Címlap Címkék FAA – Szövetségi Légügyi Hivatal (USA)

Címke: FAA – Szövetségi Légügyi Hivatal (USA)

FAA – Az USA Szövetségi Légügyi Hivatala (US Federal Aviation Administration)

Még tovább csúszik a Boeing 737 MAX 7 és 10 tanúsítása

Az Alaska Airlines MAX 9-esének balesete kapcsán a típus gyártósorán feltárt újabb minőségi problémák következményeként további jelentős csúszást szenvedhet a legkisebb és legnagyobb változat forgalomba állítása.

Újra repülhetnek a 737 MAX 9-esek, de a Boeing nem növelheti a gyártási rátát

A Boeing rentoni gyárában maradhatott el a négy biztosítócsavar elhelyezése, amely miatt az Alaska Airlines gépe repülés közben elhagyta az egyik nem használt vészkijáratát lezáró elemet.

Javasolja a Boeing 737-900ER-ek ellenőrzését is az FAA

Az amerikai légügyi hatóság a korábbi generációs Boeing 737-900ER üzemeltetőknek is azt ajánlja, hogy hajtsanak végre vizuális ellenőrzést a deaktivált vészkijárattal rendelkező gépeken.

Vizsgálatot indított az Alaska 737-esének ügyében az FAA

Soha nem szabad megismétlődnie az Alaska Airlines Boeing 737 MAX 9-es repülőgépével történt eseménynek, közölte az USA Szövetségi Légügyi Hivatala, és vizsgálatot indított a gyártóval szemben.

Meglazult csavarokat találtak a United és az Alaska több MAX 9-esén

A United Airlines és az Alaska Airlines számos Boeing 737 MAX 9-es repülőgépén meglazult csavarokat találtak a vészkijáratokat lezáró elemnél.

Óriási szerencse, hogy nem vezetett tragédiához az Alaska 737-esének balesete

Megtalálták az Alaska Airlines MAX 9-es vészkijáratát lezáró, repülés közben leszakadt elemet, az érintett repülőgépen az elmúlt egy hónapban háromszor is megjelent a nyomásvesztésre való figyelmeztetés.

Meglazult csavarokra figyelmezteti a MAX-üzemeltetőket az FAA

Át kell vizsgálni a Boeing 737 MAX repülőgépek oldalkormányait mozgató mechanikát.

Át kell vizsgálni az összes Boeing 747-es villámvédelmét

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) utasítása szerint át kell vizsgálni a Boeing 747-esek üzemanyag-tartályainak villámcsapás elleni védelmét, mert egyes alkatrészek a vártnál gyorsabban használódnak el.

Megkezdheti a tanúsításhoz szükséges tesztrepüléseket a Boeing 737-10

Az amerikai gyártó megkapta az engedélyt az USA Szövetségi Légügyi Hivatalától (FAA) a 737 MAX legnagyobb befogadóképességű változatának hatósági tanúsításához szükséges tesztrepülések megkezdéséhez.

Ezúttal a Boeing 737-esek hátsó nyomástartó válaszfalánál találtak hibát

Újabb gyártási problémát fedeztek fel a Boeing 737-es típusnál, most a törzs hátsó nyomástartó válaszfalánál találtak a specifikációnak nem megfelelő rögzítőfuratokat.

Kisebb lesz az A321XLR hatótávolsága

A törzstank komoly tűzvédelmi követelményei miatt akár 800 kilogrammal nehezebb lehet az Airbus A321neo különleges változata, emiatt a hatótávolsága mintegy 370 km-rel kevesebb lesz a meghirdetetthez képest.

Megkapta az európai hatóság jóváhagyását is a kínai regionális gép

A Harbin Y-12F 19 utas vagy 3 tonna áru szállítására alkalmas, a típust most engedélyezte az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) is.

Járatok ezreit törölték viharok és a légiforgalmi irányítás munkaerőhiánya miatt az USA-ban

Kedden és szerdán több ezer járatot töröltek az Egyesült Államokban a viharos időjárás, valamint a légiforgalmi irányítás kapacitáshiánya miatt a nyári utazási szezon első forgalmas hetében.

