A diszkont légitársaságokkal is versenyképes lesz a struktúraváltás után a Malaysia Airlines a jóval rugalmasabb árképzés miatt – mondta Christoph Müller, a Kuala Lumpur-i légitársaság vezérigazgatója az Aviation Week légiközlekedési szaklap szerdai cikke szerint.

Az átalakítás alatt lévő társaság vezetője az ausztráliai CAPA légügyi konferencián beszélt a társaság jövőjéről. Mint mondta, a költségek jelentős lefaragása révén úgy tudnak majd versenyképesek lenni, hogy – szemben a többi ázsiai légitársasággal – nem indítanak, vagy szereznek részesedést diszkont formában működő vállalatban.

A vezérigazgató szerint egy-két évre lesz szükség a költségek megfelelő szintre szorításához, amiben a kormány is segítségükre van. A Malaysia Airlines június elsején jelentette be, hogy megválik dolgozói mintegy harmadától, hatezer embertől és csökkenti nemzetközi járatai számát. Minderre azután került sor, hogy 2014-et jelentős veszteséggel zárták.

Fél éven belül a Malaysia Airlines két Boeing 777-200-as repülőgépével is légi szerencsétlenség történt 2014-ben, ezekben összesen 537-en haltak meg. Március 8-án a Dél-kínai-tenger felett tűnt el a 370-es járatuk, míg július 17-én a 17-es járatot teljesítő gépet lelőtték Kelet-Ukrajna felett. A 370-es járatot azóta sem találták meg.

A Malaysia Airlines Malajzia nemzeti légitársasága 1947 óta működik, több mint 80 célállomásra repülnek 88 repülőgéppel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!