Címlap Címkék Air France-KLM

Címke: Air France-KLM

Felbontotta cargo-partnerségét az Air France-KLM és a CMA CGM

A szigorú szabályozási környezet miatt megszünteti légiáru-szállítási együttműködését az Air France-KLM és a CMA CGM, utóbbi továbbra is a légitársasági csoport egyik fő részvényese marad, viszont visszalép annak igazgatótanácsából.

Az Air France-KLM volt a világ legnagyobb SAF-felhasználója tavaly

Az Air France-KLM-csoport használta fel tavaly a legtöbb fenntartható repülőgép-üzemanyagot (SAF), 80 ezer tonnát, és már dolgozik azon, hogy a következő évekre elegendő mennyiséget vásárolhasson.

Összekapcsolta törzsutas-programjait az Air France-KLM és az Etihad

A Flying Blue és az Etihad Guest hűségprogram tagjai bármelyik légitársasággal repülve mérföldeket gyűjthetnek és válthatnak be.

Jóváhagyta a bíróság a SAS felvásárlási megállapodását

A csődvédelemben működő Scandinavian Airlines zöld utat kapott a Castlelake, az Air France-KLM, a Lind Invest és a dán kormány konzorciumával kötendő szerződéshez.

Csúszik a TAP privatizációja a portugál kormány lemondása miatt

A 2024 tavaszára kitűzött választások után folytatódhat a TAP Air Portugal privatizációs folyamata, miután november elején lemondott az ország miniszterelnöke.

Tulajdonrészt szerez az Air France-KLM a Scandinavian Airlines-ban

Az Air France-KLM, a Castlelake, a Lind Invest és a dán állam konzorciuma lesz a jelenleg csődvédelemben működő Scandinavian Airlines tulajdonosa, a légitársaság a Star Alliance-ből átlép a Skyteam légiszövetségbe.

Kezdődik a TAP Air Portugal privatizációja

A portugál kormány jóváhagyta a nemzeti légitársaság többségi tulajdonának eladását, amelyhez tőkeerős szakmai befektetőt keres, mindhárom nagy európai légitársasági csoport az érdeklődők között van.

Ötven Airbus A350-est rendel az Air France-KLM

A francia-holland légitársaság bejelentette, hogy 50 Airbus A350-900 és A350-1000 repülőgépet szerez be, amelyek 2026 és 2030 között érkeznek a flottába.

Bővíti együttműködését az Air France-KLM és az Etihad Airways

Jelentősen kibővíti már meglévő codeshare és interline megállapodását az Air France-KLM-csoport és az Etihad Airways, valamint a törzsutasprogramok és a karbantartás területén is együttműködnek.

Elindult az Air France-KLM és a CMA CGM partnersége

A hatóságok jóváhagyását követően megkezdte stratégiai együttműködését a légitársasági csoport és a szállítmányozási vállalat.

Nyereséges lett és visszafizeti állami kölcsöneit az Air France-KLM

Erős év végi teljesítménye révén profittal zárta 2022-t a cégcsoport, tervei szerint tavasszal visszafizeti a francia és holland államtól a járvány idején felvett hitelt.

Reptéri résidői miatt érdeklődnek a csődbe ment Flybe iránt

A Lufthansa és az Air France-KLM is megvenné a leállt brit regionális légitársaságot, hogy megszerezzék a londoni és amszterdami nagy reptereken birtokolt résidőit.

Négy A350F váltja a KLM Cargo és a Martinair 747F áruszállítóit

További négy Airbus A350F-et rendelt az Air France-KLM, az új generációs áruszállítókat a Martinair leányvállalat üzemelteti majd a KLM Cargo számára, az Air France pedig még hármat kér az utasszállító változatból.

Megtorpant az ITA Airways privatizációja

Újraindul a verseny az olasz nemzeti légitársaság kérői között, az új kormány célja, hogy pénzügyi befektető helyett inkább egy tőkeerős szakmai vevő irányítsa a céget.

