Aki azt gondolta, hogy a világ legjobbjának többször is megválasztott Changi repülőtér Szingapúrban nem lehet még jobb, az tévedett: az ünnepek idejére ugyanis a terminálokban helyet kapott egy óriási Harry Potter-tematikájú kalandpark.

Forrás: Changi Airport

Ha eddig nem lett volna elég varázslatos a szingapúri repülőtér, hát most aztán szó szerint megelevenedik a mágia a terminálokban.

A Warner Bros. és a Changi repülőtér ugyanis közös projekttel köszönti az ünnepeket, méghozzá az utóbbi évek egyik ikonikus könyv- és filmsikerét felhasználva.

Harry Potter varázsvilága nem csak installációkban elevenedik meg, de többek között interaktív játékokat lehet kipróbálni a reptéren, limitált ajándékokat lehet vásárolni, és természetesen millió fotót lehet készíteni a történet helyszíneit megidéző installációkban.

Forrás: Changi Airport

A látogatók a hármas terminálon Roxmortsba, vagyis a történet egyetlen, tejesen varázslók által lakott falujába csöppennek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Itt többek között megtalálhatók az olyan ismert helyek, mint a Mézesfalás cukrászda, Zonkó csodabazárja, vagy a szerelmesek kedvenc helye, Madam Puddifoot kávézója.

Az az állomás is itt van, ahová a Roxfort Expressz érkezik, így a vonat is helyet kapott a terminálon, de a hely legkülönlegesebb attrakciója mégis a hó- és fényshow, amely igazi téli hangulatot varázsol a reptérre.

Tovább haladva az utazók az Abszolútra érkeznek, ahol az üzletek mellett varázspálcával harcolhatnak egymás ellen, vagy éppen a híres varázslójátékban, a kviddicsben próbálhatják ki magukat – természetesen Harry Potter stílusú jelmezekben.

A reptéren található még más, ilyen témájú érdekesség is: felállították a Fúria füzet, amelyben Ron repülő varázsautója megakadt, itt természetesen szintén lehetőség van fotózkodásra, csakúgy, mint a mágikus, mozgó festményeket tartalmazó csarnokban.

Forrás: Changi Airport

A limitált kiadású szuvenírek között vannak a különböző házak emblémáival ellátott sálak és párnák, vagy a szereplőkről készült plüss figurák.

A különleges élményt kínáló kiállítás február közepéig kap helyet a szingapúri Changi reptéren, és minden nap reggel 10-től este 10-ig várja a látogatókat.