Címlap Címkék Kína

Címke: Kína

Augusztustól repül Sencsen és Budapest között a Hainan Airlines

A légitársaság heti két alkalommal közlekedik majd a magyar főváros és a Hongkong melletti nagyváros között Boeing 787-eseivel.

Újraindította Hszian és Budapest közötti járatát a Shanghai Airlines

A China Eastern csoporthoz tartozó légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépe június 29-én, szombaton délután érkezett meg Senhszi tartomány székhelyéről a magyar fővárosba.

Megérkezett Kantonból Budapestre a China Southern első járata

Június 27-én, csütörtökön reggel köszöntötték a China Southern Airlines első Kanton–Budapest járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Megérkezett az SF Airlines első járata Ecsouból Budapestre

A kínai áruszállító légitársaság Boeing 747-400F repülőgépe hétfőn korán reggel először érkezett a Hupej (Hubei) tartomány keleti részén fekvő városból Ferihegyre.

Az Airbus is aggódhat az EU és Kína közötti kereskedelmi feszültség miatt

Az európai repülőgépgyártó tevékenységére negatív hatással lehet, hogy az EU az Egyesült Államokat követve megemeli a vámot a kínai elektromos járművekre.

Akár Boeing 747-essel is járhat Budapestre az SF Airlines cargo-cég

A kínai áruszállító légitársaság jelentős kapacitásbővítést tervez, két másik repülőtérről és Boeing 747F gépeivel is közlekedne a magyar fővárosba, a Csangsa és Budapest közötti eddigi száz járaton több mint 3000 tonna árut fuvaroztak.

Már épül a Magnus Aircraft kínai üzeme

Októberre szerkezetkész állapotba kerülnek a Sanghaj közelében lévő Vuhszi (Wuxi) város határában azok a gyáregységek, amelyekben a magyar tulajdonú Magnus Aircraft az ázsiai országban is repülőgépeket gyárthat.

Már foglalható a Shanghai Airlines Hszian-Budapest járata

Június 29-től hetente egy alkalommal közlekedik majd a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines járata Hszian és Budapest között.

C939: Boeing 777 és Airbus A350 méretű gépet tervez a Comac

A South China Morning Post értesülése szerint a kínai gyártó megkezdte egy új, nagy méretű szélestörzsű repülőgép előzetes terveinek kidolgozását.

Elindult a jegyértékesítés a China Southern Kanton-Budapest járatára

Elérhetővé vált a Kanton és Budapest közötti járat menetrendje, sajtóinformációk szerint még két útvonal bejelentése is várható: Csengtu a Sichuan Airlines, Hsziamen pedig a Xiamen Airlines járataival.

Bővíti magyarországi tevékenységét a Universal Translink-csoport

Álláshirdetések jelentek meg kis időre a Hungary Cargo Airlines Facebook-oldalán, a UTA-csoporthoz tartozó, a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti áruforgalom jelentős részét kezelő, 2021 óta működő cég szerint vizsgálják a bővülést, de korai új magyar légitársaságról beszélni.

A China Southern is rendelt száz Comac C919-est

Az Air China után a kantoni központú China Southern Airlines szintén vásárol a kínai gyártású, keskenytörzsű, közepes hatótávú típusból, a repülőgépek átadása 2031-ig folyamatosan történik majd.

Száz Comac C919-est rendelt az Air China

A kínai nemzeti légitársaság listaárakon 10,8 milliárd dollár értékben rendelt a kínai gyártású keskenytörzsű, közepes hatótávolságú típusból.

Júniustól Sencsen is elérhető lesz Budapestről

Sencsen (Shenzhen) a hetedik kínai nagyváros, amellyel közvetlen összeköttetése lesz Budapestnek, júniustól hetente két járat közlekedik majd az útvonalon.

Nyártól Hszian is újra közvetlenül elérhető lesz Budapestről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Hszian és Budapest közötti járatok indulnak, az AIRportal.hu információi szerint a járvány előttihez hasonlóan a Shanghai Airlines sanghaji járatainak közbenső megállója lesz a kínai nagyváros.

Hszian és Budapest között indul áruszállító járat

Újabb kínai nagyvárossal lesz közvetlen cargo-kapcsolat a magyar fővárosból, a heti két áruszállító járat éves szinten egy irányban mintegy 6000 tonna kapacitást jelent.

Bejelentette a China Southern Kanton-Budapest járatát a külügyminiszter

A China Southern Airlines június 27-től hetente négy alkalommal repül Kanton és Budapest között Szijjártó Péter közlése szerint, ezzel heti 17-re bővül a két ország közötti közvetlen utasszállító járatok száma.

Sencsen és Budapest között nyitott új cargo-járatot a Sinotrans

A kínai logisztikai vállalat március végétől elérhető közvetlen összeköttetése Sencsen és Budapest között egy irányba hetente 170 tonna légiáru kapacitást kínál.

Napirenden a Csangsa és Budapest közötti cargojárat bővítése

A kitűzött határidő előtt lépett stabil működési szakaszba a kínai SF Airlines Csangsa és Budapest között hetente két alkalommal közlekedő áruszállító járata, az élénk piaci kereslet miatt kapacitásbővítés várható.

Március végétől már napi járat lesz Sanghaj és Budapest között

A nyári menetrend kezdetétől a Shanghai Airlines naponta közlekedik majd a magyar fővárosba, emellett az idén még legalább egy új, dél-kínai úti cél is várható a kínálatban.

Megnyílt az Airbus első kínai repülőgép-újrahasznosító központja

Az Airbus Csengtuban létrehozott repülőgép-újrahasznosító központjában a tároláson, karbantartáson, korszerűsítésen kívül szétbontást is végeznek majd.

Újabb kínai nagyvárossal kötné össze Budapestet a China Southern

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője bővülésre számít a kínai útvonalak terén, a Budapest Airport a China Southern Airlines-szal is egyeztet további járatok indításáról.

Megérkezett az SF Airlines első áruszállító járata Budapestre

Csangsa és Budapest között hetente két alkalommal közlekedő áruszállító járatot indított a kínai SF Airlines.

Megszerezte a Boeing a kínai engedélyt a 737 MAX-átadások újraindításához

Sajtóértesülések szerint a kínai légügyi hatóság jóváhagyta a Boeing 737 MAX-ok átadásait, ám az ország gazdasági felügyeletének minden egyes példányt engedélyeznie kell.

Rövidebb és hosszabb törzsű változatot tervez a C919-esből a Comac

A kínai gyártó az alapmodellhez képest egy nagyobb és egy kisebb befogadóképességű variánst is készítene az új generációs utasszállítóból, utóbbi a magas fekvésű reptereken is üzemelhet majd.
Hirdetés
Translate »