Elérhető az Airbnb talán legkülönlegesebb „lakása”: a bátrabb utazók Mongólia nomád rénszarvaspásztorai között tölthetnek néhány éjszakát egy kunyhóban, valahol a tajgán. 

A Dukha mongol törzs nagyon titokzatos nép: nagyjából annyit tudni róluk, hogy hatalmas területeken vándorolnak, rénszarvasokat tenyésztenek, mindent maguknak termelnek meg, és a nagy hidegben is sátrakban, kunyhókban laknak.

Forrás: Airbnb

Mivel egész évben mozgásban vannak aszerint, hogy hol tudják az állatokat legeltetni, eddig nehéz lett volna csak úgy meglátogatni őket – hiszen senki sem tudta pontosan, éppen merre járnak. Na meg nehéz lett volna pontos címet megadniuk, ahol átveheti a kulcsot a vendég – feltéve, hogy a sátornak egyáltalán van kulcsa.

Köszönhetően azonban az Airbnb és egy GPS helyzet-meghatározáson alapuló applikáció, a what3words összefogásának, mostantól nincs szükség pontos címre, anélkül is megtalálható a törzs – aminek tagjai rendkívül örülnek annak, ha utazókat láthatnak vendégül.

A mongol Dukha törzs nagyrészt rénszarvasok tenyésztésével foglalkozik, ezért is vándorolnak egész évben. Kevés kapcsolatuk van a külvilággal, mivel a törzsben nem használnak internetet vagy mobiltelefont.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbnb

A hozzájuk látogató vendégek minimum 2, maximum 5 éjszakára foglalhatnak szállást a törzs egyik kunyhójában, ami két fa ágyat, két hálózsákot és egy nyitott tűzhelyet tartalmaz.

Fürdőszoba és WC itt nincs – illetve hogy ne lenne, hiszen rendelkezésre áll a hatalmas tajga.

A kunyhóhoz óriási hátsókert tartozik: egy egész erdő.

Bár a Dukha emberek nem igazán beszélnek angolul, nagy örömmel, rénszarvas tejjel és teával fogadják már megérkezésükkor azokat a bátor utazókat, akik le merik foglalni a szállást a mongol tajga közepén.

A vendég megismerkedhet egy nomád törzs életmódjával, megtanulhat rénszarvast etetni, fejni és ‘lovagolhat’ is rajta. A törzs női tagjai megtanítják a tradicionális ételek elkészítésére, a férfiak az eszközök faragásának művészetére.

Ha valaki kedvet kapott a rénszarvasnyáj között töltött éjszakákhoz, Mongólia fővárosába, Ulánbátorba legegyszerűbben Moszkván keresztül az Aeroflot légitársasággal utazhat. A világ egyik legeldugottabb Airbnb-s szállását pedig itt találja meg.

Forrás: Airbnb
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!