Fenntartható repülőgép-üzemanyagra kötött szerződést az Air France-KLM

A légitársasági csoport 2030-ra kerozinigényének 10 százalékát fenntartható üzemanyaggal elégíti ki, e célból leszerződött a Neste és DG Fuels vállalatokkal összesen 1,6 millió tonnára.

A Certares vezette konzorciummal folytatja a tárgyalásokat az ITA Airways eladásáról az olasz kormány

A Lufthansa-MSC páros helyett az amerikai magántőkealap, az Air France-KLM és a Delta Air Lines konzorciumával folytatják a tárgyalásokat.

Jobb ajánlatokat vár az ITA Airwaysre az olasz kormány

Nem tartja elégségesnek a felvásárlásra eddig beérkezett ajánlatokat a kabinet, de a miniszterelnök még a választások előtt lezárná az eladást.

Megengedőbb kibocsátási szabályokért lobbiznak a légitársaságok

Nyilvánosan a klímacélok támogatásáról beszélnek az európai légitársaságok, de hírek szerint a háttérben például az Air France-KLM és az IAG is lazább előírásokért lobbizik.

Környezetvédők bíróság elé vinnék fenntarthatósági kampánya miatt a KLM-et

Egy holland környezetvédő csoport szerint a cég reklámjai félrevezetik a fogyasztókat azzal, hogy zöldnek és fenntarthatónak tüntetik fel a repülést.

A Lufthansa és az Air France-KLM is megvenné az olasz nemzeti légitársaságot

Két nagy légitársasági csoport is ajánlatot tett hírek szerint az ITA Airways megvásárlására, a Lufthansa csak kisebb szeletet birtokolna az MSC holding társaként.

Együttműködésbe kezd az Air France-KLM és a CMA CGM logisztikai cég

Legalább tíz éves légiáru-szállítási partnerségről írt alá megállapodást a két vállalat, francia logisztikai óriás 9 százalékos részesedést szerez a francia-holland légitársasági csoportban.

Járattörlésekkel előzné meg a munkaerőhiány miatti összeomlást Amszterdam reptere

Hétvégi járatok törlésére szólította fel a Schiphol a légitársaságokat, hogy megelőzzék a kevés dolgozó miatt várható tumultust és a múlt heti súlyos forgalmi zavar megismétlődését, budapesti járatok is érintettek.

Sokat javult az európai hálózatosok anyagi helyzete tavaly

A fellendülő utasforgalomnak és a költségcsökkentéseknek köszönhetően 2021-ben sokat javult az európai hálózatos légitársaságok anyagi helyzete, de még mindig milliárdos veszteségek keletkeztek a járvány miatt.

Járattörlések, költségnövekedés, ellátási nehézségek várhatók a légtérzár miatt

Egyelőre az EU és Kanada, valamint több kisebb európai állam tiltotta ki az orosz repülőgépeket a légteréből, de már ennek is jelentős hatása van a járvány hatásaiból éppen felépülni kezdő légiközlekedésre.

Újraindítja Nantes és Budapest közötti járatait is a Transavia France

Az Air France-KLM csoporthoz tartozó diszkont légitársaság ismét megnyitja Nantes és Budapest közötti útvonalát.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Production trainer (gyakorlati oktató)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Raktáros, raktárvezető

BASe Airlines Zrt.

Ops asszisztens, diszpécser

TrustAir Aviation Kft.

Biztonságtechnikai hibaelhárító

Budapest Airport Zrt.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Elektrikus hibaelhárító

Budapest Airport Zrt.

Repülőtéri rendszerek specialista

Budapest Airport Zrt.

Repüléstájékoztató

HungaroControl Zrt.

Repülőgép szerelő / műszerész

Aeroplex of Central Europe Kft.

Hulladékgazdálkodási koordinátor

Budapest Airport Zrt.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Légiforgalmi irányító

HungaroControl Zrt.

IT projekt asszisztens

Budapest Airport Zrt.

IT Project koordinátor

Budapest Airport Zrt.
Hirdetés
Translate »