Címlap Címkék Repülőtér-fejlesztés

Címke: repülőtér-fejlesztés

Ismét állami többségi tulajdonban a Budapest Airport

Bejelentették a visszavásárlást, a magyar állam 80 százalékot, a fennmaradó 20 százalékot és az üzemeltetési jogokat pedig a francia Vinci Airports szerezte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret működtető cégben.

Elkészült a kolozsvári repülőtér bővítése

A most lezárult bővítéssel 4,5 millióra nőtt a kolozsvári repülőtér éves utasforgalmi kapacitása.

Óriási nyereséggel zárta a tavalyi évet a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője 337,8 millió euró (131,3 milliárd forint) nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró (28,77 milliárd forint) nyereséget ért el 2023-ban, és a járvány alatt felhalmozott veszteségét az elmúlt két év alatt 47 millió euróra csökkentette.

Folytatódnak a nagyszabású fejlesztések Ferihegyen

Felújítják a műemlék 1-es terminált, a 2-es terminálnál parkolóház épül, valamint új repülőgép-állóhelyeket és beszállókapukat alakítanak ki, a Cargo City pedig dedikált bekötőutat kap a Budapest Airport 17 milliárd forintos beruházása részeként.

Intenzív bővülési pályán a budapesti légiáru-forgalom

Új cargo-útvonalak és légitársaságok, az infrastruktúra bővítése 2026 végére, és a régióban egyedülálló, az árukezelési folyamatokat támogató digitális rendszer bevezetése szerepel a Budapest Airport legfontosabb céljai között: az üzletág sikereiről és terveiről Kossuth József cargo-igazgató nyilatkozott az AIRportal.hu-nak.

Bemutatták a Dubai World Central bővítésének jóváhagyott terveit

Elkezdődhet a dubaji Al-Maktúm Nemzetközi Repülőtér fejlesztése, a légikikötő kapacitását 35 milliárd USA-dollár befektetéssel évi 260 millió utas kiszolgálására teszik alkalmassá.

Távozik a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese

René Droese, a Budapest Airport általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettese 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól, a szakember a müncheni reptér egyik cégének ügyvezető igazgatója lesz.

Terminálbővítési munkálatok kezdődnek a debreceni reptéren

Közel 300 millió forintból bővítik az utasforgalmi csarnokot és azon belül a biztonsági ellenőrzés területét, ahol az új berendezéseknek köszönhetően már a nagyobb elektronikai eszközöket sem kell kipakolni a kézipoggyászokból.

Felavatták a budapesti reptéren a Cargo City bővítését

A tízezer négyzetméternyi új raktárterület, irodákkal és üzemi infrastruktúrával kiegészülve évi 300 ezer tonnára növeli a Liszt Ferenc reptér légiáru-kezelő kapacitását.

Óriási fejlesztés indul a madridi repülőtéren

A 2,4 milliárd eurós beruházás révén 2031-re a mostaninál 28 százalékkal több, évi 90 millió utas veheti majd igénybe az Adolfo Suárez-Barajas légikikötőt.

Újragondolja a tervezett óriásrepteret az új lengyel kormány

A kabinet felülvizsgálja a CPK projektet, a fejlesztő vállalat teljes vezetését menesztette, a 2028-ra előirányzott megnyitást pedig irreálisnak tartja.

Budapest Airport: Ha nem akarjuk megállítani a növekedést, mielőbb el kell kezdeni a fejlesztéseket

Idén közel 17 millió, jövőre már 18,5 millió utassal számol a Budapest Airport, de a növekedés minőségi kiszolgálásához elengedhetetlen az infrastruktúra bővítése, amelyhez továbbra is várja az engedélyeket a reptérüzemeltető - Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója adott interjút az AIRportal.hu-nak.

Katar mégis szerepet kaphat Ferihegy fejlesztésében

A Budapest Airport átvétele a jövő évre csúszhat, de azt követően a katari állami befektetőcéget is bevonná a magyar kormány, és megvalósítaná a régóta tervezett harmadik terminált a Liszt Ferenc reptéren.

Huszonöt éve nyílt meg a ferihegyi 2B terminál

A 2-es terminál első bővítését 1998. december 8-án adták át, ami új szintre emelte a budapesti reptér minőségét.

Hatalmas terminálfejlesztést tervez a zürichi reptér

Utasmóló és irányítótorony engedélyezési eljárását indította el a svájci légügyi hivatal, az A jelű, több mint 35 éves épületszárnyat felváltó modern és integrált építmény kivitelezése 2030-ban kezdődhet.

Félmilliárd euróból fejleszti frankfurti légiáru-bázisát a Lufthansa Cargo

Átfogó korszerűsítési és építési projekt részeként közel 500 millió eurós befektetéssel fejleszti a Lufthansa Cargo a frankfurti repülőtér északi részén lévő bázisát.

Átadták a szingapúri légikikötő megújult terminálját

A Changi reptér számos alkalommal nyerte el a világ legjobbja címet, az üzemeltető a kibővített és modernizált 2-es terminál újranyitásával még magasabbra tette a lécet.

Speciális biztonsági megoldásokkal erősítették meg a bécsi reptér védelmét

A Siemens eszközeivel modernizálták a schwechati légikikötő biztonsági, felügyeleti és tűzvédelmi rendszereit, egyebek mellett a hármas terminál ajtóvezérlőit, a dolgozók számára pedig tenyérvéna-szkennert vezettek be.

Új utasbiztonsági eszközök a debreceni repülőtéren

Két új, úgynevezett kétnézetű kézipoggyász-ellenőrző röntgenberendezést helyeztek üzembe, amely 30 százalékkal növeli az áteresztő képességet.

A Vinci lesz a lengyel óriásreptér stratégiai partnere

A számos európai és ázsiai jelölt közül a francia Vinci Airports és az ausztrál IFM befektetési alap konzorciumát választotta stratégiai partneréül a leendő lengyel óriásreptér, a Centralny Port Komunikacyjny (CPK).

Kezdődik a második hotel építése a budapesti reptéren

Az Accor-csoporthoz tartozó, 167 szobás Tribe a 2018-ban megnyílt Ibis Styles mellett épül fel, átadása 2025-ben várható.

A keletről érkező áruk regionális elosztóközpontjává vált a Budapest Airport

Az utolsó negyedévben jelentős árumennyiségre és egy újabb távol-keleti cargo-járat elindulására számít a Budapest Airport, ahol 2023 végére a légiáru-kapacitás évi 300 000 tonnára bővül - nyilatkozta lapunknak Kossuth József cargo-igazgató.

Novemberben megnyílik Abu-Dzabi repterének új terminálja

A Wizz Air helyi leányvállalata is átköltözik az Emírségek fővárosának légikikötőjében felépült gigantikus, évi 45 millió utas fogadására képes létesítménybe, amelyet hat év késéssel adnak át.

A téli menetrendben 36 légitársasággal 107 úti cél érhető el Budapestről

A Liszt Ferenc reptér üzemeltetője mintegy 14,3 millió utasra számít idén, és piaci igényt lát a lehetséges új útvonalak között Malé, Delhi és Addisz-Abeba felé is  - hangzott el a Budapest Airport csütörtöki workshopján.

Nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét a budapesti reptér egy kutatás szerint

Egy reprezentatív, a magyar utasok körében végzett felmérés alapján öt év alatt jelentősen nőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér színvonala, a válaszadók tiszta, tágas, emberi léptékű és biztonságos légikikötőnek tartják.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Hangármester

Jet Stream Charter Kft.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »