Címlap Címkék Pénzügyi eredmény

Címke: pénzügyi eredmény

Üzleti osztályt vezet be a rekordnyereséget jelentő Indi Go

Az indiai diszkont légitársaság rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét, és business osztályú szolgáltatást indít a legforgalmasabb, a legtöbb üzleti utazó által használt útvonalain.

Idén is a tavalyival azonos kapacitással számol a Wizz Air

Bevételeit csaknem harmadával növelte, veszteségét pedig nyereségbe fordította nemrég zárult pénzügyi évében a diszkont légitársaság, amely 80 százalékra javítaná pontosan közlekedő járatai arányát.

Harmadával több profitot termelt a Ryanair

A fapados légitársaság csaknem 184 millió utast szállított a 2024. március 31-ig tartó pénzügyi évében, és 25 százalékos bevételnövekedés mellett 34 százalékkal több nyereséget, 1,9 milliárd eurót ért el.

Minden rekordját megdöntötte az Emirates

Az Emirates-csoport nemrég zárult üzleti évében 5,1 milliárd USA-dolláros nyereséget ért el, bevételei 15 százalékkal 37,4 milliárd dollárra nőttek, az elmúlt két év összesített nyeresége pedig meghaladja a 2020-2022-es veszteséget.

Erős pozíciójából további növekedés a Lufthansa Technik célja

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója, Thoralf Wagner a Lufthansa Technik-csoport napokban közzétett éves eredményei kapcsán adott érdekes áttekintést a repülőgép-karbantartó iparág előtt álló legfőbb kihívásokról, valamint a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.

A Lufthansa-csoport összes légitársasága nyereséggel zárta az évet

A csoport légitársaságai 123 millió utast szállítottak 2023-ban, a bevétel 14,6 százalékkal, 35,4 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény pedig az előző évi mintegy duplájára, 1,67 milliárd euróra növekedett.

Még a járvány előttinél is jobban teljesített tavaly az IAG

A British Airwayst és az Iberiát is tulajdonló holding üzemi eredménye 2023-ban az előző évi duplája, a 2019-esnél pedig mintegy 10 százalékkal jobb lett, nyeresége pedig a tavalyinak a hatszorosa.

Rekordbevételt ért el az Air France-KLM tavaly

A francia-holland légitársasági csoport árbevétele 2023-ban az előző évhez képest 14 százalékkal 30 milliárd euróra, az üzemi eredmény pedig 44 százalékkal 1,7 milliárd euróra nőtt.

Idén 800 kereskedelmi gép átadását tervezi az Airbus

Jelentősen emeli 2024-ben a gyártási rátát az Airbus, ám a járvány előtti teljesítményét még nem éri el, a megnövelt hatótávú A321XLR forgalomba állítása pedig a második félévre csúszik.

Visszafogja flottája bővítését az izlandi Play

Az izlandi diszkont légitársaság a piaci környezet miatt és likviditása növelése érdekében nem vesz át új repülőgépet idén, valamint visszamondta a jövőre esedékes, két gép lízingjére vonatkozó szándéknyilatkozatát is.

Jelentősen növelte eladásait és átadásait az ATR

Közzétette 2023-as eredményeit az ATR: 53 százalékkal több gépet értékesített, és 44 százalékkal többet adott át az előző évhez képest, valamint új ügyfeleket is szerzett.

A biztonság és a minőség lesz a Boeing idei fókuszában a pénzügyi célok helyett

A tavaly 2,2 milliárd dolláros veszteséget termelő amerikai gyártó nem tűz ki célokat a 2024-es átadásokra és a gazdasági teljesítményre, ehelyett a minőség javítására összpontosít.

Megérezte a Ryanair, hogy kiesett az online utazási irodák kínálatából

Az ír fapados 41,4 millió utast szállított az elmúlt negyedévben, az üléskihasználtsága enyhén csökkent, a magas üzemanyagárak miatt pedig nyeresége jelentősen visszaesett.

