www.airportal.hu oldalra történő hivatkozás kivételével – kizárólag az AIRportal.hu kiadójának előzetes és írásos hozzájárulásával lehetséges.

Az AIRportal.hu pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a téves vagy pontatlan tájékoztatásból fakadó esetleges károkért, valamint a felhasználók által beküldött hozzászólások és a belinkelt oldalak tartalmáért felelősséget nem vállal.

Az AIRportal.hu Repülőjegy/Utazás rovatában szereplő ajánlatokat az oldal szerkesztői a hozzájuk eljutott információk (pl. hírlevelek, közlemények, saját kutatás) alapján szerkesztik. Az ajánlatok érvényességéért és igénybe vehetőségéért az AIRportal.hu nem vállal garanciát. Az ajánlatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekkel, észrevételekkel kapcsolatban kérjük forduljon az adott légitársasághoz, vagy üzemeltetőhöz.

Az AIRportal.hu Web2.0-ás weboldal, az oldal közösségi része (hozzászólások, kommentek) internetes vitafórumnak minősül. Minden vitás esetben az oldal Felhasználási feltételei az irányadók. A fórumban található hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük az AIRportal.hu kiadója és a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon panaszával írásban az AIRportal.hu szerkesztőségéhez (cím az Impresszumban található). Az AIRportal.hu szerkesztői-moderátorai minden egyes panaszt kivizsgálnak, indokolt esetben a kifogásolt tartalmat/hozzászólást módosíthatják vagy akár el is távolíthatják/törölhetik az oldalról és az érintett felhasználó(ka)t figyelmeztethetik és szükség esetben időszakosan vagy tartósan kitilthatják.

Az oldalon megjelent hozzászólások, szöveges és képi tartalom az adott hozzászólást küldő felhasználó szellemi terméke, melynek tárolási és megjelenítési jogát az adott felhasználó a hozzászólás küldésével egyidejűleg korlátlan időtartamra átengedi az AIRportal.hu-nak. Az AIRportal.hu a hozzászólások, szöveges és képi tartalmát kizárólag az AIRportal.hu oldalon és annak közösségi média felületein (pl. Facebook, Twitter) jelenítheti meg, azt harmadik félnek nem értékesítheti, a hozzászólást küldő felhasználó felhasználónevének szerzőként történő feltüntetésével.

Amikor egy fórum hozzászólásba a felhasználók információkat és (nem saját) fotókat illesztenek be más weboldalról (pl. fotó adatbázisok, stb.), az adott hozzászólást küldő felhasználónak minden esetben kötelező feltüntetni a kép vagy információ forrását, ennek elmulasztása esetén a felelősség teljes egészében az adott hozzászólást beküldő felhasználót terheli. Ezen kívül az adott hozzászólást küldő felhasználó felelős azért, hogy az általa a hozzászólásba beillesztett fotó(k) jogtulajdonosától a hozzászólásba történő beillesztéshez megszerezze az engedélyeket. Amennyiben ez nem történik meg és az adott fotó/tartalom tulajdonosa jelzi ezt az AIRportal.hu szerkesztőségének, a moderátorok eltávolítják a kérdéses fotót és figyelmeztetésben részesíthetik az érintett felhasználót.

Az AIRportal.hu bármely oldalán, hozzászólásában más weboldalt, valamint termék és/vagy szolgáltatás kereskedelmi értékesítését kizárólag az oldal üzemeltetőjének (kontakt az Impresszumban található) előzetes, írásos hozzájárulásával szabad reklámozni/hirdetni/bemutatni.

Az AIRportal.hu kiadója az AIRportal Média Kft.
Az AIRportal.hu adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-82649/2015.
Az AIRportal.hu oldalai a Tárhely.eu szerverein üzemelnek, az oldal a WordPress szerkesztőségi rendszert használja.