Címlap Címkék Boeing

Címke: Boeing

A Boeing amerikai repülőgépgyártóval kapcsolatos híreink

Újabb minőségi aggályok merültek fel a Boeing háza táján

A 787-esek és 777-esek gyártásánál történt hibákat jelentett az amerikai hatóságnak a Boeing egy alkalmazottja, a cég visszautasította a vádakat, de az FAA vizsgálatot indított.

Az Airbus nőtt, a Boeing nagyot zuhant az első negyedévben

Az idei első három hónapban a Boeing 83 kereskedelmi repülőgépet adott át, míg az Airbus 142-t, és az értékesítésben is az európai cég teljesített jobban.

Belebukott a botrányokba a Boeing három legfontosabb vezetője

Dave Calhoun vezérigazgató az év végével lemond posztjáról, a kereskedelmi repülőgépek üzletágának vezetőjét, Stan Dealt pedig azonnali hatállyal Stephanie Pope váltja, és távozik az igazgatótanács elnöke is.

Még egy 777F áruszállítót rendelt a Silk Way West

Egy hatodik példánnyal egészítette ki 2021-ben megkötött, öt Boeing 777F-re szóló szerződését az azeri áruszállító légitársaság.

Banális hiba okozhatta az 50 ember sérülésével járó Dreamliner-balesetet

Figyelmeztetést adott ki a Boeing, mert a 787-esek pilótaülését mozgató egyik gombot akaratlanul bekapcsolhatják, hírek szerint a LATAM múlt heti járatán az idézhette elő a hirtelen süllyedést, hogy egy légiutas-kísérő véletlenül megnyomta, így a szék az egyik pilótát a szarvkormánynak szorította.

Újabb késés várható a Boeing 777X és 737 MAX 10 tanúsításánál

Két fontos ügyfél nyilatkozata szerint a 777-9 forgalomba állítása 2026-ra, a 737-10-esé 2027-re csúszhat, az amerikai hatóság újabb légialkalmassági direktíva kiadására készül a 737 MAX-ra, a Boeing ellen tanúskodó volt minőségellenőr pedig a napokban valószínűleg öngyilkos lett.

Nyolc Boeing 777-9-est rendelt az Ethiopian Airlines

Az etióp nemzeti légitársaság nyolc Boeing 777-9-es kötelező érvényű megrendeléséről és további 12 darabra szóló opcióról állapodott meg az amerikai gyártóval.

Hiányosságokat tárt fel a hatóság a Boeing és a Spirit minőségellenőrzésében

A Szövetségi Légügyi Hivatal az Alaska 737-esének januári balesete kapcsán folytatott ellenőrzése során több olyan esetet is dokumentált, amikor a Boeing és beszállítója, a Spirit Aerosystems vélhetően nem tartották be a minőségellenőrzési követelményeket.

Nagybevásárlást tartott az American Airlines

Az American Airlines 85 Airbus A321neót és 85 Boeing 737-10-est (MAX 10) rendelt, 30 gépre szóló korábbi rendelését konvertálta a MAX legnagyobb változatára, emellett 90 Embraer E175-öst is vásárol.

Felvásárolná legnagyobb beszállítóját a Boeing

Megerősítették az érintettek, hogy tárgyalásokat folytat a Boeing a Spirit Aerosystems felvásárlásáról, a cég az Airbus számára is készít szerkezeti elemeket.

Lecserélte a 737-es program vezetőjét a Boeing

Az amerikai gyártó azonnali hatállyal menesztette a 737-es program vezetőjét, aki a Rentonban működő üzem felsővezetői szerepét is ellátta.

A Boeing gyárában felejtették ki az Alaska 737 MAX rögzítőcsavarjait

Már az átadáskor hiányoztak a vészkijáratot lezáró elemet rögzítő biztosítócsavarok a januári balesetben érintett 737 MAX 9-esről, és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság bizonyítékai szerint ezeket a Boeing gyárában felejtették el visszahelyezni.

Pontatlan furatok miatt csúszhat több 737 MAX átadása

Ötven, átadásra váró Boeing 737 MAX-on kell javításokat végrehajtania a gyártónak, az egyik beszállító által nem megfelelően kialakított rögzítőfuratok miatt.

A biztonság és a minőség lesz a Boeing idei fókuszában a pénzügyi célok helyett

A tavaly 2,2 milliárd dolláros veszteséget termelő amerikai gyártó nem tűz ki célokat a 2024-es átadásokra és a gazdasági teljesítményre, ehelyett a minőség javítására összpontosít.

Még tovább csúszik a Boeing 737 MAX 7 és 10 tanúsítása

Az Alaska Airlines MAX 9-esének balesete kapcsán a típus gyártósorán feltárt újabb minőségi problémák következményeként további jelentős csúszást szenvedhet a legkisebb és legnagyobb változat forgalomba állítása.

Újra repülhetnek a 737 MAX 9-esek, de a Boeing nem növelheti a gyártási rátát

A Boeing rentoni gyárában maradhatott el a négy biztosítócsavar elhelyezése, amely miatt az Alaska Airlines gépe repülés közben elhagyta az egyik nem használt vészkijáratát lezáró elemet.

Javasolja a Boeing 737-900ER-ek ellenőrzését is az FAA

Az amerikai légügyi hatóság a korábbi generációs Boeing 737-900ER üzemeltetőknek is azt ajánlja, hogy hajtsanak végre vizuális ellenőrzést a deaktivált vészkijárattal rendelkező gépeken.

Százötven Boeing 737 MAX-ot rendelt az indiai Akasa Air

A Wings India légi szalonon az indiai diszkont légitársaság, az Akasa Air 150 Boeing 737 MAX repülőgépet rendelt.

Megerősíti a 737 MAX-ok minőségellenőrzését a Boeing

A 737-esek törzseit készítő Spirit Aerosystems folyamatainak további 50 pontján vezet be plusz kontrollt a Boeing, az érintett 171 MAX 9-es repülési tilalma tovább tarthat, az Alaska-baleset miatt pedig elhúzódhat a típus kínai átadásainak újraindulása.

Vizsgálatot indított az Alaska 737-esének ügyében az FAA

Soha nem szabad megismétlődnie az Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9-es repülőgépével történt eseménynek, közölte az USA Szövetségi Légügyi Hivatala, és vizsgálatot indított a gyártóval szemben.

Az Airbus 2023-ban is mindenben lekörözte a Boeinget

A két legnagyobb gyártó közül az európai 735, az amerikai 528 kereskedelmi repülőgépet adott át tavaly, előbbi 2094, utóbbi pedig 1576 példánnyal növelte megrendelésállományát, nettóban számolva.

Megkezdte egy újfajta szárny tesztelésére szolgáló repülőgép átalakítását a Boeing

Az X-66 technológiademonstrátor egy MD-90-esen alapul, amellyel a NASA-val együttműködésben a nagy üzemanyag-hatékonyságot ígérő koncepciót tesztelik majd.

Meglazult csavarokat találtak a United és az Alaska több MAX 9-esén

A United Airlines és az Alaska Airlines számos Boeing 737 MAX 9-es repülőgépén meglazult csavarokat találtak a vészkijáratokat lezáró elemnél.

Meglazult csavarokra figyelmezteti a MAX-üzemeltetőket az FAA

Át kell vizsgálni a Boeing 737 MAX repülőgépek oldalkormányait mozgató mechanikát.

További szélestörzsűekkel bővítenek a dél-amerikai légitársaságok

A LATAM öt Boeing 787 Dreamliner, az Azul pedig négy Airbus A330-900neo megrendelését jelentette be.

Építs karriert a Lufthansa Technik Budapestnél!

A vállalat egyedülálló, repülőgép-szerelői (CAT-A) karrierlehetőséget kínál pályakezdőknek és pályaváltóknak, amellyel elsajátíthatják a szakma fortélyait, egészen az alapoktól.
Hirdetés
Translate »