Címlap Címkék Boeing 787-9 Dreamliner

Címke: Boeing 787-9 Dreamliner

Boeing 787-esek és kínai típusok keltek el a szingapúri légi szalon első napján

Elkezdődött a Singapore Air Show, a Thai Airways és a Royal Brunei Airlines Dreamliner-megrendelései mellett a kínai Comac kötött még üzleteket.

Jövő nyárig csökkentett flottával üzemel a Norse Atlantic

A Norse Atlantic Airways meghosszabbította négy Boeing 787-esének bérbeadásáról szóló megállapodásait, a 15 gépes flotta csak 2025 nyarára válik újra teljessé.

Már február végén megérkezik az Austrian első Dreamlinere

A szélestörzsű flottáját megújító osztrák légitársaság a vietnámi Bamboo Airways két kivont Boeing 787-9-esét örökölheti meg.

Ausztráliába indít járatot a Turkish Airlines

A török nemzeti légitársaság szingapúri megállóval Melbourne-be közlekedik március közepétől Isztambulból.

Bővíti Peking és Budapest közötti járatait az Air China

A légitársaság heti kettőről háromra növeli a kínai és a magyar főváros között közlekedő járatainak számát áprilistól.

Heti négyre bővít Szöul és Budapest között a Korean Air

Bejelentette a régen várt bővítését Budapestre a dél-koreai légitársaság, jövő év április elejétől heti négy járat közlekedik az útvonalon.

Először repült kizárólag alternatív kerozinnal transzatlanti járat

A Virgin Atlantic világelsőként repült Európa és Amerika között olyan utasszállítóval, amelyet keverés nélkül csak fenntartható üzemanyaggal (SAF) tankoltak fel.

Így repült az Antarktiszra a Norse Atlantic Boeing 787-ese

A norvég légitársaság háromrészes filmben mutatta be a különleges küldetésre való felkészülést, látványos felvételekkel a típus első le- és felszállásáról a déli kontinens jégmezőjén, és bepillanthatunk a pilótafülkébe is.

Jégmezőn landolt a Norse Atlantic Dreamlinere

Az antarktiszi Troll Airfield futópályáján szállt le a Norse Atlantic Airways Boeing 787-9-ese, a típus most járt először a kontinensen.

A dubaji légiszalon második napján is a Boeing adott el több gépet

A Dubai Airshow második napján nagy 787-es és 737 MAX megállapodást jelentett be az Ethiopian Airlines, a Turkish Airbus-rendelését egyelőre nem sikerült véglegesíteni, az Emirates vezére kritizálta az A350-1000-es hajtóművét.

Nagy Boeing-rendelésekkel indult a Dubai Airshow

Az Emirates további 90 példányt rendelt a tanúsítás előtt álló 777X típusváltozataiból, a Flydubai Dreamliner üzemeltető lesz, a Sun Express még több 737 MAX-ot kér, az Air Baltic újabb 30 A220-asra szerződött.

Közvetlen járatot indít Párizsba a Qantas

Közel két évtizedes szünet után a jövő év nyarától újra repül a francia fővárosba az ausztrál nemzeti légitársaság, immár közbenső leszállás nélkül.

Még 60 A321neót és 50 Boeing 787-est rendelt a United Airlines

Az amerikai légitársaság ötven Boeing 787-9-esre szóló vásárlási jogát hívta le, az európai gyártótól további 60 A321neót rendelt, és mindkettőből újabb opciókat kötött le.

Bővíti Dreamliner és A350-es flottáját a Qantas

Tizenkét Boeing 787-es és ugyanennyi Airbus A350-1000-es kötelező érvényű megrendeléséről, valamint további opciókról állapodott meg az újra nyereséges ausztrál légitársaság, az A330-as és A380-as flotta leváltására.

Mindkét budapesti útvonalán Boeing 787-esre vált az Air China

A 2023/24-es téli menetrendben az Air China Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépekkel teljesíti járatait a magyar fővárosba Pekingből és Csungkingból is, ezzel mindkettőn elérhető lesz a prémium turista osztály.

Főleg korábbi üzleteket ünnepeltek a Párizsi Légi Szalon második napján

Az Airbus mellett a Boeing, az ATR és az Embraer is bejelentett a Párizsi Légi Szalon második napján megrendeléseket, ám ezekből több is már korábban megkötött szerződés vagy szándéknyilatkozat véglegesítése volt, a Skytrax pedig közzétette a legjobb légitársaságok idei rangsorát.

Elveszítette orrfutóműve egyik kerekét egy Boeing 787-es

A Scoot szingapúri low-cost légitársaság Dreamlinere elveszítette orrfutóművének bal oldali kerekét, de biztonságosan leszállt Tajpejben.

Bemutatta arculatát az új szaúdi légitársaság

A Riyadh Air bemutatta repülőgépeinek egyik festésmintáját a cég első Dreamlinerén.

Igazi Hawaii-életérzés lesz a Hawaiian Airlines Boeing 787-esein

A légitársaság idén év vége és 2027 között forgalomba álló 12 Dreamlinerének fedélzetén a Leihōkū Suites üzleti osztály, valamint a helyi természeti és kulturális örökség inspirálta kialakítás teremt különleges hangulatot.

Tíz Dreamlinert állít forgalomba az Austrian Airlines

Az osztrák légitársaság tíz Boeing 787-9-essel váltja le öregedő 767-eseit és 777-eseit a következő öt évben, az első példány már jövőre megérkezik.

Hatalmas megrendelést adott Boeing 787-esekre Szaúd-Arábia

Opciókkal együtt összesen 121 Dreamliner beszerzéséről állapodott meg Szaúd-Arábia két nemzeti légitársasága, a Saudia és az új Riyadh Air.

További öt Dreamlinert rendel az Eva Air

A tajvani Eva Air még öt darab Boeing 787-9-es repülőgéppel fejleszti szélestörzsű flottáját.
video

Lövöldözés volt a chilei főváros repülőterén

Egy végül sikertelen fegyveres rablási kísérlet zajlott a LATAM Boeing 787-ese és a Delta Airbus A350-ese közelében a légikikötő forgalmi előterén.

Még négy amerikai útvonalat nyit Londonból a Norse Atlantic

A norvég diszkont légitársaság Gatwick és Washington-Dulles, Los Angeles, San Francisco, illetve Boston között is indít járatokat.

A350-1000-eseket is forgalomba állít a Lufthansa-csoport

Tíz példányt rendelt a vállalat a legnagyobb A350-esből, valamint az eddigieken felül további öt A350-900-ast és hét Boeing 787-9-est is, mert a közeljövőben kivonják a taglégitársaságok összes régebbi Boeing- és Airbus-gépét.
Hirdetés
Translate »