Veszteséges negyedévet zárt a Wizz Air

A közel-keleti konfliktus és a Pratt & Whitney-hajtóművek hibái miatt a növekvő utasszám és bevételek ellenére is 180 millió eurós mínuszban zárta az elmúlt negyedévet a fapados légitársaság.

Nagyrészt kiheverte a légiközlekedés a világjárvány sokkját

Az IATA szerint idén 23,3 milliárd dollár lesz a légitársaságok nyeresége, jövőre az utasok száma meghaladja 2019-est, de a magas költségek miatt a nettó profit csak kis mértékben növekszik majd.

Csökkentette idei átadási célját a Boeing a beszállítói hibák miatt

A 2023-ra megcélzott 400-450 helyett csak 375-400 darab 737-es átadását várja az amerikai gyártó, a szerkezeti elemeket szállító Spirit Aerosystems minőségi problémái miatt, mindez erős negatív hatással van a vállalat pénzügyeire.

Bővíti Dreamliner és A350-es flottáját a Qantas

Tizenkét Boeing 787-es és ugyanennyi Airbus A350-1000-es kötelező érvényű megrendeléséről, valamint további opciókról állapodott meg az újra nyereséges ausztrál légitársaság, az A330-as és A380-as flotta leváltására.

Jelentősen növelte bevételeit és profitját az Airbus

Fenntartja idei 720 példányos gépátadási célját a nyereséges negyedévet záró Airbus, a Pratt-hajtóművek újabb problémái rövid távon nem hátráltatják az átadásokat, az A321XLR hatótávolságának szinten tartására pedig megoldást keres a gyártó.

Növeli a 737-esek és a 787-esek gyártási rátáját a Boeing

Az elemzői várakozásoknál nagyobb bevétellel és kisebb veszteséggel zárta az elmúlt negyedévet az amerikai repülőgépgyártó, amely az ellátási és logisztikai nehézségek ellenére többet gyárt majd két legfontosabb típusából.

Megnégyszerezte nyereségét egy év alatt a Ryanair

A diszkont légitársaság 663 millió euró adózás utáni profitot ért el az elmúlt negyedévben, de nehezebb második félévre és a Boeing 737 MAX-ok átadásainak késése miatt a tervezettnél kevesebb utasra számít.

Nyereséggel zárta tavalyi üzleti évét a LOT Polish Airlines

A lengyel légitársaság közel 8 millió utast szállított több mint 90 ezer járatán, amelyek üléskihasználtsága meghaladta a 80 százalékot, és bár a háború által leginkább érintett cégek között van, optimistán tekint a következő időszakra.

Nyereséget ért el tavaly a Budapest Airport

A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető cég a 2022-es évet 277,7 millió euró nettó árbevétel mellett 76,6 millió euró nyereséggel zárta, de nem fizet osztalékot a részvényeseknek.

Rekordközeli profittal zárta üzleti évét a Ryanair

A március 31-én zárult időszakban 1,43 milliárd eurós nyereséget ért el és 168,6 millió utast szállított az ír fapados, mindez a forgalom erőteljes visszatérésének, a légitársaság alacsony költségalapjának, valamint előnyös üzemanyag-fedezeti ügyleteinek köszönhető.

Történetének legnagyobb nyereségét érte el az Emirates

Az Emirates vállalatcsoport 3 milliárd USA-dollárnyi nyereséget jelentett a március 31-én zárult 2022-es pénzügyi évére, amely új nyereség- és árbevételi rekord a cég történetében.

A gyenge első negyedév után is fenntartja idei céljait az Airbus, késik az A350F

Az európai repülőgépgyártó első negyedéves bevétele és eredménye is gyengébb lett a vártnál és a tavalyinál, de az ellátási láncok problémái ellenére fenntartja idei átadási és pénzügyi céljait, eközben az A350F áruszállító változat forgalomba állítása 2026-ra csúszik.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Pályázatírási munkatárs

Budapest Airport Zrt.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Logistics Manager

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Operations Officer

Fly-Coop Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép festő-fényező tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Ramp Supervisor

Menzies Aviation (Hungary) Kft.
Hirdetés
Translate »