Nagyon behúzták a féket a megrendelések tekintetében a nagy gyártók az év ötödik hónapjában, az Airbus egyetlen gépre kötött szerződést, a Boeing egyre sem.

A gyártók honlapján közzétett kimutatások szerint az Airbus májusban egy privát ügyfélnek adott el egyetlen A320neót. Egy évvel ezelőtt a cég még 38 példányra vonatkozó megrendelést írt alá.

A Boeing sem igyekezett a megrendelések begyűjtésével, olyannyira nem, hogy egyetlen egy gépre sem kötött szerződést. Tavaly májusban még 40 gép gyártásról állapodtak meg.

Az év eddigi részében mindkét gyártó jelentős mínuszban van a géplemondásokat is számolva, nettóban az Airbus -57, a Boeing pedig -125 gépnél tart az első öt hónapban.

A Boeing az előző hónapban zuhant mínuszba, amikor a Jet Airways több mint száz gépes megrendelését a cég csődje miatt törölték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus

Átadások tekintetében egyelőre az Airbus áll jobban, májusban a toulouse-i gyártó üzemeiből 79 repülőgép gördült ki készre gyártva.

A Boeing a MAX-ok repülési tilalom miatti átadásának leállítása következtében jelentősen elmarad a megszokott átadási számaitól, májusban mindössze 30 gép gyártásával végeztek.

Az év eddigi részében az Airbus 313, a Boeing pedig 202 gépet adott át üzemeltetésre. Tavaly az év ugyanezen időszakában az európai gyártó 223, az amerikai vállalat pedig 296 repülőt készített el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!