Nyolcszáz légiutaskísérő tartott huszonnégy órás sztrájkot pénteken Írországban azt követelve, hogy ugyanúgy illesse meg őket a három pihenőnap öt egymást követő munkanap után, mint az ír légitársaság pilótáit.

A sztrájk harmincezer utast érintett, és több mint kétszáz járatot kellett törölni Dublinban, és további két repülőtéren, Corkban és Shannonban.

A légitársaság feleslegesnek minősítette a munkabeszüntetést, az Impact nevű szakszervezet viszont további akciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem teljesül követelésük.

A légiutaskísérők követhetetlen, kaotikus munkabeosztásról panaszkodnak, amelynek hátrányos hatásait végső soron a légitársaság szenvedi meg – áll a szakszervezetnek a vég vezetőjéhez címzett levelében.

Az Aer Lingus viszont úgy nyilatkozott, hogy szinte a fedélzeti dolgozók élvezik az országban a legkedvezőbb munkakörülményeket. A dolgozók által kért munkabeosztási terv pedig jelentősen megnövelné a cég kiadásait. Sőt, a társaság a múlt héten azt a lehetőséget is felvetette, hogy a munkavállalók által követelt munkabeosztás megvalósítása egyben azzal járna, hogy a transzatlanti járatainak bázisát az USA-ba kellene telepítenie, így háromszázan vesztenék el munkájukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sztrájk ellen a közlekedési miniszter is felszólított pénteken. Az Aer Lingus részvényei több mint öt százalékos eséssel reagáltak a munkabeszüntetés hírére a londoni tőzsdén.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!