Növelték utasaik számát Európa legnagyobb diszkont légitársaságai júliusban, a legtöbb utast a Ryanair szállította, de a legnagyobb mértékben a Norwegian Air Shuttle növekedett – derül ki a légitársaság által közzétett statisztikákból.

Ryanair és Wizz Air gépek állóhelyükön a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren idén nyáron. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Ryanair és Wizz Air gépek állóhelyükön a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren idén nyáron.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A Ryanair 8,8 millióról 4 százalékkal 9,1 millióra növelte utasainak számát az előző év júliusához képest, az ír diszkont légitársaság járatai 91 százalékos átlagos töltöttséggel üzemeltek, ez a mutató 3 százalékponttal magasabb a tavaly júliusi adatnál.

A Norwegian Air Shuttle növelte a legnagyobb mértékben, 17 százalékkal utasai számát, júliusban 2,5 millióan repültek a cég piros-fehér gépeivel. Közleményükben megjegyezték, hogy fennállásuk óta egy hónap alatt soha nem szállítottak még ennyi utast. A társaság járatai átlagosan 88,2 százalékos töltöttséggel repültek, amely 2,3 százalékponttal magasabb a 2013 júliusinál.

A brit easyJet csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint júliusi utasforgalmuk 6,4 millió volt, míg egy évvel korábban 5,9 millió utast szállítottak, 7,7 százalékkal kevesebbet. A társaság Airbusai 1,3 százalékponttal nagyobb, 92,9 százalékos kihasználtsággal repültek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!