Címlap Címkék Kína

Címke: Kína

Kiszálltak az oroszok a CR929-es szélestörzsű programjából

Az orosz gyártó vezetője hivatalosan is bejelentette, hogy a korábbi információkkal egybehangzóan immár csak beszállítóként vesz részt az új generációs szélestörzsű típus fejlesztésében.

Több mint 3 év után először repült nemzetközi járatot az Air Koryo

Észak-Korea légitársasága az ország határainak 2020-ban elrendelt teljes lezárása óta először teljesített nemzetközi járatot.

Forgalomba állhat Kínában a legnagyobb befogadóképességű E2-es is

A brazil gyártó megkapta az új generációs hajtóművekkel felszerelt Embraer E195-E2 forgalomba állításához szükséges engedélyt a kínai hatóságtól.

Átadták a Budapestről is elérhető hangcsoui reptér új cargo-terminálját

Évi hatszázezer tonnára bővült a kelet-kínai Hangcsou Nemzetközi Repülőtér légiáru-kezelő kapacitása egy új létesítmény megnyitásával.

Megkapta az európai hatóság jóváhagyását is a kínai regionális gép

A Harbin Y-12F 19 utas vagy 3 tonna áru szállítására alkalmas, a típust most engedélyezte az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is.

Indul a Magnus Aircraft kínai beruházása

A 175 millió eurós, 70 százalékban kínai állami támogatással, Sanghaj közelében fekvő Vuhszi repülőterén zajló beruházás keretében a bemutatóterem fél éven belül elkészül, az első üzemegység kivitelezése pedig júliusban indul.

Augusztustól már naponta repül Budapestre a Shanghai Airlines

Köszöntötték a Liszt Ferenc reptéren a Shanghai Airlines ningpói járatát, a nyáron bővül a sanghaji összeköttetés is, emellett a China Eastern-csoport és a Budapest Airport dolgozik a hsziani és csengtui járatok visszatérésén is.

Kínában gyártott Airbus A321neo érkezik a Wizz Air flottájába

Első alkalommal szállít Tiencsinben összeszerelt repülőgépet európai megrendelő flottájába az Airbus.

Elkészült az első Kínában összeszerelt LEAP 1-A hajtóműrendszer

A Safran Nacelles átadta az első olyan LEAP 1-A hajtóműrendszert és a hozzá tartozó gondolákat az Airbusnak, amelyet a kínai Tiencsinben működő új gyárában szereltek össze.

Ötven repülőgépet rendelt meg egy kínai vállalat a Magnus Aircraft Zrt.-től

Hatvanötmillió jüan értékben ötven Fusion típusú repülőgépet rendelt meg a kínai Rizhao Wohe Aviation Service Co., Ltd. a Magnus Aircraft Zrt.-től.

Ningpo és Budapest között indít járatokat a Shanghai Airlines

Kezdetben két charter, majd június közepétől heti egy, júliustól pedig heti két menetrend szerinti járatot tervez Ningpo és Budapest között a China Eastern-csoporthoz tartozó Shanghai Airlines a Boeing 787-9-eseivel.

Új légügyi egyezmény Magyarország és Kína között: akár heti 42-re nőhet a járatok száma

Új légügyi megállapodást kötött Magyarország és Kína, amelynek nyomán a jövőben akár kétszeresére, heti 42-re is nőhet a két ország között üzemelő járatok száma.

Újabb kínai nagyvárosból nyílt közvetlen cargo-összeköttetés Budapestre

Hetente négy áruszállító járat közlekedik Csöcsiang tartomány fővárosa, Hangcsou és Budapest között.

Újra foglalhatók jegyek az Air China Peking és Budapest közötti járataira

Június 19. és október 28. között hetente két alkalommal közlekednek az Air China Airbus A330-200-as repülőgépei Peking és Budapest között.

Az év végén indul Csengtuban az Airbus repülőgép-újrahasznosító központja

Létrejött az Airbus, a Tarmac Aerosave és Csengtu városának közös vállalata, amely az első kínai repülőgép-életciklus-szolgáltató központot üzemelteti majd.

Ünnepélyesen köszöntötték a Sichuan Airlines áruszállító járatát Ferihegyen

Szecsuán tartomány fővárosát, Csengtut és Budapestet köti össze a Sichuan Airlines hetente háromszor közlekedő, menetrend szerinti áruszállító járata Airbus A330F típussal.

Három rendszeres áruszállító járattal bővült a budapesti reptér

Az elmúlt hetekben a Sichuan Airlines, az Ethiopian Cargo és a Galistair Malta dedikált cargo-összeköttetéseivel egészült ki a Liszt Ferenc légikikötő kínálata.

Újabb kínai áruszállító légitársaság jelenhet meg Budapesten

A napokban indította el első Boeing 747-400F-fel teljesített járatát a China Central Longhao Airlines, amely a közeljövőben Budapestre is tervezi rendszeres cargo-járatok indítását.

Bővíti kínai gyártósorát az Airbus

Emmanuel Macron francia elnök kínai látogatásakor megállapodás született a tiencsini gyártósor megduplázásáról, és a korábbi 292 gépes rendelésből 160 példányhoz sikerült megszerezni a végleges kínai jóváhagyást is.

Hatalmas veszteséggel zárt tavaly a három nagy kínai légitársaság

Az ország zéró-covid politikája rekord mínuszba taszította a cégeket 2022-ben, és bár a belföldi forgalom visszaépülése jól halad, a nemzetközi még messze van a 2019-es szinttől.

Már repülés közben tesztelik a C919-es kínai hajtóművét

Egy négyhajtóműves szállítógép szárnyára szerelve a levegőben tesztelik a kínai fejlesztésű CJ-1000A új generációs hajtóművet, ezzel váltanák ki a Comac C919-esek nyugati gyártmányú CFM erőforrását.

Átadta az első, Kínában összeszerelt A321neót az Airbus

Elkészült az első új generációs hajtóművekkel felszerelt A321-es az Airbus tiencsini összeszerelő üzemében, a gépet már át is adták a kínai Juneyao Airlinesnak.

Kínai légitársaságokat korlátozna az USA

Megtiltaná az országba közlekedő kínai légitársaságoknak az orosz légtéren történő átrepülést az Egyesült Államok közlekedési minisztériumának tervezete.

Hongkongból kapott megrendelést 737 MAX-okra a Boeing

A Greater Bay Airlines 15 Boeing 737-9-es megrendeléséről állapodott meg az amerikai gyártóval, a szerződés öt 787-esre szóló kötelezettségvállalást is tartalmaz.

Közel 4 év után újra felszállt a 737 MAX Kínában

A China Southern Airlines Boeing 737 MAX 8-asa Kanton és Csengcsou között teljesített utasszállító járatot pénteken, ezzel úgy tűnik, véget ért a típus 2019 márciusa óta tartó repülési tilalma az országban.
Hirdetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről!

Translate »