Nyilvánosságra hozta nyári menterendjét az Air France-KLM légitársasági csoport, amelyből kiderül, hogy érdemi mértékben csak a diszkont Transavia kapacitásait bővítik.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a diszkont cég 14 százalékkal több kapacitást dob a piacra idén nyáron, mint tavaly. Márciusban megnyíló új bázisukról, Münchenből 18, Párizsból 13, Amszterdamból 5 új város válik elérhetővé, ezek többnyire klasszikus európai üdülővárosok. Ehhez a légitársaság 12 új 737-800-as Boeinget állít forgalomba, ezzel a flotta mérete 69 darabosra bővül.

A Transavia kapacitásait emelik a legjobban idén nyáron. (Fotó: Transavia) | © AIRportal.hu

A Transavia kapacitásait emelik a legjobban idén nyáron. (Fotó: Transavia)


Az Air France-KLM a hossztávúaknál 0,1 százalékos, a középtávúaknál 0,7 százalékos bővítést hajt végre. Alexandre de Junic vezérigazgató szerint 50 új desztináció érhető majd el a nyári szezonban az Air Francer-KLM-mel.

A hagyományos cégek elsősorban az amerikai jelenlétet erősítik idén nyáron, Salt Lake City-be, New Yorkba, San Franciscoba, Los Angelesbe, Panamába és Havannába pedig növelik a frekvenciát, a KLM felfüggeszti dallasi, az Air France pedig Kuala Lumpur-i járatát és csökken a járatszám Tokióba, Rio De Janeiróba és Sao Paulóba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air France visszaállítja a teheráni légi összeköttetést, vélhetően az Iránnal való gazdasági együttműködés részeként, a KLM pedig Asztanába repül majd. A középtávú járatoknál 13 új útvonal nyílik, egyebek mellett Drezdába, Genovába, Ajaccióba, Ibizára, Valenciába indulnak új járatok.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!