Címlap Címkék Emirates

Címke: Emirates

Nem szállít tranzitutasokat szombat hajnalig az Emirates

Csak a Dubajba tartó utasok vagy onnan elutazók számára teszi lehetővé az utasfelvételt járataira az Emirates szombat kora reggelig, így a városban átszállók nem tudnak elutazni a pénteki járatokkal.

Esőzés miatt nagy fennakadások vannak a dubaji repülőtéren

Víz árasztotta el a Dubaji Nemzetközi Repülőtér forgalmi előterét és gurulóútjait a szokatlanul nagy mennyiségű csapadék miatt, budapesti járatok is érintettek.

Földi kiszolgáló jármű ütközött az Emirates A380-asának Moszkvában

A Domogyedovo reptéren jármű ütközött az óriásgépnek földi kiszolgálás közben, az A380-as a főfutóművek mögötti részen megrongálódott, a Dubajba visszainduló járatot törölték.

Újabb késés várható a Boeing 777X és 737 MAX 10 tanúsításánál

Két fontos ügyfél nyilatkozata szerint a 777-9 forgalomba állítása 2026-ra, a 737-10-esé 2027-re csúszhat, az amerikai hatóság újabb légialkalmassági direktíva kiadására készül a 737 MAX-ra, a Boeing ellen tanúskodó volt minőségellenőr pedig a napokban valószínűleg öngyilkos lett.

Tavaly 77 millió menüt szolgált fel járatain az Emirates

Napi 490 járatán 215 ezer adag ételt oszt ki utasainak az Emirates, a légitársaság dubaji catering-központjában és más országokban működő partnerkonyháiban összesen 1400 szakács dolgozik.

Különleges anyagból készül az Emirates új fedélzeti pihenőöltözete

Bükkfák rostjaiból származó modál szövetből készül az Emirates Business Class utasainak adott többfunkciós ruha, amely a cég szerint környezetbarát, kényelmes és tartós.

Ötezer légiutas-kísérőt vesz fel az Emirates

A dubaji légitársaság a növekvő szélestörzsű flottájához tervezi a létszámbővítést 2024-ben, mások mellett Magyarországon is toboroz majd.

Visszatér az osztrák fővárosba az Emirates A380-asa

Február 21-től a téli menetrend végéig újra a kétszintes óriásgépével repüli az EK127/128-as járatokat a dubaji légitársaság.

Egyik A380-asával folytatta a fenntartható üzemanyag tesztelését az Emirates

Bemutatórepülést hajtott végre az Emirates egyik óriás Airbusával, amelynek egyik hajtóművében kizárólag fenntartható üzemanyagot (SAF) használt.

Mégis rendelt további A350-eseket az Emirates

A Dubaji Légiszalon szakmai része után egyezett meg az Airbus és az Emirates, hogy a légitársaság még 15 darab A350-900-ast rendel.

Repülőgépei kabinjának anyagaiból készít különleges kollekciót az Emirates

A légitársaság átalakított A380-asainak és Boeing 777-eseinek belső anyagaiból születnek használati tárgyak, a bevételt jótékony célokra fordítják.

Az Ethiopian A350-esekre szóló szándéknyilatkozatával zárult a Dubai Airshow

A Boeing jelentős fölényét hozta a Dubai Airshow kereskedelmi része, az Emirates és Turkish megrendeléseit nem sikerült véglegesítenie az európai gyártónak, de az etióp légitársaság végül még aláírt egy szándéknyilatkozatot 11 A350-900-asra.

Hatalmas mennyiségben vesz repülőgépekbe üléseket az Emirates

A dubaji légitársaság a Safrantól vásárol székeket, valamint szerviz szolgáltatást új és meglévő repülőgépeihez.

A dubaji légiszalon második napján is a Boeing adott el több gépet

A Dubai Airshow második napján nagy 787-es és 737 MAX megállapodást jelentett be az Ethiopian Airlines, a Turkish Airbus-rendelését egyelőre nem sikerült véglegesíteni, az Emirates vezére kritizálta az A350-1000-es hajtóművét.

Óriási műszaki bázist hoz létre az Emirates

Az Emirates 950 millió dolláros beruházással, 1 millió négyzetméteres területen ultramodern műszaki komplexumot épít a Dubai World Central (DWC) repülőtéren.

Nagy Boeing-rendelésekkel indult a Dubai Airshow

Az Emirates további 90 példányt rendelt a tanúsítás előtt álló 777X típusváltozataiból, a Flydubai Dreamliner üzemeltető lesz, a Sun Express még több 737 MAX-ot kér, az Air Baltic újabb 30 A220-asra szerződött.

Ez a világ tíz leghosszabb utasszállító légijárata

Jelenleg a Szingapúr–New York útvonalon lehet távolság és idő tekintetében is a leghosszabban repülni közbenső leszállás nélkül, de 2025-ben a Qantas Project Sunrise járatai ezt is felülmúlják majd.

Azonosítatlan repülő tárggyal ütközött az Emirates A380-asa

A megsérült orrsegédszárnyat cserélni kellett, a nyomok nem madárütközésre utalnak.

További útvonalakon lesz elérhető az Emirates prémium turista osztálya

Az egy évvel ezelőtti bevezetés óta több mint 160 ezren utaztak az Emirates prémium turista osztályán, amely jelenleg 11 város között érhető el, de ősszel 13-ra bővül a lista.

Előre kiválasztható fedélzeti menüvel csökkenti a pazarlást az Emirates

Az utasok akár már a repülés előtt két héttel, de legkésőbb 24 órával kiválaszthatják, hogy milyen meleg főételt szeretnének, a szolgáltatást július 25-től tesztelik egyes útvonalakon az üzleti osztályon.

Regionális charterjáratokat indít az Emirates

A dubaji légitársaság Embraer Phenom 100 típusú üzleti repülőgépeivel indít igény szerinti szolgáltatást a régióban az Al Maktoum nemzetközi repülőtérről.

Nagy mennyiségű műanyagot reciklál új programjában az Emirates

Júniustól zárt körfolyamatú újrahasznosítást vezet be az Emirates, a programban több millió műanyag tálcát, edényt, tálalót és tányért hasznosítanak újra, amelyekből ismét étkeztetési eszközök készülnek.

Nagy megrendelésre készül az Emirates

További 100-150 szélestörzsű repülőgép beszerzését tervezi a dubaji légitársaság, hogy pótolja kivonandó A380-asait és Boeing 777-eseit.

Megszünteti a papír beszállókártyákat Dubajban az Emirates

Szükség esetén azért ki is nyomtatják a dokumentumot, nem kell aggódni, ha lemerül a mobilkészülék.

Történetének legnagyobb nyereségét érte el az Emirates

Az Emirates vállalatcsoport 3 milliárd USA-dollárnyi nyereséget jelentett a március 31-én zárult 2022-es pénzügyi évére, amely új nyereség- és árbevételi rekord a cég történetében.
Hirdetés
Translate »