Címlap 2024 június

Havi cikkek: június 2024

Újraindította Hszian és Budapest közötti járatát a Shanghai Airlines

A China Eastern csoporthoz tartozó légitársaság Boeing 787-9 Dreamliner repülőgépe június 29-én, szombaton délután érkezett meg Senhszi tartomány székhelyéről a magyar fővárosba.

A Ryanair is kiborult az európai légiforgalmi irányításra

Azonnali reformokat követel az ír fapados az elmúlt napokban történt tömeges késéseket és járattörléseket okozó problémák miatt az európai légiforgalmi irányításban, a helyzet több szakmai szervezet szerint is veszélyezteti a kontinens légiközlekedésének versenyképességét.

Bemutatjuk a Budapestre közlekedő China Southern 787-9-esének fedélzetét

A kínai légitársaság kantoni járata kedvező átszállást biztosít Kína más városaiba, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térségbe utazó magyaroknak, így érdemes megismerkedni az útvonalon repülő háromosztályos Boeing 787-9 Dreamliner fedélzetével.

A légiforgalmi irányítás fejlesztését szorgalmazza a Wizz Air

Az európai légtér és repterek zsúfoltsága, illetve a légtérszerkezet és a légiforgalmi irányítás problémáinak kezelésére szólítja fel az EU tagállamait a légitársaság, ebben látja a késések és járattörlések okait.

Felkészült a magyar EU-elnökségre a budapesti reptér

A delegációk nagy része a műemlék 1-es terminált használja majd, a Budapest Airport részéről több mint 100 szakember vett részt a feladatokra való felkészülésben a hatóságok és reptéri partnerek mellett.

Magyarországon is toboroz pilótákat az Etihad Airways

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága számos típusra keres különböző képesítési szinten lévő pilótákat.

Idén is megrendezik a Szeged International Airshow-t

Szeptember 13-án és 14-én mások mellett olyan világhírű csapatokat láthat a közönség, mint a háromgépes romániai műrepülő formáció, az Aerobatic Yakers, a lengyel Flying Dragons csoport vagy a szlovákiai Retro Sky Team.

Leszakadt az előtető Delhi repülőterén

Legalább egy ember meghalt, többen megsérültek, amikor leszakadt az előtető a Delhi repülőtéren, az esemény idején heves esőzés volt.

Párizs és Budapest között indít járatot ősszel az Easyjet

A diszkont légitársaság a francia főváros fő légikikötőjéből, a Charles de Gaulle repülőtérről indít heti 4 járatot Budapestre az október 27-én kezdődő téli menetrendi időszakban.

Rábólintott a központi óriásreptér megépítésére a lengyel kormány

A 2031-re felépülő CPK évi 36 millió utast szolgál majd ki és Európa egyik legkorszerűbb légikikötője lesz, emellett fejlesztik a varsói Chopin és a modlini fapados repteret, valamint több lengyelországi nagyváros légikikötőjét is.

Megérkezett Kantonból Budapestre a China Southern első járata

Június 27-én, csütörtökön reggel köszöntötték a China Southern Airlines első Kanton–Budapest járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Környezetvédelmi felárat terhel utasaira a Lufthansa-csoport

Akár 72 eurós plusz díjat számít fel június 26-tól az EU tagállamaiból, az Egyesült Királyságból, Norvégiából és Svájcból a jövő év elejétől induló járatok utasainak a Lufthansa-csoport.

Tényleg a belgrádi reptér vezetője lett a Budapest Airport új vezérigazgatója

A több mint két évtizedes nemzetközi légiközlekedési tapasztalattal rendelkező François Bérisot lett a Liszt Ferenc reptér üzemeltetőjének vezérigazgatója a cég közleménye szerint.

Négy légitársasággal szemben vizsgálódik a kormányhivatal

Hatósági ellenőrzést indított a Ryanair, a Wizz Air, a Sun Express és a Eurowings légitársaságokkal szemben Budapest Főváros Kormányhivatala.

Közép-Európa legsikeresebb repterévé fejlesztik Ferihegyet

Egymilliárd eurónyi beruházás valósul meg a budapesti repülőtéren a következő tíz évben, amelynek része az új terminál megépítése is.

Különleges festésű gépet mutatott be a 20 éves Etihad Airways

Abu-Dzabi és az Egyesült Arab Emírségek jellegzetességeit idéző, egyedi festést kapott az Etihad Airways fennállásának 20. évfordulója alkalmából a légitársaság egyik Airbus A321neo gépe.

Látványos videó az ACE berendezéskarbantartó központjáról

A magyar vállalat októberben nyitja meg Maglódon épülő berendezéskarbantartó központját, amelyet egy izgalmas rövidfilmben mutat be.

Érdemes járatindulás előtt korábban kiérkezni a reptérre a nyári szezonban

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a nyári időszakban 130 városba lehet eljutni közvetlenül, a Budapest Airport a korai kiérkezés mellett az online utasfelvétel és az önkiszolgáló poggyászfeladó kioszkok használatát is ajánlja.

Visszavágta idei gyártási célszámát az Airbus

Az ellátási láncokban tapasztalható problémák miatt az európai gyártó a korábban megcélzott 800 helyett csak 770 repülőgépet tervez átadni idén, az A320neo család gyártása pedig 2026 helyett csak egy évvel később éri el a havi 75 példányt.

Nyolcadszor lett a világ legjobbja a Qatar Airways a Skytrax szerint

Nyolcadik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Skytrax felmérése szerint a Qatar Airways, a Singapore Airlinest váltva, amely a második az idei rangsorban, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates.

A Charles de Gaulle reptér kapacitáshiánya ellenére felkészült az olimpiára az Air France

Az Air France-KLM vezetője felhívta a figyelmet a francia főváros legnagyobb légikikötőjének problémáira, közlése szerint különleges intézkedésekkel készülnek a megnövekedett utas- és poggyászforgalomra.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Fleet Manager

Wizz Air Hungary Ltd.

MOC Duty Engineer

Wizz Air Hungary Ltd.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Repülőgépszerkezet-inspektor

Aeroplex of Central Europe Kft.

Pricing Executive

Emirates Magyarországi Fióktelepe

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

MOC Manager

Wizz Air Hungary Ltd.
Hirdetés
Translate »