Befejeződött a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának utasfelvételi csarnokában a padlóburkolat cseréjének első üteme, újra használható az épületrész. Az üzemeltető az alacsonyabb utasforgalmi időszakban számos más fejlesztést és karbantartást is elvégzett.

A Budapest Airport az alacsonyabb utasforgalmi időszakot egy sor olyan fejlesztésre fordította, amelyek kivitelezése normál utasforgalom mellett nehézségbe ütközött volna – írta közleményében a Budapest Airport.

Ilyen a 2A terminál utasfelvételi csarnokában a padlóburkolat cseréje is, amelyet idén tavasszal kezdett meg az üzemeltető.

Július elejére készült el ennek első üteme, így mostantól
ismét mindkét terminálon elvégezhető az utasbiztonsági ellenőrzés, és a 2A oldali utasfelvételi (check-in) pultok egy része is újra üzemel.

Forrás: Budapest Airport

Megújult a terminál előtti terület

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport munkavállalóinak közreműködésével megújult a repülőtér előtti, parkolásra, illetve ki-és beszállásra szolgáló területe. Az utasforgalom csökkenése miatt átmenetileg kevesebb feladatot végző dolgozók vállalták, hogy a festési és karbantartási munkákat ellátó munkatársaiknak segítenek.

Így 10 védelmi ellenőr közreműködésével valósult meg a 2-es terminál előtti terület festése.

A védelmi ellenőrök alapesetben, normál utasforgalom mellett az utasok biztonsági ellenőrzését végzik, jelen helyzetben azonban olyan karbantartási munkálatokban is segédkeztek, amelyek nem igényelnek speciális szakképzettséget. Ilyen projekt volt például a terminálok előtti terület korlátjainak festése is.

Forrás: Budapest Airport

Biztonságosabb lett a terminál megközelítése, átadták a Cargo City bekötőútját

Amint korábban megírtuk, átadták a közúti forgalomnak a 4-es számú főút és a Liszt Ferenc Repülőtér 2-es terminálja közötti úton lévő körforgalmat. A kétsávos turbókörforgalomnak köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik a repülőtér közúti megközelítése.

A körforgalmat úgy alakították ki, hogy a 2-es terminál jövőben növekvő utasforgalmát, illetve a Cargo City felé lekanyarodó teherforgalmat egyaránt hatékonyan ki tudja szolgálni.

Forrás: Budapest Airport

Az új körforgalom egy dedikált úttal is kiegészült, amely közvetlenül a Cargo City-hez vezet, megkönnyítve ezzel elsősorban a kamionos teheráruszállítást. Az új út különválasztja az utas- és áruforgalmat; így mindkettő biztonságosan, hatékonyabban valósulhat meg.

A Cargo City-hez vezető új bekötőúttal a BUD Cargo a légiáru-infrastruktúra egy fontos új elemét adta át a cargo-közösségnek.

A légi áruszállítási folyamat hatékonysága jelentős mértékben függ a repülőtér közúti megközelítésétől, a Cargo City-hez vezető új bekötőút gyorsabb megközelítést és szállítást tesz lehetővé.

Kapcsolódó cikk:

Mintegy 60 százalékkal kevesebb utas volt Ferihegyen az első félévben