A vártnál kisebb mértékben nőhet 2034-ig a világ légi utasforgalma a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) friss előrejelzése szerint – írja az MTI.

Fotó: Heathrow Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Heathrow Airport

A montreáli székhelyű, 260 légitársaságot tömörítő szövetség közleménye szerint 2034-ben 7 milliárdos utasforgalom várható, amely a duplája a 2015-ben várható 3,5 milliárdnak, az éves bővülési ütem 3,8 százalék lehet. Korábban az IATA azzal számolt, hogy 4,1 százalékos éves bővülés mellett 2034-re 7,4 milliárdan fognak utazni.

A kilátások lefelé korrigálásában fő szerepe van a politikai történéseknek, illetve a kínai gazdaság lassúbb növekedésének, ez ugyanis az IATA szerint csökkenti a légiközlekedés iránti igényt. Ennek ellenére továbbra is Kína, az Egyesült Államok, India és Indonézia lehet a legjobban fejlődő piac, Ázsiában, Dél-Amerikában és Afrikában indíthatják a legtöbb új útvonalat. 2029-re Kína átveszi az Egyesült Államoktól a vezető légiközlekedési piac szerepét, 2034-re pedig 1,19 milliárdra nőhet a távol-keleti ország utasforgalma, míg az államokban 1,16 milliárd utasra számítanak 2034-re.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!