Címlap Címkék Budapest Airport (BUD)

Címke: Budapest Airport (BUD)

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Ferihegy, Budapest Airport, (BUD/LHBP) hírek, cikkek

Jó áron került vissza az államhoz a budapesti reptér a minisztérium szerint

A 80 százalékos részesedésért 2,48 milliárd eurót fizetett az állam, míg a 20 százalékért 620 millió eurót a Vinci, a nemzetgazdasági tárca közleménye alapján ez az ügylet a közelmúltbeli hasonló tranzakciókhoz képest kedvezőbb.

Egyesül az Airport Service és a Menzies budapesti földi kiszolgáló cég

A két cég egyesíti erőit, hogy egy vállalatként biztosítsanak földi kiszolgálást, árufuvarozási és lounge szolgáltatásokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Bérelt A330-asokkal repül Budapestre augusztustól a Qatar Airways

Augusztus elejétől október végéig az Oman Airtől bérelt Airbus A330-200-asok teljesítik a Qatar Airways Doha és Budapest közötti járatait.

Akár Boeing 747-essel is járhat Budapestre az SF Airlines cargo-cég

A kínai áruszállító légitársaság jelentős kapacitásbővítést tervez, két másik repülőtérről és Boeing 747F gépeivel is közlekedne a magyar fővárosba, a Csangsa és Budapest közötti eddigi száz járaton több mint 3000 tonna árut fuvaroztak.

Májusban tovább nőtt az utasszám, rekordszinten a cargo Ferihegyen

Az utasok száma meghaladta az 1,4 milliót, a cargo üzletág pedig újra 23 ezer tonnás hónapot zárt májusban a budapesti reptéren.

Tovább bővít Peking és Budapest között az Air China

A légitársaság heti háromról négyre növeli a kínai és a magyar főváros közötti járatainak számát, július közepétől már vasárnap esténként is repülnek Boeing 787-esei az útvonalon.

Ismét állami többségi tulajdonban a Budapest Airport

Bejelentették a visszavásárlást, a magyar állam 80 százalékot, a fennmaradó 20 százalékot és az üzemeltetési jogokat pedig a francia Vinci Airports szerezte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető cégben.

Óriási nyereséggel zárta a tavalyi évet a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője 337,8 millió euró (131,3 milliárd forint) nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró (28,77 milliárd forint) nyereséget ért el 2023-ban, és a járvány alatt felhalmozott veszteségét az elmúlt két év alatt 47 millió euróra csökkentette.

Augusztus utolsó napján tartják a 12. Runway Runt

A Budapest Airport futóversenyén indulók a Liszt Ferenc reptér I. futópályáján teljesíthetik a kiválasztott távot, a nevezési díjakat jótékony célra ajánlják fel.

Már foglalható a Shanghai Airlines Hszian-Budapest járata

Június 29-től hetente egy alkalommal közlekedik majd a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines járata Hszian és Budapest között.

Új területeken folytatódik a Budapest Airport zajszigetelési programja

Budapest X., XVII. és XVIII. kerületeinek, illetve Üllő további részeinek bevonásával folytatódik a Budapest Airport zajvédelmi programja.

Toulouse és Budapest között indít járatot a téli menetrendben a Ryanair

Az ír fapados október 28-tól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost a dél-franciaországi várossal.

Folytatódnak a nagyszabású fejlesztések Ferihegyen

Felújítják a műemlék 1-es terminált, a 2-es terminálnál parkolóház épül, valamint új repülőgép-állóhelyeket és beszállókapukat alakítanak ki, a Cargo City pedig dedikált bekötőutat kap a Budapest Airport 17 milliárd forintos beruházása részeként.

Kiválasztották a Budapest Airport borait

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének második borversenyén közel 300 magyar bor közül választották ki azokat a minőségi italokat, amelyek egy éven át képviselik Magyarország fő légikikötőjét.

Október végétől Liverpoolt is felveszi budapesti kínálatába a Ryanair

Az ír fapados október 28-tól hetente két alkalommal köti össze a magyar fővárost az északnyugat-angliai várossal.

Intenzív bővülési pályán a budapesti légiáru-forgalom

Új cargo-útvonalak és légitársaságok, az infrastruktúra bővítése 2026 végére, és a régióban egyedülálló, az árukezelési folyamatokat támogató digitális rendszer bevezetése szerepel a Budapest Airport legfontosabb céljai között: az üzletág sikereiről és terveiről Kossuth József cargo-igazgató nyilatkozott az AIRportal.hu-nak.

Elindult a jegyértékesítés a China Southern Kanton-Budapest járatára

Elérhetővé vált a Kanton és Budapest közötti járat menetrendje, sajtóinformációk szerint még két útvonal bejelentése is várható: Csengtu a Sichuan Airlines, Hsziamen pedig a Xiamen Airlines járataival.

Időszakosan csökkenti Budapest és Szöul közötti járatai számát a LOT

A heti négy helyett csak három járatot üzemeltet a dél-koreai és a magyar főváros között a lengyel légitársaság június 3. és július 21. között.

Áprilisban is nőtt az utasszám, rekordszinten a légiáru mennyisége Ferihegyen

Megközelítette az 1,4 milliót az utasok száma, a légiáru mennyisége pedig az előző havi történelmi rekord közelében maradt áprilisban a Liszt Ferenc repülőtéren.

Remekelt az utaselégedettségi felmérésen Ferihegy

Rekord magas értéket ért el a Liszt Ferenc reptér a legutóbbi nemzetközi utaselégedettségi felmérésen, emellett meghosszabbították a 2-es terminál egészségügyi biztonsági minősítését és díjazták az üzemeltető PR-tevékenységét is.

Októberben visszatérhet Budapestre az Air Algerie

Az algériai légitársaság október 20-tól naponta repülne Algír és Budapest között Boeing 737-600-asokkal egy menetrendi információ szerint.

Budapest és Mumbai közötti járatokra érkezett kérelem

A Közlekedési Hatósághoz egy légitársaság a Budapest–Mumbai útvonalra, utasszállító járat üzemeltetésére nyújtott be kérelmet.

A gyógyszerek légi szállítását segíti a DSV vecsési fejlesztése

A piacvezető dán szállítmányozási és logisztikai vállalat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában lévő raktárában már 2-8 Celsius-fokos környezetben is nyújt átvilágítási szolgáltatást, amely fellendítheti a gyógyszerexportot.

Újra elhozta a Routes Europe fődíját a Liszt Ferenc reptér

A Budapest Airport lett a Routes Europe 2024 Awards összesített, valamint az 5-20 millió utast kiszolgáló légikikötők kategóriának győztese, az elismerést marketinges és útvonalfejlesztési tevékenységéért ítélték oda.

Júniustól Sencsen is elérhető lesz Budapestről

Sencsen (Shenzhen) a hetedik kínai nagyváros, amellyel közvetlen összeköttetése lesz Budapestnek, júniustól hetente két járat közlekedik majd az útvonalon.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »