Címlap Címkék Lufthansa

Címke: Lufthansa

A Lufthansa A321neo gépeivel repül Debrecenbe péntekenként és hétfőnként

Nagyobb befogadóképességű repülőgépeket közlekedtet Debrecen és München között a német légitársaság a hétfői és pénteki napokon a városban épülő autógyár kapcsán a BMW a Lufthansa közötti megállapodás értelmében.

Új látogatóközpontot épít a Lufthansa a frankfurti reptéren

A 2026 tavaszára elkészülő létesítményben korábban sosem kiállított emléktárgyak láthatók majd, valamint egy Junkers Ju-52-es és egy Lockheed Constellation repülőgép is helyet kap benne.

Újabb vállalásokat vár az ITA felvásárlásának jóváhagyásához az EU

A versenyhatóságként eljáró Európai Bizottság hétfői közlése szerint magasabb repülőjegy-árakhoz vezethet és sértheti a piaci versenyt a Lufthansa-csoport kisebbségi részesedésvásárlása az olasz ITA Airwaysben.

Sztrájkolnak a Lufthansa légiutas-kísérői kedden és szerdán

Március 12-re Frankfurtban, március 13-ra pedig Münchenben szólította fel munkabeszüntetésre a német légitársaság légiutas-kísérőit az UFO szakszervezet, az egy-egy napon minden budapesti járatát törölte a Lufthansa.

A Lufthansa-csoport összes légitársasága nyereséggel zárta az évet

A csoport légitársaságai 123 millió utast szállítottak 2023-ban, a bevétel 14,6 százalékkal, 35,4 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény pedig az előző évi mintegy duplájára, 1,67 milliárd euróra növekedett.

Újabb sztrájk jön a Lufthansánál

Ismét munkabeszüntetés bénítja meg a német légitársaság forgalmát, a Verdi szakszervezet szerda estétől szombat reggelig hívta sztrájkra tagjait, emiatt budapesti járatokat is töröltek.

Újabb sztrájk a Lufthansánál, törölték az összes keddi budapesti járatot

Február 19-én este 8 órától 21-én reggel 7:10-ig újabb sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében, a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik majd.

Összes szerdai budapesti járatát törölte a Lufthansa

Figyelmeztető sztrájkot hirdetett a Verdi szakszervezet a Lufthansa földi kiszolgálói körében február 7-én és 8-án, a német légitársaság járatainak csak 10-20 százaléka közlekedik szerdán.

Százötven keskenytörzsű gépét szereli fel internettel a Lufthansa-csoport

A meglévőkön felül a Lufthansa, a Swiss és az Austrian további 150 rövid- és közepes hatótávú repülőgépén lesz elérhető az eddiginél nagyobb sávszélességű internet.

Mélyebben is megnézi az ITA Airways ügyét az Európai Bizottság

Átfogó vizsgálatot kezdeményezett az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete alapján az Európai Bizottság, mert korlátozhatja a piaci versenyt számos útvonal esetén, ha a Lufthansa felvásárolja az ITA Airwayst.

A Pratt & Whitney hajtóművek hibái miatt ritkítja járatait a Lufthansa tavasszal

Hajtóműproblémák következtében felmerült karbantartási igények miatt járatokat töröl tavaszi menetrendjéből a Lufthansa.

Folytatódnak a járattörlések Frankfurtban a téli körülmények miatt

Csütörtökön további Frankfurt és Budapest közötti járatait törölte a Lufthansa a legnagyobb németországi repülőtér működését akadályozó intenzív havazás miatt.

Budapesti járatokat is töröltek a németországi időjárás miatt

Erős havazás és ónos eső ígérkezik a frankfurti és müncheni reptéren január 17-én és 18-án, a várható fennakadások miatt a Lufthansa ritkította menetrendjét, négy-négy budapesti érkező és induló járatot is töröltek szerdán.

Repedést találtak a Lufthansa két áruszállítóvá alakított A321-esén

Az átépítés miatt megerősített farokrészben jelentkezett egyetlen kis repedés, emiatt a négyből két példányt ideiglenesen leállított a cég, az utasszállító változatokat nem érinti a gond.

Összesen 80 737 MAX-ot és A220-ast rendelt a Lufthansa-csoport

A Lufthansa-csoport 40 Airbus A220-300-ast és 40 Boeing 737-8 MAX-ot rendelt, további 120 repülőgépre szóló opciós jogot szerzett.

Elérhetőbbé teszi a fedélzeti internetet a Lufthansa

Ingyenes lesz az üzenetküldő appok használata, a nagyobb igényeket kielégítő tarifacsomagok árát pedig megfelezi a német légitársaság a rövid és közepes távú járatain 2024. január közepétől.

Los Angelesbe és Bangkokba is visszatér a Lufthansa A380-asa

Elindult október 26-án a Los Angeles-i útvonalon, 28-tól pedig Bangkokba is repül Airbus A380-asaival Münchenből a német légitársaság.

Jövő nyáron indul a Lufthansa új ráhordó légitársasága

A City Airlines 2024 nyarán, Airbus A319-esekkel kezdi meg működését, a pilóták és légiutas-kísérők toborzása novemberben indul, most pedig bemutatták az arculatát is.

Nyolcvan keskenytörzsű repülőgép rendelésére készül a Lufthansa-csoport

A repülőgépek fele 120-140 üléses Embraer E-jet vagy Airbus A220-as lenne az új City Airlines leánycégnek, további 40 Airbus A320neo vagy Boeing 737 MAX pedig a csoport egy vagy több légitársaságához csatlakozna.

Felújítja 38 régebbi A320-asa fedélzetét a Lufthansa

Nagyobb fej feletti tárolókkal és új, vékony támlás ülésekkel szereli fel 38 régebbi hajtóműves Airbus A320ceo gépét a Lufthansa, befogadóképességük 12 üléssel 180-ra bővül.

Új üzleti osztályt kapnak és tovább szolgálhatnak a Lufthansa A380-asai

Legalább az évtized végéig megtarthatja az ismét forgalomba állított Airbus-óriásgépeit a Lufthansa, miután hamarosan átépítik a business class kabinrészüket, és kiderült az is, mely célállomásokra repülnek jövő nyáron.

Maradék két A380-asát is újra forgalomba állítja a Lufthansa

A hetedik és nyolcadik példány a többihez hasonlóan Münchenbe kerül, és 2024-2025-től szállít majd ismét utasokat.

Népszerűek a Lufthansa újra forgalomba állított A380-asai

Nagyon nagy töltöttséggel és megbízhatóan üzemelnek a Lufthansa ismét üzembe vett Airbus-óriásgépei a cég nyilatkozata szerint.

Immár két útvonalon repülnek újra a Lufthansa A380-as óriásgépei

Július 4-én repült először újra Airbus A380-assal a Lufthansa München és New York-JFK között, a bostonival együtt így már két útvonalon közlekednek a német légitársaság óriásgépei, a napokban visszatért a karbantartásról a harmadik példány is.

Gond van a frankfurti reptér egyik futópályájára felvitt csúszásgátló bevonattal

Kevesebb mint egy nappal a karbantartás vége után újra le kellett zárni a frankfurti légikikötő északnyugati futópályáját, mert az új csúszásgátló bevonat tönkreteszi a repülőgépek gumiabroncsait.
Hirdetés
Translate »