Címlap Címkék Utasforgalom

Címke: utasforgalom

Májusban tovább nőtt az utasszám, rekordszinten a cargo Ferihegyen

Az utasok száma meghaladta az 1,4 milliót, a cargo üzletág pedig újra 23 ezer tonnás hónapot zárt májusban a budapesti reptéren.

Rekordszámú utas mellett sovány profitra számítanak a légitársaságok

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a korábbi előrejelzéséhez képest növelte a légitársaságok 2024-es profitkilátását, ugyanakkor a rekordbevétel ellenére az egy utasra jutó nyereségesség még mindig nagyon alacsony szinten lehet. 

Folyamatosan növekszik a légiutazás iránti kereslet

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai alapján az elmúlt 36 hónap mindegyikében bővült a légiutazás iránti kereslet világszerte, Európában az év eddigi részében 10 százalék feletti az érték.

Óriási nyereséggel zárta a tavalyi évet a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője 337,8 millió euró (131,3 milliárd forint) nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró (28,77 milliárd forint) nyereséget ért el 2023-ban, és a járvány alatt felhalmozott veszteségét az elmúlt két év alatt 47 millió euróra csökkentette.

Áprilisban is nőtt az utasszám, rekordszinten a légiáru mennyisége Ferihegyen

Megközelítette az 1,4 milliót az utasok száma, a légiáru mennyisége pedig az előző havi történelmi rekord közelében maradt áprilisban a Liszt Ferenc repülőtéren.

Növekvő pályán a légiközlekedés, íme a világ 10 legforgalmasabb repülőtere

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) adatai szerint közel 8,5 milliárd utas fordult meg tavaly a világ repülőterein, amely a járvány előtti forgalom 93,8 százalékát teszi ki, a legtöbb utast Atlantában, a legtöbb nemzetközi utazót Dubajban, a legtöbb légiárut pedig Hongkongban regisztrálták.

Új és újrainduló hosszútávú járatok a bécsi reptér mentrendjében

A Hainan Airlines május végétől Sencsenbe, a China Eastern júniustól Shanghajba, az All Nippon Airways (ANA) pedig augusztustól Tokióba kínál közvetlen járatokat Schwechatról.

Egymillió-háromszázezer utas és áruforgalmi rekord márciusban Ferihegyen

A tavasz első hónapjában az utasok száma megközelítette az 1,3 milliót, a légiáru mennyisége pedig rekordot döntött a Liszt Ferenc repülőtéren.

Több mint egymillió utas és 20 ezer tonna áru Ferihegyen

Az idei év második hónapjában tavaly februárhoz képest 21 százalékkal több utast és csaknem 39 százalékkal több árut kezeltek a Liszt Ferenc repülőtéren.

Több mint egymillió utassal indította 2024-et a budapesti reptér

Az idei év első hónapjában tavaly januárhoz képest 16,5 százalékkal több utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig csaknem 39 százalékkal növekedett.

Idén visszatér a növekedés a légitársaságok piacán

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai alapján a globális utasforgalom mintegy 6 százalékkal maradt el a járvány előtti szinttől tavaly, a légiáru-szállításban keresletcsökkenés tapasztalható az előző és a 2019-es évhez is.

Tavaly 17 százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma

Tavaly összesen 24,6 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami 17 százalékos növekedést jelent a 2022-es évhez képest és mintegy 6 százalékkal a 2019-ben regisztrált szintet is meghaladta.

Történetének egyik legsikeresebb évét zárta a Budapest Airport

Kihívásokkal teli időszakon van túl a Budapest Airport, 2023 mégis az egyik legsikeresebb év volt a repülőtér történetében, az utasforgalom túlszárnyalta az előzetes várakozásokat, a légiáru mennyisége rekordot döntött, és eközben a repülőtér a nemzetközi szakma és az utasok véleménye alapján számos elismerést kapott.

Több mint 60 millió utast szállított tavaly a Wizz Air

A diszkont légitársaság teljes hálózatában 60,3 millió, magyarországi járatain 5,2 millió utas repült 2023-ban, ez mintegy harmadával több az előző évhez képest.

Dobogós lett a budapesti reptér forgalma a régióban

Bécs, Varsó és Budapest szerepel az első háromban a 2023-ban kezelt utasok számát tekintve, Bukarest és Varsó csaknem elérte 2019-es forgalmát, Ferihegy légiáru-volumene pedig szintet lépett.

Budapest Airport: Ha nem akarjuk megállítani a növekedést, mielőbb el kell kezdeni a fejlesztéseket

Idén közel 17 millió, jövőre már 18,5 millió utassal számol a Budapest Airport, de a növekedés minőségi kiszolgálásához elengedhetetlen az infrastruktúra bővítése, amelyhez továbbra is várja az engedélyeket a reptérüzemeltető - Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója adott interjút az AIRportal.hu-nak.

Újra London-Heathrow lett a legnagyobb forgalmú európai reptér

Visszavette elsőségét a tavalyi évben kezelt utasok száma tekintetében a londoni Heathrow, az isztambuli reptér utasforgalma messze meghaladta a nagy uniós központokét, amelyeknél Párizs-Charles de Gaulle, Amszterdam-Schiphol, Madrid-Barajas és Frankfurt a sorrend.

Ezek 2023 legnagyobb forgalmú repterei és légi útvonalai

Az OAG légiközlekedési adatelemző cég közzétette az év legnagyobb forgalmú repülőtereinek és útvonalainak listáját.

Több mint duplájára nőtt a légiutasok száma tavaly az Európai Unióban

A légiutasok száma 2022-ben megközelítette a 820 milliót az Európai Unióban, több mint kétszeresére, 119 százalékkal nőtt a 2021-es 374 millióhoz képest az Eurostat szerint.

Ismét rekordot döntött a légiáru mennyisége Ferihegyen

Novemberben csaknem 1,15 millió volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo mennyisége pedig több mint 22 ezer 200 tonnát tett ki a múlt hónapban.

Nagyrészt kiheverte a légiközlekedés a világjárvány sokkját

Az IATA szerint idén 23,3 milliárd dollár lesz a légitársaságok nyeresége, jövőre az utasok száma meghaladja 2019-est, de a magas költségek miatt a nettó profit csak kis mértékben növekszik majd.

Rekord árumennyiséggel zárta októbert a Budapest Airport

Októberben is 1,3 millió felett volt az utasok száma a Liszt Ferenc repülőtéren, a cargo megdöntötte eddigi rekordját, csaknem 20 ezer tonna volt a légiáru mennyisége.

Jövőre már meghaladja a járvány előttit Európa légiutas-forgalma

Jövőre összességében már meghaladja majd az európai légi utasforgalom a járvány előtti szintet, de az egyes repterek között nagy eltéréssel az ACI Europe szerint.

Közel 11 millió utas és 140 ezer tonna áru Ferihegyen az első kilenc hónapban

Az ősz beköszöntével az utasforgalom és a gépmozgások száma némileg mérséklődött, a cargo terület viszont az év eddigi legerősebb hónapját zárta.

A téli menetrendben 36 légitársasággal 107 úti cél érhető el Budapestről

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője mintegy 14,3 millió utasra számít idén, és piaci igényt lát a lehetséges új útvonalak között Malé, Delhi és Addisz-Abeba felé is  - hangzott el a Budapest Airport csütörtöki workshopján.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Hangármester

Jet Stream Charter Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.
Hirdetés
Translate »