Második akadállyal is védeni kell a pilótafülkét az USA-ban

Egy plusz védelmi vonalat kell kialakítani a 2025 augusztusa után gyártott repülőgépek pilótafülkéi előtt az FAA rendelkezése szerint, ez megakadályozná, hogy bárki bejuthasson útközben, amikor az ajtó rövid időre nyitva van.

Újabb gyártási hiba miatt áll a Boeing 787-esek átadása

Át kell vizsgálni 90 darab, épp átadásra váró Dreamlinert egy újabb, a vízszintes vezérsíknál felfedezett hiba miatt, amely ugyan nem jelent azonnali repülésbiztonsági kockázatot, de a javítás gépenként két hetet vehet igénybe.

Nem tesztelné az A321XLR vészsüllyedési képességét a gyártó

Az Airbus szeretné, ha az amerikai hatóság az alap változat teljesítménye alapján hagyná jóvá az extra hatótávú variáns gyors süllyedési képességét.

Újra átadhat Dreamlinereket a Boeing

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) közlése szerint folytatódhat a 787-esek átadása, miután a februárban felmerült adatelemzési hibát sikerült tisztáznia a gyártónak.

Levegőbe emelkedett az első hidrogénhajtású Dash 8-as

Sikeres tesztrepülésen van túl az egyik erőforrásánál hidrogén üzemanyagcellás meghajtással felszerelt De Havilland Canada Dash 8-300-as.

Több ezer kisrepülő kényszerül földre a motorjuk hibája miatt

Az erőforrás gyártójának jelentésére az USA légügyi hatósága az érintett, főként Cessna, Beechcraft és Cirrus repülőgépek azonnali átvizsgálását írta elő.

Újra felfüggesztette a 787-esek átadását a Boeing

Az amerikai gyártó ideiglenesen ismét leállította a Dreamlinerek átadását, a repülőgépek elülső nyomástartó válaszfalát érintő elemzési és dokumentációs hiba miatt.

Veszélyes közelségbe került egy le- és egy felszálló gép Austin repterén

Az előírt minimum alá csökkent az elkülönítés a FedEx leszálló Boeing 767-ese és az ugyanarról a futópályáról felszálló Southwest Boeing 737-es között, az átstartoló áruszállító átrepült a felszálló utasszállító felett.

5G tűrő magasságmérővel kell felszerelni a kereskedelmi gépeket Amerikában

Az FAA folyamatosan vizsgálja az 5G hálózatok hatását, azonban a zavartűrő magasságmérők használatát 2024-től kötelezővé teszi az érintett mintegy 8000 repülőgépen.

A NOTAM-rendszer hibája miatt órákig akadozott a légiközlekedés az USA-ban

A NOTAM-rendszert érintő éjszakai informatikai hiba miatt órákra korlátozták a légiforgalmat az Egyesült Államokban, nincs jele annak, hogy kibertámadás lett volna.

Robbanásveszély alakulhat ki bizonyos Boeing 747-eseken

Szikrát okozhatnak a vízszintes vezérsíkba szerelt üzemanyagtartályok megkopott szivattyúi, ezért az érintett Jumbók átvizsgálását írta elő az FAA.

Újrakezdődtek a Boeing 777-9 repülési tesztjei

Több mint 2 hónapos szünet után ismét a levegőbe emelkedett az új generációs szélestörzsű prototípusa, a repüléseket a GE9X hajtómű problémái miatt függesztették fel október elején.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Ops asszisztens, diszpécser

TrustAir Aviation Kft.

Légiforgalmi irányító

HungaroControl Zrt.

Repülőgép szerelő / műszerész

Aeroplex of Central Europe Kft.

Production trainer (gyakorlati oktató)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Repülőtéri rendszerek specialista

Budapest Airport Zrt.

Biztonságtechnikai hibaelhárító

Budapest Airport Zrt.

IT Project koordinátor

Budapest Airport Zrt.

Hulladékgazdálkodási koordinátor

Budapest Airport Zrt.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Raktáros, raktárvezető

BASe Airlines Zrt.

Repüléstájékoztató

HungaroControl Zrt.

IT projekt asszisztens

Budapest Airport Zrt.

Elektrikus hibaelhárító

Budapest Airport Zrt.
Hirdetés
Translate »