Címlap Címkék Felvásárlás

Címke: felvásárlás

Az EU néhány feltétellel engedélyezte a Korean és az Asiana egyesülését

Az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta Korean Air és az Asiana Airlines házasságát, ha megválnak az Asiana cargo-üzletágától, és lemondanak egyes repülési jogokról.

A Budapest Airport 80 százalékát veheti meg az állam

A Liszt Ferenc repteret üzemeltető vállalat 80 százalékát venné meg a magyar állam, feltehetően 774 milliárd forintért, 20 százalék kerülne a francia Vinci Airports-hoz, a katari befektető pedig később lépne be.

Többséget szerzett az athéni reptérben az AviAlliance

A Budapest Airportot is irányító, németországi székhelyű vállalat tíz százalékkal 50 százalék fölé növelte tulajdonrészét a görög főváros légikikötőjét üzemeltető cégben.

Újabb engedélyt kapott a Korean és az Asiana egyesülése

A japán versenyhatóság jóváhagyta a Korean Air és az Asiana Airlines egyesülését, miután lemondtak reptéri résidőkről, valamint megválnak az Asiana cargo-üzletágától, az ügylet véglegesítéséhez még az EU és az USA áldása is szükséges.

Az Air Europa felvásárlását is megvizsgálja az Európai Bizottság

Részletes versenyjogi vizsgálatot indított az Európai Bizottság az Air Europa spanyol légitársaság Iberiát és Vuelinget is irányító IAG-csoport által tervezett megvétele ügyében.

Mélyebben is megnézi az ITA Airways ügyét az Európai Bizottság

Átfogó vizsgálatot kezdeményezett az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete alapján az Európai Bizottság, mert korlátozhatja a piaci versenyt számos útvonal esetén, ha a Lufthansa felvásárolja az ITA Airwayst.

Elkaszálta a bíróság a Jetblue és a Spirit házasságát

A szövetségi bíróság az USA igazságügyi minisztériumának igazat adva blokkolta, hogy a Jetblue Airways megvegye a Spirit Airlinest.

Tavasszal szerződhet a Budapest Airport visszavételéről a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint 2024 tavaszán köthetik meg a Liszt Ferenc reptér megvételéről szóló egyezséget.

Megkapta a hatóság jóváhagyását a Widerøe felvásárlására a Norwegian

A Norvég Versenyhivatal a korábbi aggályok ellenére megadta az engedélyt a Norwegian részére, hogy megvegye a Widerøe légitársaságot.

Jóváhagyta a Budapest Airport adásvételét az Európai Bizottság

Nem látja akadályát versenyjogi hatóságként az Európai Bizottság, hogy a magyar állami Corvinus befektetési társaság és a francia Vinci Airports megvegye a Budapest Airportot, az ügylet elakadásáról szóló sajtóhíreket cáfolta a minisztérium.

Katar mégis szerepet kaphat Ferihegy fejlesztésében

A Budapest Airport átvétele a jövő évre csúszhat, de azt követően a katari állami befektetőcéget is bevonná a magyar kormány, és megvalósítaná a régóta tervezett harmadik terminált a Liszt Ferenc reptéren.

Felvásárolja a Hawaiiant az Alaska Airlines

Az Alaska Airlines 1,9 milliárd dollár értékű tranzakció részeként megveszi a Hawaiian Airlinest, az egyesült légitársaság az ötödik legnagyobb lesz az USA-ban, de mindkét márka megmarad.

Nem adja el, inkább fejleszti karbantartó cégét a Lufthansa

Beruházásokkal bővíti a Lufthansa Technik tevékenységét az anyavállalat, nemzetközi jelenlétét pedig akár akvizíciók útján is növeli, a korábban tervezett részleges eladás helyett.

Tényleg francia részvétellel vásárolja meg az állam a Budapest Airportot

Az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent közlés szerint a francia Vinci Airports vállalattal közösen veszi meg a magyar állam a Budapest Airportot, a repteret eddig irányító, kanadai tulajdonú AviAlliance pedig egy másik hirdetmény szerint az athéni reptér teljes irányítását szerzi meg.

Francia és szaúdi tulajdonba került London-Heathrow negyede

A spanyol Ferrovial 3 milliárd dollár értékű tranzakció részeként eladja a londoni Heathrow repülőtér üzemeltetőjében lévő 25 százalékos részesedését a francia Ardian tőkealapnak és a szaúdi állami befektetőcégnek.

Cáfolja a minisztérium, hogy december 1-ig fizetni kellene a reptér visszavásárlásáért

Megalapozatlannak és hamisnak nevezte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a magyar sajtóban vasárnap megjelenteket, miszerint december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak.

Jóváhagyta a bíróság a SAS felvásárlási megállapodását

A csődvédelemben működő Scandinavian Airlines zöld utat kapott a Castlelake, az Air France-KLM, a Lind Invest és a dán kormány konzorciumával kötendő szerződéshez.

Blokkolná a Widerøe és a Norwegian házasságát a versenyhatóság

A norvég hivatal szerint kevesebb járatot és drágább repülőjegyeket eredményezne, ha a Norwegian felvásárolná a Widerøe-t, a diszkont cég szerint azonban az ügylet illeszkedik az európai konszolidációs trendekbe.

Csúszik a TAP privatizációja a portugál kormány lemondása miatt

A 2024 tavaszára kitűzött választások után folytatódhat a TAP Air Portugal privatizációs folyamata, miután november elején lemondott az ország miniszterelnöke.

Lezárult az Air Serbia állami visszavásárlása

Visszavásárolta a szerb állam az Air Serbia összes részvényét az Etihad Airwaystől, így hétfőtől a szerb légitársaság 100 százaléka az állam tulajdonában van.

Olasz tulajdonosa lett a román Air Connect légitársaságnak

Az Aeroitalia csaknem teljesen felvásárolta a két ATR 72-essel rendelkező román regionális céget, eközben az ITA Airways bepanaszolta az Alitaliáéhoz hasonló neve és arculata miatt.

Megválik áruszállító üzletágától az Asiana Airlines

Cargo-divíziója értékesítéséről döntött az Asiana Airlines, hogy ezzel tegye lehetővé a Korean Airrel történő fúzió európai versenyhatósági jóváhagyását.

Mégsem veszi meg az Alliance légitársaságot a Qantas

A versenyhatóságok aggályai miatt a Qantas nem vásárolja fel az ausztrál Alliance Aviation regionális légitársaságot, de partnerségük megmarad.

Tulajdonrészt szerez az Air France-KLM a Scandinavian Airlines-ban

Az Air France-KLM, a Castlelake, a Lind Invest és a dán állam konzorciuma lesz a jelenleg csődvédelemben működő Scandinavian Airlines tulajdonosa, a légitársaság a Star Alliance-ből átlép a Skyteam légiszövetségbe.

Kezdődik a TAP Air Portugal privatizációja

A portugál kormány jóváhagyta a nemzeti légitársaság többségi tulajdonának eladását, amelyhez tőkeerős szakmai befektetőt keres, mindhárom nagy európai légitársasági csoport az érdeklődők között van.
Hirdetés
Translate »