Címlap Címkék Lufthansa-csoport

Címke: Lufthansa-csoport

Július elején dönt az ITA Airways német felvásárlásáról az unió

A Lufthansa valószínűleg megkapja az Európai Bizottság versenyhatósági jóváhagyását az olasz állami tulajdonú ITA Airways részbeni megvételére.

Ismét járatokat töröl az Austrian a folytatódó munkaügyi vita miatt

A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata közel száz járatát törli április 4-én, csütörtökön, két budapesti járatpár is érintett, maga a Lufthansa viszont megállapodott a dolgozóival.

Újabb vállalásokat vár az ITA felvásárlásának jóváhagyásához az EU

A versenyhatóságként eljáró Európai Bizottság hétfői közlése szerint magasabb repülőjegy-árakhoz vezethet és sértheti a piaci versenyt a Lufthansa-csoport kisebbségi részesedésvásárlása az olasz ITA Airwaysben.

Száztíz járatát törli csütörtökön az Austrian Airlines

A Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatánál várhatóan a járatok egyharmadát törlik csütörtökön, miután a légi személyzet munkaügyi tanácskozást tart.

A Lufthansa-csoport összes légitársasága nyereséggel zárta az évet

A csoport légitársaságai 123 millió utast szállítottak 2023-ban, a bevétel 14,6 százalékkal, 35,4 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény pedig az előző évi mintegy duplájára, 1,67 milliárd euróra növekedett.

Mélyebben is megnézi az ITA Airways ügyét az Európai Bizottság

Átfogó vizsgálatot kezdeményezett az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete alapján az Európai Bizottság, mert korlátozhatja a piaci versenyt számos útvonal esetén, ha a Lufthansa felvásárolja az ITA Airwayst.

Összesen 80 737 MAX-ot és A220-ast rendelt a Lufthansa-csoport

A Lufthansa-csoport 40 Airbus A220-300-ast és 40 Boeing 737-8 MAX-ot rendelt, további 120 repülőgépre szóló opciós jogot szerzett.

Nem adja el, inkább fejleszti karbantartó cégét a Lufthansa

Beruházásokkal bővíti a Lufthansa Technik tevékenységét az anyavállalat, nemzetközi jelenlétét pedig akár akvizíciók útján is növeli, a korábban tervezett részleges eladás helyett.

Félmilliárd euróból fejleszti frankfurti légiáru-bázisát a Lufthansa Cargo

Átfogó korszerűsítési és építési projekt részeként közel 500 millió eurós befektetéssel fejleszti a Lufthansa Cargo a frankfurti repülőtér északi részén lévő bázisát.

Csúszik a TAP privatizációja a portugál kormány lemondása miatt

A 2024 tavaszára kitűzött választások után folytatódhat a TAP Air Portugal privatizációs folyamata, miután november elején lemondott az ország miniszterelnöke.

Olasz tulajdonosa lett a román Air Connect légitársaságnak

Az Aeroitalia csaknem teljesen felvásárolta a két ATR 72-essel rendelkező román regionális céget, eközben az ITA Airways bepanaszolta az Alitaliáéhoz hasonló neve és arculata miatt.

Szétbontják a Münchenben parkoló négy ex-Eurowings A330-ast

Szétbontják és újrahasznosítják azt a négy ex-Eurowings Airbus A330-200-ast, amely 2020 óta áll a müncheni repülőtér műszaki előterén.

Nyolcvan keskenytörzsű repülőgép rendelésére készül a Lufthansa-csoport

A repülőgépek fele 120-140 üléses Embraer E-jet vagy Airbus A220-as lenne az új City Airlines leánycégnek, további 40 Airbus A320neo vagy Boeing 737 MAX pedig a csoport egy vagy több légitársaságához csatlakozna.

Kezdődik a TAP Air Portugal privatizációja

A portugál kormány jóváhagyta a nemzeti légitársaság többségi tulajdonának eladását, amelyhez tőkeerős szakmai befektetőt keres, mindhárom nagy európai légitársasági csoport az érdeklődők között van.

Használt Airbus A350-esekkel újítja meg flottáját az Edelweiss

A svájci szabadidős légitársaság 2026 végére váltja le a meglévő öt Airbus A340-300-asát hat A350-900-assal, az első, korábban a LATAM-nál repülő példány 2025 nyarán érkezik a flottába.

Bemutatta új arculatát a Lufthansa szabadidős légitársasága

Szeptember 5-én megérkezett Frankfurtba a Discover Airlines első, az új festésmintát viselő repülőgépe, a Lufthansa-csoport szabadidős légitársasága Münchenből is kínál majd hosszútávú járatokat.

Különválasztja diszkont és szabadidős márkáit a Lufthansa-csoport

Discover Airlines néven folytatja a működést a Lufthansa-csoport hosszútávú járatokat is teljesítő szabadidős légitársasága, a Eurowings Discover, ezzel jobban elkülönül majd a testvérvállalattól.

Gond van a frankfurti reptér egyik futópályájára felvitt csúszásgátló bevonattal

Kevesebb mint egy nappal a karbantartás vége után újra le kellett zárni a frankfurti légikikötő északnyugati futópályáját, mert az új csúszásgátló bevonat tönkreteszi a repülőgépek gumiabroncsait.

Itt a bejelentés: megveszi a Lufthansa az ITA Airwayst

A híreknek megfelelően a Lufthansa 325 millió eurós tőkeemeléssel 41 százalékos részesedést szerez az olasz nemzeti légitársaságban, és később teljesen fel is vásárolhatja az ITA Airways-t.

Létrejöhetett a megállapodás az ITA Airways felvásárlásáról

A Lufthansa és az olasz kormány sajtóhírek szerint megegyezett arról, hogy a német légitársasági csoport megveszi az ITA Airways 40 százalékos részesedését, a bejelentés május 25-én várható.

Még négy használt A350-est szerzett a Lufthansa

További új generációs szélestörzsűekre csapott le a Lufthansa a használtpiacon, a négy ex-LATAM A350-es közül kettő a világjárvány előtt a Qatar Airwaysnek is repült egy ideig.

Nem sikerült határidőn belül megegyezni az ITA Airways eladásáról

Május 12-ig meghosszabbította az olasz államkincstár és a Lufthansa az ITA Airways eladásáról szóló kizárólagos tárgyalásokat, miután április 24-ig nem sikerült megállapodniuk.

Tíz Dreamlinert állít forgalomba az Austrian Airlines

Az osztrák légitársaság tíz Boeing 787-9-essel váltja le öregedő 767-eseit és 777-eseit a következő öt évben, az első példány már jövőre megérkezik.

Egy lépéssel közelebb az ITA Airways felvásárlásához a Lufthansa

Az olasz légitársaság igazgatótanácsa jóváhagyta a német légitársasági csoporttal közös üzleti tervet, de a Lufthansa vezérigazgatója kijelentette, hogy a vételárnak tükröznie kell az ITA Airways veszteségét.

City Airlines néven érkezik a Lufthansa-csoport új légitársasága

Az idei év közepén, müncheni központtal indítja el legújabb regionális légitársaságát a német vállalat.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.
Hirdetés
Translate »