Toronto a világ egyik leginkább multikulturális városa, egyben Észak-Amerika legbiztonságosabb nagyvárosa. Az óriási felhőkarcolók mellett csodás parkok is vannak, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára kedvező programot. A hetekben indult el újra az Air Canada Rouge közvetlen, szezonális járata Budapest és Torontó között, íme öt kihagyhatatlan program, ha igénybe vennéd a járatot.

A több, mint 200 különböző etnikai csoportnak és 140 beszélt nyelvnek otthont adó Toronto Kanada legnagyobb városa, a maga 2.7 millió lakosával (agglomerációval együtt közel 6 millióan élnek itt).

Az Ontario-tó partján fekvő világváros nem a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, pedig rendkívül izgalmas programlehetőségeket kínál.

Fotó: AIRportal.hu

Vacsora a CN Toronyban

Vacsora pazar kilátással a CN Toronyból

A CN Torony a város leghíresebb épülete, 553 méteres magasságával 34 éven át volt a világ legmagasabb szabadon álló tornya.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 351 emeletnyi magasságban vacsorázni, miközben a forgó étteremből hihetetlen körpanoráma nyílik a városra, felejthetetlen élmény.

Ugyanakkor nem a legolcsóbb mulatság, hiszen a két fogásos menü ára 65 kanadai dollár adók nélkül (kb. 14 ezer forint), cserébe a vacsora ára tartalmazza a belépőt a kilátóteraszra, amely önmagában 38 kanadai dollárba kerülne – így már nem is hangzik olyan rosszul, igaz?

Séta a Graffity Alley-n

A belvárosból akár gyalogosan is megközelíthető Graffity Alley színt visz a többnyire szürke, óriási felhőkarcolókból álló város életébe. Az utcai művészetet kedvelők számára maga a paradicsom.

Színes, vidám graffitiket láthatunk a Graffity Alley-n sétálva

Kirándulás a Toronto-szigetekre

A város kis szigetei az Ontario-tavon fekszenek, komppal 13 perces útra a belvárostól (a retúrjegy ára 8.19 kanadai dollár). Tizenöt kisebb földterület alkotja a Toronto-szigeteket, amelyek utakkal és hidakkal össze vannak kötve, így egyik végéből könnyen átsétálhatunk a másikba.

Egy pici repülőtér is van itt, ahol közvetlen közelről lehet nézni a le- és felszállásokat. Ez a zöldövezet talán a legcsendesebb része Torontónak, számtalan szórakozási lehetőséget kínálva kicsiknek és nagyoknak egyaránt – tökéletes vasárnap délutáni program!

Ilyen a kilátás Torontóra a szigetekről

Vásárlás a St. Lawrence piacon

A 200 éves múlttal rendelkező St. Lawrence piacról már az is sokat elárul, hogy 2012-ben a világ legjobbjának választotta a National Geographic.

Fantasztikus hely, ahol kézműves termékeket, friss gyümölcsöket, húsokat, sajtokat, de akár szuveníreket is találhatunk – érdemes itt megvenni az igazi kanadai juharszirupot. A legjobb az, ha szombatra időzítjük a piacozást, mert ezeken a napokon termelői piacnak ad otthont.

+1: Kirándulás a Niagara-vízeséshez

A híres Niagara-vízesés 130 kilométerre található Torontótól, így könnyen megközelíthető autóval, de ha szerencsénk van, 1 dolláros Megabus-jegyet is találhatunk.

A vízesés kanadai oldalát sokkal szebbnek tartják, mint az amerikait, mert innen szemből látható, amint lezúdul a hatalmas víztömeg. Niagara Falls városa pedig olyan, mint egy óriási vidámpark, számtalan szórakozási lehetőség van itt.

A Niagara-vízesés kanadai oldala elképesztő látványt nyújt – innen szemből láthatjuk a hatalmas víztömeget

Torontót érdemes meglátogatni, mert unatkozni biztosan nem fogunk. Budapestről közvetlen járattal is eljuthatunk a városba, de egy USA-beli keleti part-túra kiegészítéseként is megállja a helyét.