A Budapest Airport szeptemberben megkezdi a 2A Terminál poggyászkiadó területének bővítését, emiatt több légitársaság érkező utasainak a poggyászkiadás átmenetileg a 2B-n történik.

A várhatóan emelkedő utasforgalom gördülékeny kiszolgálása érdekében bővíti a 2A Terminál poggyászkiadó területét a repülőtér üzemeltetője.

A munkálatok előreláthatólag március 15-ig tartanak.

A fejlesztés miatt szeptember 15-től az Air France, a KLM, a Finnair, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines és a LOT Polish Airlines légitársaságok járatai, továbbá a Smartwings helyi idő szerint 14:00 és 23:59 között érkező járatai a megszokottól eltérően a 2B Terminálra érkeznek, és az utasok itt kapják meg feladott poggyászaikat.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A Budapest Airport kéri az utasokra várakozókat, hozzátartozókat, taxitársaságokat, transzferszolgáltatókat és utazási irodákat, hogy az érintett utasokat szeptember közepétől a 2B Terminálon várják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az érintett légitársaságok utasainak figyelmét pedig arra hívják fel közlésükben, hogy érkezéskor kövessék a terminálon kihelyezett irányító jelzéseket, illetve kérdés esetén kérjék a Budapest Airport munkatársainak segítségét.

A beruházás egy újabb lépés a kapacitásbővítő fejlesztések sorában, amelynek köszönhetően az érkező utasok számára csökkenhet a várakozási idő, és gyorsabbá, kényelmesebbé válhat a csomagok felvétele.

A Budapest Airport 2019 nyarán bővítette a 2B Terminál poggyászkiadó területét, így az átmeneti átterelés az utaskiszolgálást nem befolyásolja.

Közel négymillió utas fordult meg nyáron a repülőtéren

A Budapest Airport közleménye kitér arra is, amiről már beszámoltunk: augusztusban folytatódott a nyári hónapokra jellemző utasszám-növekedés, összesen 1 299 814 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Augusztus a harmadik hónap, amikor az utasforgalom elérte vagy meghaladta a koronavírus-járvány előtti, rekordévnek számító 2019-ben regisztrált volumen 80 százalékát, és a negyedik, amikor a teljes havi utasforgalom meghaladta az egymillió főt.

A nyári hónapokban összesen 3 802 591 utast szolgáltak ki a budapesti repülőtéren, közel annyit, mint a járvány által leginkább sújtott 2020-as évben összesen.

(Fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A hónap legnépszerűbb célállomásai Tel-Aviv, London, Amszterdam, Antalya és Frankfurt voltak.

A globálisan jellemző csökkenő tendencia ellenére a cargo mennyisége éves szinten továbbra is stabil, a január-augusztusi időszakban 47 százalékos volumennövekedés figyelhető meg a Cargo City megnyitása előtti, 2019-es év hasonló periódusában kezelt forgalomhoz képest. Az augusztusban kezelt árumennyiség (15 375 tonna) minimálisan, 2,1 százalékkal csökkent 2021 azonos hónapjához viszonyítva.

Az üzemeltető közlése megemlíti, hogy szeptember 1-jén megnyitott a magyar autókölcsönző vállalat, a Schiller Rent a Car irodája a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési szintjén. Az új szolgáltatóval együtt összesen nyolc autókölcsönző vállalat érhető el a repülőtéren.