28 ezer font kártérítést kénytelen fizetni a Ryanair egy utasnak, aki beperelte őket, mert az egyik légiutas-kísérő leforrázta a heréit.

A Telegraph információi szerint az eset még 2012 augusztusában történt, a járaton egy forró italt nyújtottak át fölötte, amikor az az utas ölébe borult és leforrázta a hasát és ágyékát, mivel nem volt a poháron fedő. Ez után a folyosón kellett levennie nadrágját, hogy sérüléseit ellássák.

Fotó: Ryanair | © AIRportal.hu

Fotó: Ryanair


A 33 éves férfi az ír bíróságon polgári peres eljárásban támadta meg a légitársaságot, azt állította, hogy a stewardess nem kellő odafigyeléssel adta át fölötte az italt, a sérülések pedig komoly problémákat okoztak a magánéletében.

A Ryanair védekezésként azt állította, hogy a férfi figyelmetlenségből verte ki a légiutas-kísérő kezéből az italt. Az ügy végül közös megegyezéssel zárult, ennek keretében fizeti ki a társaság a kártérítést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Telegraph cikkében felidézte, hogy idén augusztusban az ír fapados cég utasainak egy csoportja mérföldkőnek számító ügyet nyert meg, amelyet azért indítottak, mert a Ryanair nem volt hajlandó a késések után az uniós szabályokban is előírt kártérítést megfizetni.

Szintén megemlítették, hogy a céget az olasz fogyasztóvédelmi hatóság januárban 412 ezer font kártérítés megfizetésére kötelezték emelt díjas ügyfélszolgálati telefonvonalaik miatt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!