Az Air France vezetősége bejelentette, hogy a folytatódó pilótasztrájk miatt pénteken a járatok 45 százaléka fog közlekedni. A párizsi Charles de Gaulle repülőtér és Budapest között közlekedő 3 induló és 3 érkező járatból csütörtökön egy sem közlekedik, pénteken pedig egy elindul és egy érkezik.

Kapcsolódó cikk, előzmény Tovább sztrájkolnak az Air France pilóták

A szakszervezetek csütörtök délelőtt elutasították a vezetőség újabb javaslatát az Air France fapados légitársaságának, a Transaviának a fejlesztésével kapcsolatban, s most már határozatlan idejű munkabeszüntetést helyeztek kilátásba.

„Pénteken az eddigieknél elvileg valamivel több járat fog elindulni” – mondta Catherine Jude, az Air France operációs igazgatója. A vállalat úgy látja, hogy a gépek 45 százaléka fog közlekedni, mert a sztrájkolók aránya 60 százalék alá csökkent.

A hétfő óta tartó munkabeszüntetés miatt az elmúlt négy napban a járatainak 60 százalékát törölte az Air France.

Alexandre de Juniac, az Air France-KLM elnöke csütörtökön jelezte, hogy a tárgyalások délután folytatódnak a szakszervezetekkel, amelyeken a vezetőség több javaslatot is letesz az asztalra, de kizárta annak a lehetőségét, hogy az Air France és a Transavia pilótáinak egységes munkaszerződése legyen. Márpedig a sztrájkolóknak ez a fő követelése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A pilóták többségi szakszervezete, az SNPL szeptember 22-ig tervezi a munkabeszüntetést. Vezetőjük, Jean-Louis Barber a Le Monde című napilapnak azt mondta, lehet, hogy határozatlan időre meghosszabbítják a megmozdulást. „Referendumot tartunk a tagjaink között a sztrájk folytatásáról. Szombaton lesz meg a döntés” – hangsúlyozta. „A válasz nagyon világos lesz. Ha a pilóták megszavazzák az újabb sztrájkot, akkor az ezúttal határozatlan idejű lesz” – tette hozzá.

Csütörtökön a párizsi Charles de Gaulle repülőtér és Budapest között közlekedő 3 induló és 3 érkező járatból egy sem közlekedik, pénteken pedig a csütörtök délutáni helyzet szerint egy járat 9 óra 25-kor megérkezik és egy 10 óra 10-kor elindul, a többit – kettő indulót és kettő érkezőt – törölték.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!