A világon először a British Airwaysnek sikerült elérni az egymilliárd dolláros bevételt hozó járatot, nem nagy meglepetésre ez a legforgalmasabb útvonalukon, London és New York között jött össze.

A Forbes az OAG nevű adatbázis-üzemeltetőtől kapott adatokra hivatkozva azt írta, hogy a British Airways a gördülő 12 hónapos időszakban, 2017. április 1-je és 2018. március 31-e közötti időszakban a menetrendi és üzemeltetési adatok alapján 1 milliárd 37 millió dollárt keresett csak ezen az egy útvonalon.

A brit légitársaság gépei a két város között összesen 42 ezer órát töltöttek, ez alapján óránként 24 638 dollárt kerestek.

A Forbes megjegyezte, hogy a március 31-ével végződött év teljesítménye csaknem a duplája annak, amelyet a Singapore Airlines a világ tizedik legforgalmasabb útvonalán, Sydney és Szingapúr között keresett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A top 10-be csak két amerikai útvonal került be, legalább is az OAG felmérése szerint. Az American Airlines közel 700 millió dollárra tett szert a New York és Los Angeles közti jártokkal, a United pedig 687 millió dollár bevételhez jutott a San Francisco és Newark-Libery között közlekedő járataival.

Érdekesség ugyanakkor, hogy az OAG listájában utasszám szerint a London-New York útvonal csak a 16. helyen végzett, de ez bőven elég volt a BA-nek ahhoz, hogy a legtöbb bevételt termelje.

A British Airways naponta fél és 1 óránként indítja Boeing 777-eseit és 747-eseit a két város között, naponta átlagosan 13-14 járat repül csak a brit cég színeiben.